Media Markt misslyckades

När elektronikjätten Media Markt öppnade sin första butik i Sverige fick man höra att de fick maximalt 10 år på sig att ta över marknaden i Sverige. Sant eller falskt-vet ej men det var vad som sades. En efter en har elektronikkedjor mer eller mindre försvunnit från marknaden. Svenska Expert, On Off, större delar av Siba samt massor av småbutiker. Allt för att Media Markt har dumpat sina priser till stora förluster. Tack och lov finns ett par stycken kvar.

mm 

Nu, elva år efter öppnandet i Sverige (2006) verkar Media Markt ha gett upp.  Tyska ägare tröttnade redan 2013 på alla förluster och försökte ändra metoder och vända till vinst. 2016 sade den svenske VD:n Per Kaufmann ”Media Markt är i Sverige för att stanna, det finns ingen tveksamhet om det”. Idag är tonen en annan.

Enligt den tyska ägaren Media Saturn Holding är papper om försäljning till Norska Expert redan signerade och klara. Efter år av miljardförluster har de fått nog. Samtliga 27 varuhus ingår i försäljningen.  Butikscheferna som enligt uppgift ägde 10% av respektive butik har blivit utlösta.

Jag och min familj lovade oss själva 2006 att aldrig handla hos Media Markt. Att inte gynna deras affärsmetoder oavsett vilka ”fynd” man kunde göra. Lite stolt är jag att jag fortfarande inte satt min fot inne i en Media Markt butik.  Vi har ju fortfarande SIBA och deras Net-on-Net kvar tack och lov. En Svensk butik!!

Dagens Industri

10 thoughts on “Media Markt misslyckades

  1. Jag har satt min fot en enda gång i en Media Markt butik strax efter att dom öppnat här i Sverige, men jag han egentligen inte mer än att komma in genom deras dörrar för en jag kände mig ovälkommen, jag märkte nämligen att på varje kund som gick in så följde flera civila vakter efter en var man än gick i butiken & i samband med detta såg jag då också att det stod vakter uppe på en trappa med kikare som kollade ut över butiksgolvet och mängder med kameror längs med väggar och tak och efter bara några minuter så lämnade jag butiken kallsvettig utan att ens ha hunnit titta på det jag var ute efter dvs en TV, och jag fick också för ett tag sedan veta av en god vän till mig som jobbar som säkerhetsexpert att cheferna på Media Markt har psykiska problem eller liknande då dom inte litar på folk alls, hon sa att medans ett vanligt svenskt företag idag använder sig av ett vaktbolag så använder Media Markt sig av flertalet vaktbolag till skyhöga kostnader, snacka om att jag blev förvånad och jag förstår därför nu hur dom kan gå så mycket minus …sjukt är bara efternamnet.

  2. Problemet med att köpbojkotta utrikiska företag i Sverige är ju att det blir svårt med logiken! Då måste detta gälla: Det är skit om utländska företag investerar i Sverige och skit om svenska företag investerar i utlandet? Då borde vi protestera om Tesla vill bygga en fabrik i Trollhättan?
    Om man vill bojkotta p g a arbetsvillkor och etik så är det en annan sak.

  3. Synd, var bra att kunna gå till mediamarkt och klämma på grejorna som man sedan köper på netonnet. 😀

Kommentera