Haisam döms till livstid för krigsbrott i Syrien


ISLAM. Haisam Sakhanh, 46, var med och avrättade sju bakbundna män i Syrien. Sen tog han sig till Sverige, lurade Migrationsverket och fick uppehållstillstånd. Nu har han dömts till livstids fängelse och utvisning.

”Det är bevisat att Haisam Sakhanh i Idlib-provinsen i Syrien tillsammans och i samförstånd/samråd med andra gärningsmän på tid, plats och sätt som åklagaren påstått uppsåtligen berövat livet av sju oidentifierade personer ur den syriska statens styrkor, som tillfångatagits och därmed försatts ur stridbart skick”, skriver tingsrätten i domen.

Pressmeddelande från tingsrätten

-Pettersson skulle gärna se att Haisam avtjänade sitt livstidsstraff i Syrien, givetvis av humanitära skäl

TIDIGARE 2016-12-39. Krigsförbrytare med arbetstillstånd i Italien sedan 1999 fick uppehållstillstånd som flykting i Sverige

Haisam Omar Sakhanh, 46, från Syrien, som står åtalad för grovt folkrättsbrott, fick uppehållstillstånd i Italien 1999 och bodde där i långa perioder. Den 1o februari 2012 greps han i Rom sedan han med våld tagit sig in på syriska ambassaden och polisen tog hans fingeravtryck. 2012 reste Haisam till Syrien och begick de brott han nu står åtalad för i Sverige. 

Haisam Omar Sakhanh är den stående mannen längst till vänster.

Haisam Omar Sakhanh är den stående mannen längst till vänster.

Den 25 juni 2013 sökte Haisam Omar Sakhanh, 46, asyl i Malmö. Han hävdade att han hade flytt undan förföljelser i Syrien. Den 17 oktober fick han permanent uppehållstillstånd och flyktingstatus.

Under asylutredningen sa mannen att han aldrig haft uppehållstillstånd eller lämnat fingeravtryck i något annat land än Sverige. Han uppgav även att han aldrig begått något brott eller deltagit i strid eller burit vapen.

Eftersom Sakhanhs italienska uppehållstillstånd inte utfärdades på grund av skyddsskäl, utan på grund av att han fått en anställning i landet, togs inga fingeravtryck av de italienska migrationsmyndigheterna.

I Sverige sökte han uppehållstillstånd med samma namn och födelsedatum som i Italien, trots detta upptäcktes inte att karl blåljög. 

Migrationsverket menar ändå att de gjort en korrekt asylutredning, eftersom det inte fanns några indikationer på att Haisam Omar Sakhanh tidigare vistats i Italien!!! Detta eftersom inget lämnat uppgifterna till dem. 

Haisam Omar Sakhanh åtalas nu för brott begångna i maj 2012. Då reste 46-åringen från Italien till Syrien, där han gick med i den väpnade gruppen Suleimans stridskompani som deltog i inbördeskriget.
Suleimans stridskompani har tusentals krigare och agerar oberoende av Fria syriska armén, enligt UD. Gruppen blandar muslimsk fundamentalism med syrisk nationalism.

Någon gång mellan den 5 och den 7 maj ska 46-åringen, enligt åtalet, tillsammans med åtta andra personer ha deltagit i mordet på sju tillfångatagna soldater från regeringsarmén. Männen hade bar överkropp och flera av dem bar spår av att ha misshandlats innan de sköts.

Enligt åtalet har mannen ”skjutit flera skott med automatkarbin vilka träffat ett av offrens huvud och kropp”.

Åklagaren Kristina Lindhoff Carleson menar att gärningen ska betraktas som grovt folkrättsbrott: ”Brottet är att bedöma som grovt eftersom många personer avrättats under synnerligen grymma former där offren, som vid tidpunkten samtliga hade omfattande skador efter att ha blivit utsatta för misshandel, helt saknat möjlighet att försvara sig och uppenbarligen förstått att de skulle berövas livet”, skriver åklagaren.

Åklagaren yrkar att mannen ska utvisas ur Sverige med förbud att återvända.  Haisam  medger att han har skjutit en av soldaterna men förnekar brott. ”Jag har deltagit i strider och jag har deltagit i den här avrättningen av soldaterna”, säger han i ett av polisförhören.

Haisam hävdar att han utförde en avrättning som beordrats av överordnade: ”Jag fokuserade på att bara utföra uppgiften, lyda order och sen är det klart”.

-Pettersson undrar  några saker:

 • Varför är rättegången mot Haisam Omar Sakhanh Sveriges sak?
 • Haisam Omar Sakhanh blåljög för att få uppehållstillstånd, varför inte dra in det och skicka honom dit han kommer ifrån.
 • Vem beordrade Haisam Omar Sakhanh att resa till Syrien och kriga på ”rebellernas” sida?
 • Mitt förslag är att Haisam Omar Sakhanh skickas till den lagliga regeringen i Syrien och döms i sitt hemlaand.
 • Hur många fler lögnare som Haisam Omar Sakhanh finns det i Sverige?
 • Hur naiva får tjänstemännen på Migrationsverket vara? ”Inget lämnat uppgifterna till dem”
 • Varför kallar media i Sverige muslimska brottslingar för rebeller?
 • Statsministern säger att asylinvandringen kommer att ge vinst på sikt, när blir Haisam Omar Sakhanh en vinstlott?

haisam_omar_sakhanh_


26 responses to “Haisam döms till livstid för krigsbrott i Syrien

 • Falska SVT kallar syrier för svensk | Petterssons gör skillnad!

  […] I går skrev vi om Haisam som dömts till livstid för krigsbrott i Syrien. Haisam Omar Sakhanh, 46, från Syrien, är enligt tingsrätten och domen syrisk medborgare, han […]

  Gilla

 • Självmordsbombare dödade 72, minst! | Petterssons gör skillnad!

  […] länge varit en fristad för dessa terrorister men det kan komma att ändras. Speciellt nu när Haisam Sakhanh (tidigare på Petterssons) inte längre kan röra sig fritt utan dömts till livstid och […]

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  OM vi hade riktiga män vid makten skulle denna individ aldrig tillåtits passera Sveriges gräns MEN nu sitter inga riktiga män vid makten utan velpottor och fega ynkryggar från 7klövern och då vågar man inte kröka ett hår på denna uslings huvud!
  VI MÅSTE GÖRA OSS AV MED VÅRA ”GODHETSKNARKANDE” POLITIKER OM SÅ MED VÅLD!!! INGEN TID ATT VÄNTA!!!

  Gilla

 • ruben

  Det är väl inte så att regeringen har direktiv från Iran hur de skall agera mot vissa ( vissa = de med rätt värdegrund gentemot Iran ) kriminella smusselmän i Sverige? Det skulle innebära landsförräderi, femtekolonnare, kollaboratör eller Quislingar kanske? Jag tänker på hur lättvindigt de verkade godta slöjan för att få åka till Iran…

  Gilla

 • Greger

  Vi får helt enkelt ta pengar från vård-skola-omsorg och betala hans fängelsevistelse under många många år.

  Gilla

 • Mike E

  Men det värsta är att det bara är personer som knyts till Assad som man går efter. Detta passar med vänsterns agenda. De flesta monster hittar man däremot bland muslimska militanta grupper i Syrien och dessa skyddas av vänsterfascisterna.

  Gilla

 • Kurt

  Löven och company will ha dessa mörderer för att kämpa för dem när folk ha fått nog och vill lyncha dem som är ansvarig.

  Gilla

 • JEX

  Fy fan detta är väl toppen på ett isberg . Det är nog många som ljuger sig in i Sverige idag kriminella , fattighetsinvandrare, mm. Har dom slängt passen ut med dom till tidigare Eu land igen fort som fan , Lagarna i Eu måste ju följas .. Vi kan inte ta emot hela fattigvärden … Tvi fan för Ruinfeldt och Löfven som har förstört Sverige för oss Svenskar som lever här nu och har stulit våran välfärd för oss,våra barn och barnbarn . Vi är oroliga för framtiden när alla som kommer hit och ljuger sig in i Vårat samhälle och snor våra skattepengar som vi skulle ha till pensioner , sjukvård , försvar mm . Vi hade kunnat gjort mycket med 100 miljarder .

  Gilla

 • Lena

  Den eller de tjänstemän på mig-verket som har beviljat honom PUT i Sverige , de borde straffas tillsammans med våldsmannen.

  Varför togs tjänstemannaansvaret bort, varför ????

  Vad har hänt med fartyget ”ocean gala ” och det kontraktet ?
  De där figurerna på mig-verket, de sänker landet !

  Gilla

  • Bror

   Alla som är medansvariga, dvs politiker, tjänstemän, frivilliga ”hjälparbetare”, kristna godhetsapostlar, kommer att straffas.

   För en del kommer synderna i kapp dem ganska omgående, för en del släpar synderna efter. Men en sak kan jag lova dig, Lena. ALLA kommer att straffas och då menar jag ALLA!

   Gilla

 • Zoomic

  En till att försörja !

  Gilla

 • Jocke

  Man kan inte ens skratta. Livstid betyder 5-6 år på hotell och sedan är man fri. Ifrån Sverige kan ju inte utvisas till ett land där man riskerar att bli dömd enligt landets lagar.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  SvetsarSKITENS bästa vänner!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Låt dessa få leva tillsammans med andra likadana i en öppen sovsal med delade/gemensamma hygienutrymmen och matsalar? Ingen möjlighet till avskildhet? Inred så att deras konfliktskapande inte på något sätt mildras och låt dem hantera sina konflikter på de enda sätt de kan? Låt dem få laga sin egen mat och själva bestämma allt vad avser diet, arbetsschema osv men till en begränsad kostnad – max halva priset av vad mat till skolbarn och äldre inom omsorgen kostar? Sina sexuella behov får de också lösa på det sätt som är möjligt?
  Det utbud de har att välja på är mat som är överskott på den fria marknad som fria människor väljer från? Det gör att vi kan tillvarata mat som ändå slängs?

  De har i sin slutna värld även rättigheten att ostraffat straffa varandra vilket driver upp en jakt dem emellan att slå först och fråga sedan. Först till kvarn?

  Ingen ska slippa därifrån levande?

  Enligt principen lika barn leka bäst? Eftersom principen allas lika värde ska gälla är det viktigt att blanda från så många konfliktområden och kulturer som möjligt?

  Man är hjärtligt trött på att den här typen av människor tycks öka i våra trakter och att de tycks tro att andra gillar deras närvaro och vill hjälpa dem?

  Hoppas Trump eller någon annan eller flera kan ta initiativ till en plats att samla dessa tokar på och att de som satt igång med migrationsindustrin får betala kalaset. Jag är hjärtligt trött på att snälla människor ska betala för och hålla liv i idioter?

  För den som orkar glo på dem kan ju deras liv strömmas över nätet?

  Fast den här idén får nog inget genomslag i FN, där ju de flesta länder som dessa kommer ifrån ingår? Nä det blir att dra ner på skolan och omsorgen till äldre?

  Varför anmäler inte deras ursprungsland intresse för att lätta den börda de lägger på oss? Som att skita i hallen och kräva att man inte bara äter det utan även betalar för det?

  Jag ska bli rik som fan och ge till alla som redan har? Lika barn leka bäst?

  Gilla

 • ruben

  Migrationsverket verkar nästan utgå från en idyllisk bullerby-modell när man skall bedöma trovärdigheten hos flyktingarna. Har man verkligen inte ett centralt internationellt världsomspännande flykting-register i olika kategorier att kontrollera dna och fingeravtryck? Det är väl det minsta man kan begära av en seriös och modern nation? Inte ens ett gemensamt EU-register? Är man inte rädd om sin egna nation,har vi snart varken ork eller ekonomi att hjälpa någon. Jag såg artikeln om tjejen, som brände Koranen. Mycket fredligare och klokare än att bränna bilar och kasta sten på polis och brandkår. Dom får gärna bränna Svenskarnas bibel om det nu är Ikea-katalogen eller Nådiga luntan, så har ingen kommit till skada när man visat sin symboliska protest och avsky. Varför skall de hit om de avskyr samhället? Den plötsliga muhammedanska skade- eller mordlystnaden visar sig dagligen men är inte Svensk kultur och inget Sverige skall ha.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Tycker nog att tekniken med lätthet borde kunna räcka för en design av ett register med uppgifter om dna och fingeravtryck och vävnadsprover som är svåra att förfalska. Med kontinuerlig uppdatering i ett internationellt register. Vid dubbletter skall systemet larma och alla chanser till asyl är uteslutna för all framtid.

   Mycket vore vunnet vid brottsutredningar med ett sådant register.

   Dessa kan gott bevaras för en framtid när det inte är helt orimligt att anta att vetenskapen på okomplicerade sätt kan åldersbestämma personer utifrån idag okända metoder? Då finns möjlighet att återkräva ersättningar i efterskott? För alla ersättningar de fått?

   Inga fängelsestraff? Utvisning direkt och deras hemland får bestämma straffet de ska avtjäna där och stora skadeståndsbelopp till de länder de haft för avsikt att agera bedrägligt emot? De kan säkert inte betala men huvudsaken är att vi slipper?

   Gilla

 • Jan Svensson (@JanSven78552900)

  Här i Sverige utvisarvi barn och invandrare som har jobb och inte lever på bidrag men grova brottslingar få bara kvar, Sverige är otroligt naivt land med dessa packen i regering och övriga partier

  Gilla

 • upptillkampnu

  Det finns väl en krigsförbrytardomstol i Haag, eller det för omänskligt att skicka honom tillsammans med dom andra två från afrika som är dömda i Sverige.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Att han inte skickas tillbaka på en gång måste bero på att regeringen vill skydda honom.

  Gilla

 • Mm

  Skicka aset åter nu, utred hur många som försörjs av mig och övriga skattebetalare som skall åter till Italien. Ta med aset som tog två liv på Ikea och skulle åter till Italien.

  Gilla

 • Tanten

  Livstid och utvisning? Ska han skickas tillbaka när han är död…..?

  Gilla

  • Helmer

   ”Livstid” i Sverige är nog endast några få år. Den svenska straffskalan har undergått en enorm inflation. För grov våldtäkt blir det numera endast ett par timmars samhällstjänst. Det här landet saknar rättsskydd..

   Gilla

  • Bror

   Ja, det är korrekt Tanten. Straffet är evigt, det tar ALDRIG slut!

   ”Då skall han svara dem: Amen säger jag er: Allt vad ni inte har gjort för en av dessa minsta, det har ni inte heller gjort för mig. Och dessa skall gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv.” (Matt. 25:46)

   Detta är den verklighet som råder, oavsett vad man tycker!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: