Transportera vapen i Iran går bra men inte folk i Israel


ISLAM. Statsminister Stefan Löfven och hans stab med huckleförsedda damer är hemma från statsbesöket i Iran, som formellt heter Den islamska republiken Iran. Regeringen hade med sig en stor delegation av affärsmän och lät meddela att man gjorde allt för att stödja lastbils och busstillverkaren Scania i Iran. Scania var speciellt stolta för att de aldrig lämnat landet och nu hade ett försprång mot konkurrenterna. Statsministern och handelsministern i huckle besökte också en Scaniafabrik i Iran. Allt med syftet att kränga mer bilar och bussar i Iran. 

Dagens Industri meddelade också att ”Scania har under det svenska statsbesöket i Iran signerat en principöverenskommelse med landets nästa största stad Isfahan om en leverans av 1.350 bussar för kollektivtrafikbruk”.

Den svenska nuvarande socialdemokratiska statsledningen anser det tydligen vara mycket angeläget att Scania får bedriva verksamhet i den islamska diktaturstaten Iran i syfte att tillverka stadsbussar.

Det är mycket märkligt, på gränsen till häpnadsväckande att samma regering är kritisk och besviken över att den svenska fordonstillverkaren Volvo säljer busschassin till Israel. Något som regeringen påstår ”i praktiken understödjer ett folkrättsbrott”. Därför att bussarna kommer att användas till att transportera folk ”mellan israeliska bosättningar”.

Här är en Volvo lastbil som vapenbärare i Iran, det är inga problem enligt S-regeringen men fan ta dem för att de transporterar folk i Israel.

Här är en Volvo lastbil som vapenbärare i Iran, det är inga problem enligt S-regeringen men fan ta dem för att de transporterar folk i Israel.

-Pettersson konstaterar att den socialdemokratiska regeringen i praktiken tycker det är bättre att svenska företag gör affärer med islamska diktaturer än med demokratier. Men vi har sett tidigare att S tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

Volvo i Israel


12 responses to “Transportera vapen i Iran går bra men inte folk i Israel

 • Sina är dömd till döden för att ha hädat profeten och i Sverige förföljs dem som kritiserar detta | Petterssons gör skillnad!

  […] första feministiska regering får sälja lastbilar, bussar och telekom utrustning till Iran. Att göra affärer med diktaturer går bra men att göra detsamma med […]

  Gilla

 • timoleon

  Den här nyheten är väl lite halvsnodd härifrån: http://www.sapereaude.se/blog/?p=13247

  Gilla

 • angelicaplacet

  Löfven prata om jobben som Socialdemokraterna så ofta gör – att det var viktigt för Sverige med resan – men det var väl inga svenskar som fick jobb utan istället arbetare i Iran.

  Gilla

 • Kurt

  Det är något som stör mig i Sverige, detta ohöljda hyckleri man bedriver, tyvär något Sverige inte är ensam om, se samma sak i mit forna Hemlad V. Tyskland. Man oroar sig om demokratin i Saudi barbarian medan man säljer stridsvagnar mm. Skulle inte förvånar mig om de sablar som används vid avrättningar bär Made in Germany (Solingen).
  Jag tro det var Lenin som sa en gång ”Väst kommer att sälja oss repet vi kommer att hänga dem med” Samma kan man väl säga om dagens läge Västvärlden sälja till muslimer knivar de kommer att användas för att skära av halsen på oss.

  Gilla

 • Ullabella

  Man häpnar över denna regerings tillkortakommanden på samtliga områden. Det måste vara den sämsta och dummaste regering världen skådat. En mycket ondskefull regering som kryper för islam och arbetar för svenskarnas undergång.

  Gilla

 • ruben

  Sverigeofobisk? Kan Sveriges regering verkligen vara det? Finns det ett sånt ord? Jag trodde inte det förr, men är nu riktigt osäker på vad regeringen egentligen tycker om sitt eget hemland. Det känns som om en iskall oönskad Islamvåg drar över Sverige och dess myndigheter. Känns plågsamt lång tid tills nästa val.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Scania är det latinska namnet för Skåne.

  Scania ägs en wiki i stort sett av tyska VW. Då borde kanske Merkel svängt till en huvudduk och gjort dem sällskap på hatwalken?

  Gilla

 • Kent

  Det är väl den humanitära och moraliska stormakten som är ute och visar upp sig.
  En nyligen vald president har fått mycket kritik för sitt storvulna snack och skrävel.
  Men om vi synar vår egen regering så är de inte sämre.
  Några exempel
  Vi ska ha Europas lägsta arbetslöshet. Inte bara så låg arbetslöshet som möjligt utan lägst i Europa!!
  Vi är en moralisk och humanitär stormakt dessutom feministisk. Inte bara ett land som bygger på moral och humanitet utan stormakt också.
  Vi ska bli världens första fosilfria land. Vi ska inte bara bli fosilfritt utan också först i världen.
  För att inte tala om Stefan Lövfens vi bygger inga murar.

  Vilken nyvald president använder sig av samma storvulna vokabulär och kritiseras hårt för det. Är inte vår regering ett gäng narcissister också om man lyssna på deras skrävel och självförhärligande.

  Gilla

 • Håkan

  OBS! Scania är inte ett Svenskt bolag! Absolut inte!
  Ett fd Svenskt bolag! Ja!

  Scania ägs av VW-koncernen, alltså ett Tyskt bolag!

  Åter igen går Svetsaren Merkels ärende!

  Sverige är ett Tyskt Lydland, hur länge?

  Vi måste ut ur EU snarast!

  Gilla

 • Mimi N.

  SHAME !
  HONTE !
  SCHMACH !
  IGNOMINIA!
  OPROBIO !
  RUSINE !
  FY SKAM !
  INFAMIA !
  HÄBI !
  HÄPEA !
  KAUNS !
  SCHAMTE !
  WSTYD !
  REZALET !
  SZÉGYEN !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: