Jamal fick 1 miljon pund för sin tid som Guantanamo-fånge – sedan blev han självmordsbombare

ISLAM. Storbritannien gav honom en miljon pund i ersättning för sin tid i Guantanamo. Idag – självmordsbombare för den kriminella muslimska gruppen islamska staten. Ett fotografi släppt av den islamiska staten visar en brittisk självmordsbombare i Mosul, som en brittisk fd Guantanamo fånge som fått en miljon pund, motsvarande 11 miljoner svenska kronor. 

sjalvmordsbombare

En familjemedlem och en annan oberoende källa har bekräftat att från Channel 4 News och släppt av islamiska stat är Jamal al-Harith, född Ronald Fiddler, Manchester.

Ett uttalande från terrorgruppen hävdar att en man som de heter som Abu Zakariya al-Britani genomfört en självmordsattack nära den irakiska staden Mosul, och släppte en bild och video av honom i vad de beskrev som en lastbil full med sprängämnen.

Jamal al-Harith frigavs 2004 från Guantánamo och dåvarande inrikesministern David Blunkett, sade då: ”Jag tror att ni kommer att upptäcka att ingen som har återvänt kommer att utgöra ett hot mot säkerheten för britter.”

Ronald Fiddler, konverterade till islam och ändrade då sitt namn till Jamal Udeen Al-Harith. Han greps i Afghanistan efter den USA-ledda invasionen och misstänktes vara en al-Qaida terrorist, men vidhöll att han hade varit på en religiös högtid i Pakistan omedelbart före invasionen.

Läs mer på Channel 4 News…

-Pettersson funderar på vad vår egen Kubasvensk, Mehdi Ghezali, som hämtades hem med regeringsplanet sysslar med nu för tiden…

One thought on “Jamal fick 1 miljon pund för sin tid som Guantanamo-fånge – sedan blev han självmordsbombare

  1. Västvärlden finansierar sin egen civilisatoriska undergång genom detta makabra engagemang för dess främste fiende. Dessa amoraliska individers närvaro inom vårt territorium utgör det värsta hotet mot ett demokratiskt människo- och samhällsideal som borgar för en rimlig framtid, och där den allmänna säkerheten utgör nationens fundament och ryggrad.
    Undertecknad känner inte till Guantanamobasens kapacitet, men ett oräkneligt antal extremt allmänfarliga koranslavar borde per omgående beredas plats inom dess murar. Resten kan med största fördel deporteras och repatrieras.
    Andreas 🙁

Kommentera