Peter Springare, all brottslighet beror inte på socioekonomiska effekter

Från Peter Springares Facebook

Apropå gårdagens Veckans Brott. Många har undrat kring resonemanget om att alla förklaringar till kriminalitet skulle ligga inom ramen för socioekonomiska faktorer och boende i utanförskapsområden etc. Så enkelt är det naturligtvis inte.

Aftonbladet 13/3 2000
Aftonbladet 13/3 2000

Frågan är mer komplex än så. Jag och GW var i resonemanget överens om att vissa brottskategorier, exempelvis våldtäkter och sexuella övergrepp mot kvinnor, självklart inte kan finna sin förklaring i utanförskap och socioekonomiska förhållanden. Där är det andra parametrar som styr. Tyvärr fick inte detta plats i sändningen.

***

-Pettersson säger att givetvis beror inte all brottslighet på socioekonomiska effekter. Jag vet intte hur många gånger vi tjatat om att det är skillnad på folk och folk. Exempelvis thailändare och andra från Fjärran Östern skaffar sig arbete medan de från Mellanöstern och Nordafrika verkar ha andra intressen.

Det syns tydlig när man för statistik på ursprung och brott, men sådan statistik vill inte regeringen föra. Så man undrar vad de vill dölja. Troligen har det blivit ännu värre än det var tidigare då till och med Aftonbladet publicerade sanningen.

Men som Peter säger ”tyvärr kom inte det med i sändningen” och eftersom Veckans Brott går i SVT så var det säkert en tillfällighet.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

13 thoughts on “Peter Springare, all brottslighet beror inte på socioekonomiska effekter

 1. Om man skulle intervjua ett antal svenskar som tidigt i livet kom in på fel väg och ägnat sig åt brott så skulle man erfara att de flesta haft en otrygg uppväxt just på grund av socioekonomiska skäl.
  Det gemensamma är ofta missbrukande förälder/föräldrar, psykisk sjuk sådan, ofullständig skolgång och utbildning. Vanligare att bo i förort, inte has råd med fritidsaktiviteter o.s.v
  De flyktingar som kommer hit har gått igenom hemskheter som påverkat dem psykiskt.
  De som kommer från Japan, Kina, Storbritannien har haft en bättre tillvaro, har kanske bra utbildning och därmed lättare att få jobb i Sverige.

  • Och vad orsakade dessa missbruksproblem om inte gener?
   Gener ger i många kriminellas fall dålig impulskontroll, de åker dit för diverse våldsbrott etc, spänningssökare är det pga sin genuppsättning! Detta kan man komma åt genom riktade aborter och steriliseringar, dvs minska antal defekta gener i samhället och förhindra dessa att sprida sig vidare i evighet!
   Den internationalsocialistiska politiken skyddar istället hela tiden denna typ av individer och bygger hela sin ideologi på att andra ska ta hand om och visa dessa hänsyn i allehanda situationer!
   Gissningvis är det snart slut med det!

   • På 30-talet började man ägna sig åt sterilisering av icke önskvärda personer, men det är något vi lämnat bakom oss för att aldrig återkomma.
    Däremot blir Stefan Löfven – som aldrig haft med detta att göra – anklagad med jämna mellanrum för vad som hände.

  • Mja,
   Jag brukar skämta med dig, men din skalle är hård och ’full of it’. Nu är det på allvar: denna blogg är inte till att sådana som du ska sprida sina sosseteorier. Tjäna ditt uppehälle genom arbete, inte genom angiveri. Bugger off !!

   • Om Pettersson inte vill ha mig här så rättar jag mig efter det.
    Du bestämmer inte över den här bloggen.

    Och glöm dina konspirationsteorier om angiveri. Den som vill veta vad som skrivs här kan gå in här och läsa själv.

 2. Omvänd kausalitet gäller?

  Kriminella och religiösa extremister samt heltidsbarnalstrare söker upp någon som kan förse dem med basbehov. En månadspeng, betald bostad och oändlig tid att begå brott.

  De söker sig inte till de länder där de inte får denna ”basala service” av samhället?

  Det tar tid att göra brott och att be till en låtsaskompis dagarna igenom och att föda barn varje år. Vem hinner med jobb och utbildning då?

 3. Allt är arvsbetingat, även sk socioekonomiska faktorer är i de flesta fall grundat på arv, dvs gener!

 4. Kvinna attackerad vid elljusspår

  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/kvinna-attackerad-vid-elljussp%C3%A5r-1.4169297

  Det skulle vara intressant att få veta på vilket sätt det skulle kunna försvåra polisens arbete om man hade gått ut med ett riktigt signalement! Är polisens inställning att dom är så duktiga att dom inte behöver hjälp? Gäller kod 291?
  Uppklarningen är ju inte direkt lysande.

  Först lät det såhär: Vi väljer i nuläget att inte gå ut med några uppgifter om mannen för att inte störa utredningen.

  Sen kom: Spaningen efter gärningsmannen fortsätter efter de signalement som kvinnan gett till polisen på plats. Mannen hade en mörk luvtröja och mörka byxor.

  – Vi väljer i nuläget att inte gå ut med mer uppgifter om mannen för att inte störa utredningen.

  Detta om något borde väl vara dumt att gå ut med, det är ju bara att ha en jacka med annan färg på fodret och vända tröjan ut och in, eller helt enkelt bara ta av den!

  Sen om några dagar när polisen kört fast som vanligt och folk glömt sina iakttagelser, då kommer ett bättre signalement! så dags då!

  Slingan är enligt Google 3 kilometer lång, kan man inte i alla fall berätta var det hände, åt vilket håll mannen sprang och exakt klockslag?

 5. Som jag skrev tidigare, socioekonomiska faktorer är vederlagda för alla brott utom då människor stjäl mat för att de annars inte skulle överleva. Det är istället sociokulturella faktorer som gör att vissa invandrargrupper är överrepresenterade i vissa brottskategorier. Usel människo-, framförallt kvinnosyn och att de från barnsben fått höra att de är Guds utvalda folk. När de sedan upptäcker att husdjuren i de flesta medelklassfamiljer har högre social status så brister det och har man då också obefintlig impulskontroll så blir det som vi har det i Sverige idag. Med låg kognitiv förmåga och obefintlig utbildning blir det att göra ”karriär” i kriminella kretsar där varken det ena eller det andra krävs utan istället utgör ett hinder.

Kommentera