Rikspolischefen är nöjd med polisen

POLISEN. Rikspolischef Dan Eliasson är nöjd när han summerar året som gått. ”Trots svåra yttre omständigheter och en pågående omorganisation har de anställda gjort många goda insatser och bidragit till en fortsatt utveckling av verksamheten. Det lovar gott inför 2017”, skriver han i årsredovisningen.

Rikspolischefen konstaterar att ”bokslutet visar att polisen tar med sig ett ekonomiskt överskott in i det nya året”.
och ”När jag summerar det gångna året kan jag som vanligt konstatera att polisens anställda har gjort ett fantastiskt arbete”, skriver Eliasson.

 • Samtidigt konstateras att antalet vålds- och sexualbrott ökat under 2016.
 • Under 2016 har utredningsandelen minskat i förhållande till 2015.
 • Antalet ärenden som redovisats till åklagare har också minskat. Detta innebär att resultatmålet ”brottsuppklarningen ska öka” inte har uppnåtts.
 • Antalet inkomna våldsbrottsärenden har ökat med 3,5 procent under året.

– Resultatet är för dåligt men det finns ljuspunkter, sa inrikesminister Anders Ygeman tidigare i år.

-Pettersson undrar hur rikspolischefen tänker. Han begärde 3,9 miljarder mer men fick två miljarder. Trots detta redovisar polisen ett överskott!

Våldet ökar, antalet utredda brott som lämnas till åklagare minskar, stora delar av landet är obevakade, men rikspolischefen är nöjd…det märks att han inte är polis utan socialdemokratisk politiker…

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.
Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

16 thoughts on “Rikspolischefen är nöjd med polisen

 1. Vederbörande potentat och globalistagitator kan summera det gångna året bäst fan han vill – faktum kvarstår att den mycket råa verklighet han själv varit med och skapat är allt annat än ”lovande inför 2017”!
  Sverige representerar inte bara det ultimata parasitparadiset och meckat för all världens kriminella, det kan även betraktas som ett anslående exempel på vad som sker då en nations makthierarki dumpat allt vad rimlig anständighet, ansvarsmedvetande och sunt förnuft heter överbord, i syfte att till vilket pris som helst upprätthålla sin för etablissemanget gynnsamma värdegrundskonstruktion. Rikspolischefens absurda egotism symboliserar denna turbulenta tidsepoks historiska politiska pliktförgätenhet mot det svenska folk som nu kontinuerligt bespottas och ringaktas av den hånflinande eliten.
  Andreas.

  • Jag förstår din upprördhet och känner likadant. Men du, och många andra, har fått det hela om bakfoten.

   Varken Eliasson eller Ygeman har misslyckats – i stället har de lyckats skapa just den anarki, som de var tillsatta att skapa. Våld, våldtäkter, stenkastningar, rån och bilbränder är helt i linje med den politiska elitens plan.

   Det vi ser i vårt land är skapandet av det satanistiska paradiset, där råhet, brutalitet, perversiteter och laglöshet råder och där all mänsklighet, värdighet, vänlighet och omtanke om andra hånas och beljugs.

   Som ett led i detta, pågår en kampanj att förfölja hederliga och rättskaffens poliser och att hindra dem från att effektivt slå sönder gangsterväldena i utanförskapsområdena, så att de lämnar kåren, för att bereda plats för ’våra’ politikers handplockade flåbusar, vilkas uppgift blir att terrorisera medborgarna och förråa hela samhället.

   De satanistiska kreatur, som manipulerat sig fram till maktpositioner överallt i samhället, har nu kastat masken och lever ut sina perversa böjelser, vilket vi kan se varje dag. Nej, de har inte misslyckats, de följer den upplagda planen till punkt och pricka.

 2. Första gången jag hörde Ygeman tala så trodde jag att han var förnuftig. Men det har visat sig vara bara prat och ingen verkstad. Är han verkligen Löfvens kronprins?

 3. Tittade på jubelidioterna på TV4:s morgonprogram där en av idioterna ville påskina att Sverige var ett bra och SÄKERT land.
  Jag kan ju hålla med om det. Sverige var ett säkert land, men tyvärr så finns inte det landet längre utan det är ett muslimsk kalifat som styrs av muslimer idag och är definitivt inte säkert.

 4. https://1.bp.blogspot.com/-YnHINb1A49g/VvpC_E7WTyI/AAAAAAAAB6k/2Lz3AT5rORsfhyLLBXEkce96YYptW1Pew/s1600/dan%2Beliasson%2Bextrapoliser.png

  Politiker ifrågasätter rikspolischefen Dan Eliassons årsredovisning avseende år 2016.

  Delcitat

  Jag tror inte att särskilt många delar rikspolischefens positiva beskrivning om utvecklingen, säger riksdagsledamoten Johan Hedin (C).

  Hedin, konstaterar att många nog ifrågasätter rikspolischefens positiva beskrivning.

  – Allt är inte nattsvart, men på många håll i landet är tryggheten allvarligt eftersatt och utan resoluta åtgärder riskerar vi en oacceptabel utveckling som blir mycket svår att bryta, säger han.

  ”Sexualbrotten oroar”

  Han reagerar också starkt på uppgifterna om att vålds- och sexualbrotten ökade under förra året.

  Samtidigt hävdar Sverigedemokraterna (SD) att Dan Eliasson ”är tillsatt för att hålla regeringen om ryggen”.

  Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad konstaterar att det nu står klart att svensk polis inte klarar sitt uppdrag när det gäller lag och ordning i de mest utsatta områdena.

  – Uppklaring av brott behöver kraftigt förbättras och vi måste få ut fler poliser i yttre tjänst, men det har blivit precis tvärtom, säger han

  Slut delcitat
  (Publicerad 2017-02-22)

  Läs hela reportaget på länken nedan:

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/c-ifragasatter-dan-eliassons-redovisning

 5. Sossar kan allt och lite till.Även att vara poliser så länge det sitter en sosse-regering i Stockholm.

 6. Ja men Polisen och folket är långt ifrån nöjda med
  Dan Eliassons arbete?,När man har politiska tillsättningar
  får vad skräp som helst, vi ser det här, och vi ser det
  inom Sjukvården, en sjukvårdsminister som inte är torr
  bakom öronen, Ygeman är en annan figur som inte
  ens kunnat vara Bas på ett bygge O.s.v O.s.v.

Kommentera