Med rätt stöd……????

Michael Thörn, expert på regeringskansliet (i vaddå?)  Hävdar att den svenska flickan från Mark hade kunnat få hjälp innan hon reste ned till IS.  Med rätt åtgärder hade resan kunnat undvikas. Thörn har granskat alla handlingar hos socialtjänsten angående denna flicka som satt fast hos IS i över ett år utan att få tillräckligt med hjälp att komma hem. 15 år och förälskad, då kan ingen stoppa henne från att följa sin pojkvän till världens ände. Att han dog och lämnade henne ensam med baby är tragiskt men inte socialtjänstens fel.

a-0-jpg

15 åriga flickor rymmer hemifrån dagligen för att de inte får som de vill – att föräldrarna är för stränga, mm.mm.

Det  är väldigt lätt att skylla på socialtjänsten när denna typ av ”ärenden” dyker upp. De har ju inte tid och resurser  nu när de har fått ta över ansvaret för alla nytillkomna också.

Flickor rymmer hemifrån. Att en flicka hamnade i Syrien är fruktansvärt men hur många  flickor är på rymmen i Sverige och utnyttjas på det ena eller andra sättet? Man kan inte lägga alla resurser på 1 fall. Man kan inte skicka ned en delegation till IS och kriget för att hämta hem henne.

Michael Thörn anser att det var ett misstag att inte sätta in kraftigare resurser. – Det är ju uppenbart eftersom hon avviker från insatser som genomförs och ytterst försvinner hon ju också från landet, trots att det pågår insatser från socialtjänstens sida.

Ingen hade kunnat hejda henne utan att låsa in henne.  Socialtjänsten försökte hjälpa och stödja men ytterst anser jag att det är föräldrarnas sak. Inte åker någon från socialen ut på natten och letar efter dina ungdomar om de slirar – det får man som förälder snällt ta hand om. Har barnet fel umgänge måste man som förälder agera. Det är inte socialtjänsten som satt barnen till världen. Man är förälder och med det följer ett stort ansvar, ett ansvar som man inte kan lämpa över på skola, socialtjänst eller andra myndigheter.

Jag säger inte att dessa föräldrar inte gjort tillräckligt för det vet jag ingenting om men idag är det lätt att skylla på skolan och myndigheterna när du inte klarar av att handskas med dina barn.  Många trötta stressade föräldrar i dagens samhälle orkar inte ha koll på sina barn efter skolan. Orkar inte kolla umgänget, läxor, verksamheten på sociala medier.

Om man håller för mycket koll så får man kritik för det också. Man måste tänka på barnens integritet?!  Inte när man märker att det brakar åt skogen. Då finns det bara en sak som gäller – RÄDDA DITT BARN. Ytterst vårt ansvar som föräldrar och inte socialens eller skolans.

SVT

 

 

 

6 thoughts on “Med rätt stöd……????

 1. De resurser som aktiverats för att navigera denna borna frögurka har uppenbarligen inte varit tillräckliga. Dock kan det rimligtvis icke anses vara vårt ansvar att hålla hela världen under armarna, men vad som däremot tveklöst sorterar under statens förpliktelser mot dess medborgare, är att förvägra dessa resenärer återinträde å svenskt territorium.
  Andreas.

 2. Nu ska vi vara på det klara med att endast en svensk konvertit har rest ner till öknen. Övriga är inte svenskar.

 3. Experten Michael har fått en törn av sjukdomen megalomania. Regeringsexperten vet lösningen på gårdagens problem. Lysande! Nåja han fick synas och flickan offras än en gång på alla hjärtans godhetsbord. Förlåt altarbordet ska vara *dumhetsbord*.

  En annan svensk myndighet är däremot både effektivare och snabbare.
  En äldre man besöker huvudstan. Han blir sjuk och hamnar på sjukhus. Hemma på landet inte långt från Rimbo blir tre utekatter, den ena halvtam, utan mat. Mannen färdigbehandlas och skickas hem. Något senare får mannen besök av länsstyrelsens djurskyddsenhet som ska säkerställa att djuren, obs katterna, inte saknar nödvändiga förutsättningar för ett värdigt liv. Trots mannens vädjan om att åtminstone få behålla den tama katten utför myndighetens person(er) sakligt och effektiv sitt uppdrag, vilket ska ha föregåtts av en anmälan om vanvård. Hemtjänsten besöker honom senare och tillkallar polis. Mannen är avliden. Han blev 92 år. Frid över hans minne.
  – Det vete katten, om han inte dog av hjärtats sorg. ”Mina katter tänker och kommer och jag ger dom mat. Det är mer än mina barn gör.”

  Detta var inte en saga i fablernas värld. Nu hoppas jag att SVTs reportage team går till botten av den lyckade räddningsaktionen av tre katter. Här är adressen. Sätt igång.
  http://www.lansstyrelsen.se/uppsala/Sv/djur-och-natur/Pages/default.aspx

  P.S. Att mannen dog är en bock i marginalen. Men framstående forskning visar att vård och omsorg av äldre förbättras, när de har tillgång till husdjur. Nu saknar jag expertkunskap om vilda katter klassas som husdjur eller ingår i kattsläktet lejon till det svenska lodjuret. Vilda som vilt – släpp katterna loss. Och min sista förhoppning är att myndigheten inte avlivat de stackars djuren med nackskott (bedövning) eller slängmetoden. Ref. tidigare publicerade bilder.

  Lämplig rubrik: VILDA KATTER ÄR SOM VILDA BARN, DE FÅR INTE LÅSAS IN UTAN SKA VARA FRIA. Katter klassas som ensamma djur, men har kvar sitt ursprung (etnicitet) som angola, missar, mussar, siamer (go ras) m.fl. Bäst är svensk bonnkatt. Den klarar sig själv och fångar möss.

  • Katter räknas som sällskapsdjur. De har varit tama sen tusentals år tillbaka. De är importerade sällskapsdjur och hör inte hemma i vårt klimat och är inte anpassade för vårt kalla och blöta klimat. Nos och tassar är känsliga för kyla. Vi är dock duktiga på att missköta katter, och då kan de bli förvildade och skygga. Men vi har ingen stam av vilda katter. Lodjuret är vårt enda vilda kattdjur. Föreställningen att katter klarar sig själva har skapat ett stort antal lidande katter. Man beräknar att bara i Stockholm finns 50 000 hemlösa katter. Totalt 150 000 i Sverige totalt. Så nej, släpp inte katterna ”fria”, de är sällskapsdjur precis som våra hundar.

Kommentera