Svenskarna är i minoritet i Malmö…nää säger sydsvenskan


Vi kallar det för medborgargranskning och medborgarjournalistik när vi helt vanliga svenskar granskar makten och ställer de där frågorna som kanske annars aldrig blir ställda.

Vi medborgare med samhällsengagemang kan varken låta politiker eller den etablerade median komma undan med direkta felaktigheter. Vi låter Paul Nilsson få ordet då han kommit på att journalist vid tidningen Sydsvenskan har mer att önska:

Insändare: Till Olle Lönnaeus, Sydsvenskan.

Den 22 februari har du en artikel i Sydsvenskan, som kallas ”Analys”, med rubriken: ”Malmö är ett vapen i Rysslands informationskrig”. Den handlar om den ryska statliga tv-kamalen Kanal 1 som har gjort ett inslag om Malmö. Artikeln kan också läsas på Sydsvenskans hemsida mot betalning.
Du skriver följande: 
Kanal 1 påstår att 43 procent av Malmöborna är invandrare. Rätt siffra är 33 procent utlandsfödda”. 
Det intressanta är inte bara hur många procent av Malmöborna som har invandrat. Det intressanta är också hur stor del av Malmöborna som är födda i Sverige med utländska föräldrar. Den siffran ligger på 12 procent, enligt Malmö stads hemsida som också informerar om att andelen Malmöbor som är födda i utlandet (invandrade) ligger på 32 procent.
Lägger man ihop 32 plus 12 så blir summan 44 procent. Så många procent av Malmöborna har rötter i andra länder. Siffrorna från Malmö stads hemsida är från slutet av 2015. Så Kanal 1 har rätt. De ligger till och med 1 procent för lågt. Observera att personer som är födda i Sverige definieras ha utländsk bakgrund om båda föräldrarna är födda i utlandet, men före den 31 december 2003 räckte det med att den ena föräldern var född utomlands för att dennes barn ansågs ha utländsk bakgrund. Om man räknar efter denna äldre definition så är svenskarna en minoritet i Malmö. För snart tre år sedan hade Affes statistikblogg räknat ut detta som publicerades på bloggen den 1 juli 2014.
Du mörkar i din artikel om det dramatiska befolkningsutbytet i Malmö som jag numera inte ser som en svensk stad.
Källor:
——————————————
Här svarar Olle:
Den lör, feb 2017 klockan 8:51, Olle Lönnaeus
<olle.lonnaeus@sydsvenskan.se> skrev:
Nej, du har fel. ”Invandrare” betyder att man invandrat = utrikes född. Föräldrar invandrare = utländska bakgrund.
Olle Lönnaeus 

Skickat från min iPhone

—————————————–
Till Olle:
Både dom som är utrikes födda och dom som är födda i Sverige av utländska föräldrar har det gemensamt att dom har rötter i andra länder. Att bara se till hur många som är utrikes födda är ointressant. Det intressanta är hur många som bor i Malmö och Sverige med en annan kulturell och etnisk bakgrund. Menar du att alla som föds i Sverige är ”svenskar”, även dom som har utländska föräldrar? I så fall har du och Sydsvenskan en fel definition om vem som är svensk.

Här följer en länk till en intressant och skrämmande artikel av journalisten Gunnar Sandelin om den dramatiska befolkningsförändringen av Sverige:
Paul Nilsson
———————————————–
Sanningen är illa hörd av Sydsvenskan. Tack för din insändare Paul, vänliga hälsningar Eva-Mariemedierapportering

12 responses to “Svenskarna är i minoritet i Malmö…nää säger sydsvenskan

 • Rikard

  Mycket intressant. För min skull spelar det inte någon roll var man är ifrån eller vart ens rötter är ifrån. Så länge individen rättar sig efter Sveriges Rikes Lag, så får man komma från vilket land som helst. Jag skiter i vilken hudfärg man har…., däremot skiter jag ej i hur vissa människor/odjur uppträder i olika sammanhang . Sverige har varit ett underbart land att leva i, men för 20-25 år tillbaka, så har som vi alla vet…, någonting hänt. Snart lämnar jag och min familj detta falska och sjuka land. Landet som hellre tar hand om andras folk än sina egna. Svågerpolitik är namnet. Blev själv nästan ihjälslagen av 10-12 somalier, då jag såg dessa underbara människor försöka ta livet av en person. Jag försökte få personerna i fråga att sluta slå och sparka på den liggande människan. Han lyckades springa därifrån, men det gjorde ej jag. Vaknade upp på Sahlgrenska ett dygn senare. Är fortfarande sjukskriven sen händelsen. Jag ska ej gå in på hur samhället och våra statliga organ har hjälp mig. Vad faaaan hände med vårt Sverige ???.

  Gilla

 • Kärt barn … | Invandring och mörkläggning

  […] Varningsskylt från Petterssons blogg […]

  Gilla

 • Tony

  Av Sydsvenskan ska vi inte förvänta oss att få verkligheten
  serverad, den stöps om den mörkas, det ljugs på alla nivåer
  för att föra läsarna bakom ljuset, man baktalar folk med
  avvikande åsikter, kallar dem för lågpannade AS osv,
  samma språkbruk som en liten man med Mustasch
  kräkte av sig på 30-40 talet om vissa folkgrupper?

  Den blaskan har genomgått en otrolig förvandling åt
  det negativa hållet från en från början bra tidning till
  en som jag inte ens vill sätta mina blöta skor på idag?

  Gilla

 • Fredde

  Jaha, här pratar vi Fake news från Trollfabriken Sydsvenskan.

  Men, det är de alternativa medierna som ljuger och förvanskar påstår PK-media?!

  Hur länge inbillar de sig att de kan lura ”Svensson”?
  Och vad är syftet med att föra folk bakom ljuset?

  Kan Sydsvenskan (och annan PK-mdia) svara på det?

  Gilla

 • Malmöbo

  Snart är svenskarna minoritet i hela Sverige.
  Hänger man på flashback, avpixlad och liknande skit istället för att ge sina tjejer/kvinnor riktigt omgång så de föder den vita raser så är det inte alls omöjligt att svenskarna blir skit i framtiden och invandrare för sköta om landet som alltid.

  Gilla

 • Peter Andersson

  Finns ingen tunnelbana i Malmö hur kan dom då vara svenskar?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Sverige diskuteras flitigt utomlands nu!
  Förra årets malmöreportage har fått färska kommentarer.

  Avslöjande!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Mycket bra reportage speciellt den medelålders svenska kvinnan som arbetar och gör rätt för sig, facklig medlem som säger att hon INTE har några problem med att muslimerna tar över Malmö när de blir i majoritet. Häpnadsväckande hur SOCIALDEMOKRATERNA PARTISTYRELSE och SVT lyckats indoktrinera en hyfsat intelligent kvinna intill fullständig självutplåning med politiskt korrekt dynga och lögner och förvanskningar av sanningen!
   Sossarna ska brinna i helvetet och deras köpta politiker få betala ett pris en dag för att de förstört vårt land!

   Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Har man inte bildat sig något begrepp om vilka alternativa nyhetsbloggar och kanaler som finns tillgängliga, kan man knappast hävda att uppdelningen mellan dessa och propagandamedia skulle vara ”grotesk”. Att vidare nämna pingstvänner och kommunister som hänvisning till en påstått variationsrik nyhetskonsumtion, säger allt om vederbörandes politiska inställning.
   Andreas 🙂

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: