Mångmiljonfusk med assistansersättning, invandrare igen

INVANDRARBROTT. Mannen påstod att hans MS var så allvarligt att han behövde ständig hjälp. Till familjemedlemmarna som påstods ge honom mat, sköta hans personliga hygien och ta på honom kläder betalade Försäkringskassan ut omkring 10,5 miljoner i assistansersättning. Men samtidigt åkte mannen på semester till Turkiet – utan assistenter. Bluffen avslöjades av fotbollsbilder på nätet. 

Mannen i 45-årsåldern hade MS. Han påstod att hans sjukdom gjorde att han var i behov av ständig hjälp. För att kunna äta, klä på sig och röra sig fick han stöd av sin mamma och fru – som fick assistansersättning från Försäkringskassan för deras arbete.

De ska ha tagit hand om mannen ”varje dag utan t ex helgledighet, sjukfrånvaro, semesterledigheter eller annan frånvaro de senaste åren” enligt deras uppgifter till Försäkringskassan. Under närmare åtta år fick familjen från Haninge nästan 10,5 miljoner kronor.

Men när Försäkringskassan gjorde en kontrollutredning av ärendet hittade de bilder på internet på mannen. Bilderna är från olika fotbollssammanhang och här syns mannen göra saker som inte alls stämde överens med hur han själv beskrivit sin funktionsförmåga.

Mannen påstod exempelvis att han bara kunde gå kortare sträckor inomhus med kryckor och att han saknade motorik i sina armar och händer. Men på bilderna ser man hur mannen kan stå helt själv, han sitter på huk utan hjälp och håller i saker. När Försäkringskassan började misstänka att mannen ”helt eller delvis simulerat sina besvär” vände de sig till polisen.

Polisen började då spana på mannen. På en 55 minuter lång spaningsfilm har polisen fångat mannen bland annat när han handlar inne i ett byggvaruhus. Han kan då plocka varor från en hylla, använda en penna, hantera en mobil, bära en inköpskorg utan problem och röra sig utan större hinder.

Dessutom avslöjades mannen av sina egna bilder. Trots att han påstått att han inte kunde hålla ett glas själv finns en bild när han sitter och dricker öl – utan hjälp. Han påstod att han behövde specialglasögon för sina ögon när han vistades utomhus men på bilder står han utomhus, med ett tennisracket i handen, utan sina specialglasögon.
Polisens utredare fick också fram att mannen var på semester i Turkiet med sin dotter en vecka under sommaren 2015. De bodde på ett all inclusivehotell – utan några hjälpmedel eller annan assistens, vad åklagaren kunnat få fram.

Försäkringskassan konstaterar att MS är en ”fortskridande sjukdom”, därför är det ”orimligt att anta att det skulle ha inträffat en förbättring av (mannens) fysiska kondition sedan diagnosen fastställdes på 90-talet”.

Utöver bilderna finns två läkarutlåtanden där läkarna konstaterar att mannen inte har de funktionsnedsättningar han påstått. Trion åtalades för grovt bidragsbrott i mitten av november förra året. I stämningsansökan skrev åklagaren att brotten ska ha begåtts mellan den första augusti 2007 till och med 31 juli 2015. Mamman ska dock inte ha varit inblandad de två första åren. Själva brottet är att de misstänks för att ha ljugit om mannens hälsotillstånd och överdrivit hans hjälpbehov.

Nu startar rättegången mot familjen. Försäkringskassan vill ha tillbaka alla pengar – plus ränta.

Mål B 15846-15

-Pettersson undrar hur detta är möjligt? Var är läkarna och kontrollerna? 10,5 miljoner under åtta år, det är fler än familjen som borde åtalas och jag kan tala om att det där att de kommer från Haninge inte stämmer. Pranjicarna hör hemma i Bosnien…

pranjic

15 thoughts on “Mångmiljonfusk med assistansersättning, invandrare igen

 1. Det måste ju finnas ett läkarintyg och utredning i botten.
  Om inte det går att få ut pengarna av bedragarna så borde läkaren eller läkarna betala som i grunden har möjliggjort brottet.

 2. Hur i själva he..tet kan någon bara påstå det måste väl ändock existera ett läkarintyg och i sådana här fall när FK kan förutsätta långvariga kostnader, måste väl fakta plockas fram, inte bara tyckande från en patient.
  Vårt lands myndigheter kontrollerar oss svenskar minutiöst varför inte invandrare dubbelt upp, eftersom de inte har luthersk bakgrund.
  ”Men han sa ju det, vi utgår från att alla talar sanning eftersom alla är ju lika mycket värda” ”Ursäkta en yngling, heter det inte, allas lika värdighet!!

 3. Skattepengarna ska gå till barn och ärligt folk i nöd,
  till sjukhusets vita änglar som ger alla vård och stöd!
  Sätt stopp för orättvisor, ta ställning till,
  ta bort ogräset, var vaken och omdömesgill.
  Se upp för mytomaner, sluga bedragare med is i magen –
  de som utnyttjar systemet och nonchalant ringaktar lagen!

 4. Mycket intressant intervju med en läkare i podden Ingrid och Conrad.
  Läkaren berättar bl a att Stockholms landsting har så dålig ekonomi att de måste skära ner på läkarutbildningen trots att det råder brist på läkare i Sverige.Samtidigt står socialistjuntans finansminister och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet när hon påstår att det går jättebra för Sverige ,ekonomin är så stark och hon förnekar att staten lånar pengar till massinvandringen trots att hon bara för två år sedan sa precis tvärtom.

  https://soundcloud.com/ingridochconrad/ingrid-och-conrad-86-med-johan

 5. Makten vet var / vad de ska dra in på för att straffa svenskarna. En svensk kvinna fick nu en riktig skräckupplevelse, hon födde sitt första barn i bilen invid vägkanten.
  Barfota och utan byxor fick hon kliva ur personbilen ut i snön för att ta sig till ambulansen.
  Vilka bor i glesbygden…………..jo svenskar ?
  Makten vill inte ha fler svenskar, de har fel ”värdegrund” och är inte tillräckligt pigmenterade !

  • Dessa ”asylturister” har stoppat ”vanliga svenskars” möjligheter att få sjukpenning !!
   Försäkringskassan ”törs” inte neka dessa sjukpenning för de är så RÄDDA FÖR REPRESALIER !!!

   NÄR SKA DETTA TA SLUT ……… jag gråter för våra barn och barnbarns skull

   • Jag gråter ibland över hur Sverige har förfallit, dock så har jag ännu förmågan / möjligheten att bli så ”innihelvete” förbannad och det tack att jag inte alltid vistas i Sverige !
    ( mesta tiden utanför landet av ”mjölk och honung”)

  • Ja det är alltmer uppenbart att socialistjuntan i Sverige gör allt för att byta ut och utplåna oss svenskar.Vidrigt och totalt kallsinnigt att utsätta blivande mammor och deras bebisar för stora risker och fara för livet genom att tvinga dem att åka över tio mil till närmaste sjukhus för att föda ,i sträng kyla på rent ut sagt bedrövligt dåliga vägar som är i så dåligt skick att när man åker på dem tror man att man befinner sig på en väg i något U land,fullt med stora djupa hål i vägarna flera kilometer/mil i sträck,stora delar utan asfalt,när man åker på dessa urusla vägar uppe i norra Sverige ser man hur infrastrukturen har bortprioriterats i många många år.Fan ta er politikerhelvete! Nu slutade ju denna bilförlossning väl men frågan är inte om utan när det blir en bilförlossning vid vägkanten på U landsväg med dödlig utgång för mor/barn? det är så fasansfullt att politikerhelvetet vill sitt eget folk så illa.Hade detta hänt mig vid en av mina förlossningar hade både jag och mitt barn dött under förlossningen om jag tvingats föda i bil vid vägkanten på en U landsväg i Sverige,och jag är ju inte den enda mamman som haft en svår och traumatisk förlossning .

   http://www.friatider.se/f-rsta-bilbebisen-f-dd-mamman-v-rsta-jag-varit-med-om

 6. Dessa jävla Svin som snor resurser från verkligt sjuka
  borde borde få väldigt stränga straff, för många verkligt
  sjuka har förlorat ett antal timmars hjälp på grund av att
  resurserna inte räcker till när dessa tjuvar har tillskansat
  sig medel som är till för sjuka, och inte för bluffande kräk.

  Efter straff borde fanskapen utvisas på livstid med förbud
  att någonsin återvända!

 7. Och nu väntar vi på att FK tar tag i den 118-åriga kvinnan i Västerås, som bevisligen inte är 118.
  Men, myndigheterna gör ingenting.

  Är det för att hon är från Turkiet?

  Är det en svensk som misstänks för att ha lämnat felaktiga uppgifter, jagas denne i åratal efteråt.
  Jag har själv blivit av FK utsatt på grumliga grunder.

  • Jag kan berätta helt kort vad som hände mig.

   Jag jobbade utomlands och fick därmed bra restidsersättning under 2 månader. Sedan återgick allt till det vanliga.

   FK skickade ett brev om detta 3 år efter jag varit på utlandsjobbet!
   Dessa 2 månader tolkade FK som en inkomstökning, och ”sköntaxerade” mig retroaktivt för 15 månader!!

   Dessutom hotade de med Kronofogden om jag inte betalade inom 3 veckor, var lagom kul att få strax innan Jul…

   Nu var de ju helt fel ute, jag hade inte fått någon inkomstökning pga restiden, så det blev noll kronor till dem.

   Varför är de så på hugget ibland, och så handfallna ibland?

   • Order uppifrån att trycka ned svenskar och fjäska för utlänningar!

    Olika måttstockar.

   • ENKELT svar till dej Fredde !!!

    Du är tydligen en vanlig SVENSK med SVENSKT EFTERNAMN och utan anknytning till en stor KLAN som kan utföra behövliga represalier ………….

  • Min dotter blev ifrågasatt om VERKLIGEN arbetade/var anställd på sitt extra jobb!!! (Bytte från 25 tim anst. till enbart varannan helg anst. Pga nytt arbete m heltid på annat företag)

Kommentera