Äldre kvinna slagen och rånad av mörkhyad

Polisen

2017-02-16 09:57, Rån övrigt, Göteborg
En kvinna sk enligt SOS bilvit rånad på handväska vid Brunnsbo.

En kvinna uppger att hon blivit slagen och rånad på sin handväska vid Författaregatan. Händelsen ska ha inträffat vid en förskola.

Den misstänkta mannen ska ha tagit en krycka och handväskan och sedan sprungit mot Brunnsbotorget. Polis och ambulans till platsen. Den misstänkte mannen letar igenom handväskan men ska sedan ha kastat ifrån sig väskan under sin flyktväg.

Kl 10.11 Polis på plats. Ingen gripen i nuläget. Det ska finnas vittnen till händelsen.

Gärningsmannen beskrivs som ca 15-18 år, ca 170 cm, kort svart kort jacka, mörk hy.

Kvinna som drabbats uppges vara ca 75 år gammal. Oklart vad gärningsmannen kan ha kommit över vid rånet. Okänt för närvarande om kvinnan fått några fysiska skador. Ambulans på platsen.

Polisen söker med bla hund i närområdet.

Polisen

-Pettersson tittade på Expressen/GT:s hemsida på nätet men de hade glömt signalementet…

Skärmdump om något försvinner…

2017-02-16_1042

14 thoughts on “Äldre kvinna slagen och rånad av mörkhyad

 1. Den av det kriminella etablissemanget beskyddade och Kod 291-omhuldade knogstödjaren nöjde sig således inte med att överfalla en försvarslös pensionär; vederbörande psykopat lägger dessutom beslag på offrets krycka! Vad den olycksdrabbade beträffar kan hon i vart fall vara glad över att hon inte utsatts för våldtäkt av den urskillningslösa neandertalaren och bidragstagaren.
  I samtliga dessa fall står regeringen Löfvén som varandes medskyldiga.
  Andreas.

 2. Jag har skickat in flera artiklar gällande att pressen mörkar och till och med ljuger till en lokal tidning ! konstigt nog har ingen tagits med !! Har fått till svar att dom inte är irelvanta !! Läs gärna om en lokal journalist som heter Jens Canman , en modig kille som talar om hur det är inom journalistkåren !!

 3. Man vet att ett land närmar sig total kollaps när det är viktigare att skydda brottslingars etnicitet än att lösa brottet.

  Fan inte konstigt att Sverige lockar till sig allt från ficktjuvar och rånare till ISIS-krigare och terrorister – här löper de obefintlig risk att vare sig åtalas eller utvisas. Dom vet att deras personliga integritet aldrig kommer offras när polisen ska ”försöka” lösa brott mot Sveriges egen befolkning.

 4. Kod 291 gäller i Sverige när Socialdemokraternas och Stefan Lövens mördarbanditer härjar!

  • Vilken ”lag” menar du? ”Lag” 291? Det som behöver väckas är en stark självbevarelsedrift samt vapen till de av dem som vill och får tillåtelse att själva försvara sina liv. För så är läget i Sverige nu.
   / 73-årig pensionär

 5. De skriver även om svenska is-terrorister ch utelämnar deras etniska bakgrund. Skäms de för var de kommer ifrån?

  Svenskar är barbarer sa barbarpappan Reinfeldt? Kan han ha haft dessa i tankarna?

 6. Ett tips till alla äldre, ha inte handväska, även om ni inte har något värdefullt i den är skaderisken hög om nån försöker rycka den!

 7. Pensionerade poliser har berättat för mig att förr fanns en hederskodex bland vanligt folk och faktiskt även bland många kriminella; det fanns saker man helt enkelt inte gjorde. Den kodexen är numera borta, nu ser man rån och misshandel av gamla skröpliga, handikappade och barn. Flera i grupp som går på ensamma, som rovdjur går på svaga, utan att skämmas har också blivit ett betydligt vanligare fenomen.

  Även om det finns rötägg inom alla folk, gör överrepresentationen av vissa att man inte kan och inte bör bortse från kulturarv.

  • Hederskod fanns inom det mesta i Sverige förr! Slogs gjorde vi när jag växte upp så jag är förvånad att någon överlevde! Men aldrig mot någon som inte ville!

   Följande regler fanns:

   Man slog aldrig någon som var mindre!

   Man var aldrig två mot en!

   Man slog aldrig någon med glasögon!

   Man slog aldrig tjejer!

   • Javisst, utmärkta exempel!

    Flera mot en ansågs fegt, men bland vissa grupper ses det idag som att man visar total dominans, vilket inom dessa grupper ses som något positivt, inte som fegt.

    -Jag vill ha kvar den gamla kodexen, inte ett samhälle där den som kan utöva mest våld dikterar levnadsvillkoren för alla andra.

    Sådana här kulturyttringar betackar jag mig för!

   • Lite OT: Jag har ibland funderat på hur förespråkarna för mångkultur tänkt sig lösa detta dilemma:

    Hur ska kulturer leva tillsammans, där den ena kulturen anser det självklart att alla män, kvinnor, äldre, barn ska kunna gå ut ensamma när de vill, utan att ses som byten och bli rånade, misshandlade och våldtagna, medan en annan kultur ser ensamma som går ut som lovliga byten och att kvinnor som går ut ensamma ( ffa kvällstid) bör ”sättas på plats” för detta genom trakasserier eller till och med våldtäkt?

    Hur har de tänkt sig att ett sådant mångkulturellt samhälle ska fungera, rent konkret?

   • Även gamlingar var fridlysta. Det är den Svenska kulturen som bl.a. Reinfeldt hånar och kallar barbarisk. Undrar vilken julgran som brunnit?

   • Du glömde, att ingen sparkade någon som låg och ingen använde kniv fastän ingen knivlag fanns.

Kommentera