Många asylsökande unga mår dåligt

INVANDRING. Många nyanlända- och asylsökande barn och ungdomar mår dåligt. Samordningen mellan elevhälsan och barn- och ungdomspsykiatrin måste bli bättre.

Det framgår i en rapport från Barnombudsmannen. En av dem som mår mycket dåligt är Amir Ali, ensamkommande från Afghanistan.

 

Barnombudsmannen, BO, har i sin rapport fått in svar från runt 400 skolsköterskor från olika delar av Sverige och många vittnar om att behovet av hjälp och stöd är stort när det gäller ensamkommande- och asylsökande barn, säger BO, Fredrik Malmberg.

– Det skolsköterskorna pekar på är brister i samverkan och framför allt samverkan med barn- och ungdomspsykiatrin som man pekar ut som ett område som inte fungerar bra. Det allvarligaste är barn som bär på svår psykisk ohälsa och där man också har självskadebeteende och suicidtankar och att de barnen inte fångas upp och får stöd. Det tycker jag är det absolut mest bekymmersamma.

Lotta Stockling är skolsköterska på elevhälsan på Karsby international school i Botkyrka, där har de många nyanlända och asylsökande barn som har behov av hjälp. – Det tar väldigt lång tid innan många av dom här eleverna får hjälp. Så vi skriver ju remisser till olika instanser men sen tycker vi att väntetiderna är väl långa. Många är ju här ensamma utan sina föräldrar och de har det jättejobbigt…

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson läser om 400 skolsköterskor som skrivit rapporter om  de ”ljugande  unga männen” då finns det resurser. Men problemet är lätt att lösa. ”Barnen” längtar efter sina föräldrar, hjälp dem hem, inga psykologer och kuratorer kan ersätta föräldrarna och hemlängtan…hjälp dem hem av humanitära skäl och sluta lura hit fler…

42 thoughts on “Många asylsökande unga mår dåligt

 1. Kan kanske be den häktade 42-åringen för morden av pappan, mannen och grov misshandel av mamman om ett utlåtande, hon har tydligen erfarenhet av män från fjärran.

 2. De kom 45 000 ensamkommande unga vuxna till lilla Sverige under år 2013-2016. De kom 36 000 ensamkommande unga vuxna år 2015. De kom samma år 2000 ensamkommande unga vuxna till Danmark samma år enligt nfo.nu . Danmarks migrationsminister har själv sagt till Sydsvenskan att 8 av 10 ljuger om sin ålder och Migrationsverket själva befarar att 70% av de ensamkommande unga vuxna är äldre än vad de påstår sig vara. Genom att ge ett ankarbarn permanent uppehållstillstånd så säger man i praktiken ja till minst 5-10 stycken personer till via anhörigmigration. Många av dessa migranter har lite eller ingen utbildning alls när de kommer hit och är i många fall analfabeter. De kan inte ens klockan eller cykla. Det kommer ta väldigt många år innan en sådan ung vuxen kan få ett jobb här.

 3. Om Barnombudsman Malmberg och hans bataljon av käckt politiserade skolsköterskor med flera, skulle ta och ägna lite tid åt alla verkliga barn och ungdomar som på grund av asylimporten far illa i vårt land, vore det en trovärdig insats till samhällets fromma. I stället väljer man att cementera villfarelser och skrönor i syfte att ytterligare skuldbelägga svenska skattebetalare samt motivera invasionen.
  Lägg ned ombudsverksamheten, denna pseudoprofession i den psykopolitiska operationens regim, och lägg resurserna på reella objekt.
  Andreas.

 4. Såklart han mår dåligt. Han kom för snart 2 månader sedan och har fortfarande inte fått någon blond svenska, hus och kirurg jobbet tilldelats sig!

 5. Jag betalar skatt, mitt barn betalar skatt, men mitt barnbarn får inte hjälp på BUP. Jag vill inte betala för att andra länders medborgare ska få hjälp i första, andra och tredje hand. Afghanistan och Irak är USA och NATOS problem inte Sveriges. För problemen dit där dom hör hemma. Och låt mitt barnbarn få ta den av den tjänsten jag och mitt barn betalar för

  • Jag håller helt med dig Peter. Det är inte rätt att till exempel afghanska medborgare skall få en snabbfil till Bup. Det finns många svenska ungdomar som får vänta väldigt länge på att komma till bup på grund av psykisk ohälsa.

 6. Att tänka är inte svenska politikers starka sida och inte heller att ställa krav, möjligen på den egna arbetande befolkningen! Integrationsverket har fler än 10,000 anställda och inget annat land på jorden sysslar med det svenska politiker gett i uppdrag till denna myndighet, de lockar hit människor som förväntar sig en kravlös tillvaro på Sveriges skattebetalares bekostnad, den värsta idioti sedan Hedenhös! Detta kommer att få ett SLUT men frågan är HUR och NÄR, – PENGARNA som vårt politikerpack lånar till denna cirkus kommer helt enkelt att ta SLUT och en samhällskollaps väntar, troligen måste EU falla ihop innan Sverige gör det, VANSINNET OCH GALENSKAPEN gödslas med pengar på samma sätt som EU finansierar fiaskot Grekland….
  De snor våra sista pengar, de kommer att stjäla pensionsfonderna till detta och ställa oss alla på gatan!!!

 7. Jag undrar om inte nätverket #vistårinteut har ett finger med i spelet? De har slagits för att alla ensamkommande ska få stanna och när det nu ligger fokus på utvisningar och åldersbestämningar kommer detta

 8. Våra egna barn i samhället som mår hemskt och blir utsatta för våld och våldtäckter, pratas det inget om, trots att de är så många gånger fler.
  ”Det är synd om våra barn och det livet som är, och väntas, om denna ”cirkusen” får fortsätta.”

 9. Funkar det med ”att må dåligt” för att få PUT/TUT så använder man den metoden. Sin ajfån har man ju lyckligtvis inte ”tappat bort”
  Det funkade ju dessutom med ”apati”..

 10. Själv mår jag också dåligt. Omgiven av hjärntvättade dårar och ett land som begår kollektivt harakiri. Samt Löfven som det gör ont i hjärnan att se och tänka på.

 11. Den psykiska ohälsan slår över hela linjen. Idag skrivs det om att 350.000 äldre mår psykiskt dåligt. Samhället står utan beredskap o kunskap. Ändå vill ingen i makten tala med mig? En liten del av detta har jag lösningar på. Ger SN en sista chans nu. Troligen kommer det inte in den här gången heller. Strutsbeteendet finns över hela linjen. Därför växer snart dessa problem oss över huvudet. Läste du Pettersson vad ”brukar-föreningen” skrev? Ska vi samarbeta med Bilprovningen? Kunskapen är alltså NOLL:

 12. Det är hög tid att på allvar göra någonting åt public service och deras Sverigehatande agenda. Utan kommunisterna på SVT/SR så hade Sverige inte haft dessa extrema nivåer på så kallade flyktingar, ensamkommande och apatiska. Dom bajsar på oss med sina vinklade reportage och kryper för muselmanerna. Vilket araberna skiter i dom kollar på arabiska kanaler över parabol. Svenskar får deras vänsterpropaganda nerkört i halsen ständigt.

 13. Jag skulle också må dåligt om jag hade detta över mig 1) hela släkten har skramlat ihop pengar för min resa med olika förväntningar och outtalade ”tysta” uppdrag = ordna vår vistelse i landet och ordna vår försörjning. 2) en mycket stor börda skulle vila på mina axlar, särskilt när jag märker att landet och reglerna inte är vad som utlovats, allt är främmande och svårt här, språket och kulturen är ett hinder och min skolutbildning knappt ens räcker för ett fiktivt gatsoparjobb. 3) Landet inför sådana regler så att jag inte kan ta hit familjen som indirekt utlovats 4) Jag är verkligen ENSAM, allt är främmande och skrämmande. 5) I många fall måste jag ljuga, om min ålder, anledningar till flykten, hur jag blivit av med alla identitetshandlingar (men konstigt nog har mobiltelefonen nio liv likt katten och kommer tillbaka själv om jag ropar på den). Jag måste fabulera ihop en trovärdig historia om flykten(kan innehålla delar av sanning) – allt för att få stanna. 6) Sitter jag sedan fast i klorna på en narkotikahandlare hemifrån som kanske bekostat ”flykten” med krav på försäljning i det nya landet och jag inte lyckas uppfylla villkoren skulle nog döden för mig kännas som den enda utvägen
  SKAM TILL SVERIGES ALLA REGERINGAR SOM GENOM SIN LÖFTESPOLITIK LOCKAT HIT DESSA UNGA MÄN!

 14. Det här är väl inget som svenska folket har med att göra?
  Det är politikerna påhejade av journalisterna som dragit hit problemet utan att tillfråga svenska folket.
  Samma sak gäller Ygemans påstående att det är Svenska folkets ansvar att hjälpa till med att stävja grova brottsligheten.
  Politikerna själva dragit hit brottsligheten trots folkets protester.
  Nu kan Ygeman och Reinfeldt ta hand om problemet.

 15. Görs det någon undersökning om hur många Svenskar
  som mår dåligt,? Gamla såväl som unga, dom unga för att
  dom blir förbigångna av våra myndigheter både när det handlar
  om både jobb och bostäder, och äldre som oroar sig för hur
  det ska gå för barn och barnbarn i ett samhälle som bara
  tycks bli sjukare och sjukare.
  Dom unga som kommit hit kan må betydligt bättre ifall dom
  reser hem till sitt land och hjälper till att bygga upp det igen.!

 16. När Henry blev pensionerad så blev han sjuk, han drabbades av djup depression -och vem fan gör inte det när man ser hur det står till med Sverige i dag!
  Han gick till läkare och läkaren skrev ut ett recept på ”umgänge med utlänningar”
  Han skulle umgås med nyanlända invandrare, det var häxbrygden som skulle göra underverk med Henrys hälsa!
  Och hux flux så blev Henry frisk igen och återfick livsglädjen rapporterar det eminenta hjärntvättningsorganet SVT, eller som dom själva föredrar att kalla sig ”public service”
  Dom konstaterade vidare att umgänge med nyinvandrade utlänningar även botar andra sjukdomar!
  Undrar var Henry bor? Kan då rakt inte vara i Sverige för här är allt umgänge med utlänningar behäftat med ren livsfara..
  JR

  • Om det är som du säger har läkaren kanske sett den på alla sätt och vis underbara filmen, En man som heter Ove.
   Det som PKgrumlade lite var att de personer som gav Ove livsglädjen tillbaka var en yngre medelålders invandrad kvinna med en oduglig vit man och en homosexuell ung man som också var också invandrad.
   Varför skulle inte en gammal Svensk livsglad änka samt en ung Svensk tjomme som lirar hockey rädda stackars Ove från ett självmord.
   Filmen hade vunnit alla Oskars om så hade varit fallet.

  • Då kan vi ju skicka de av de nyanlända som mår dåligt till länder som inte finns representerade i så stor omfattning i vårt land, t ex Saudi, så att de också får en chans att rehabilitera sig med utländska kontakter i främmande land?

  • Det verkar som något i stil med frikyrkohelbrägdagörelse! Halleluja och Amen, religionen Mångkultur hjälper!

 17. Verkar som att problemen har ett ursprung från något eller några beslut tagna i vår Riksdag. Låt några briljanta hjärnor under ledning av ex. vis Rossana Dinamarca fundera på problemet och så kan de beordra en genomlysning av det hela vilket bör utföras av en avdankad politiker. Bara för att hålla pengarna inom familjen s.a.s.

 18. Jag mår dåligt av att se att dom är viktigare än exempelvis mina gamla föräldrar måste konkurrera om den lilla sjukvård som finns kvar.

 19. Psykiatrin har länge kämpat med knappa resurser. Många brottas med stressrelaterade problem, neuropsykiatriska diagnoser och besvärliga familjesituationer, folk får inte det stöd de har rätt till. Detta trots ett av världens högsta skattetryck. När kommer det utlovade kompetensregnet som skulle klara biffen? Ensamkommande kanske kan testa lite bärplockning som terapi? Den nya adeln som sitter och fikar hela dagarna kommer inte byta bidrag mot jobb, det kan vi nog vara säkra på.

 20. Jaha, det var barnombudsmannen. Dags att damma av mantrat Barnens Bästa igen då.
  Med de mantrat kom feministerna hela vägen i vårdnadstvisterna till kvinnornas fördel med 94 procent.
  De har ju monopol på vad som definierar Barnens Bästa, tillsammans med den feministiska regeringen med rättsväsendet, liksom definitionerna av vad menas med rätt värdegrund ,rasism, kvinnohatare, islamofob och hela paketet av floskler som används till att stigmatisera och härska.
  Banan är sopad till fördel till de stackars, så kallade barnen.

  Skälen som anges ovan till de så kallade barnens lidande kommer finns även som grogrund till de äldre immigranternas missnöje och när dagen kommer deras missnöjesyttringar inte tas i beaktande hos barnombudsmannen utan hos ÖB som sover sin feministiska sömn.
  Kulorna viner redan ibland de så kallade barnen med ett mord per dag så tänk vad som händer när ett kompani organiserade immigrerade soldater börjar tänka på självmord.
  Det är INTE godtagbart inom koranen och det blir inga jungfrur i himmelen vid ett muslimsk självmord.

 21. Det är väl knappast någon som mår bra i multikultieländet, vare sig värden eller de våldgästande.
  Fast kanske ändå , politikerna, byråkraterna och de som med olika medel svindlar landet och svenskarnas inbetalade skattemedel.

 22. Låt de 285 riksdagsledamöter som bara har till uppgift att säga vad de blir beordrade av respektive partigrupp åka ut och tala ungarna tillrätta genom att ge dem returbiljett till mamma och syskon.

 23. Skall vi verkligen ge bort vår välfärd till några för att de påstår att de mår dåligt. Deras situation blir inte bättre av att vi också mår dåligt av att några galningar skänker bort det som vi och våra förfäder arbetat ihop.
  Någon borde tala om för dessa snyltare att de faktiskt kan åka hem och jobba ihop till ett eget välfärdsland.

 24. Som sagt, sluta LURA hit de stackarna!! Svenska regimen, feministjuntan och Censurmedierna ansvarar för vansinnesinvandringen, då kan de OCKSÅ ta det EKONOMISKA och RÄTTSLIGA ansvaret i stället för att lägga över det på folket !!!!

 25. Sedan tvingas svenska barn att vänta upp till 6 månader från remisdatum tills de får träffa doktor på BUP. Det är en skam hur politiker prioriterar bort svenska och istället lägger resurserna på andra länders ”barn”

  • Håller helt med dig. Inavel, Inga kunskaper, låg IQ etc.etc. är ingen tillgång för andra än dem som med andras skattepengar håller på med meningslösa verksamheter. Stor visdom finns att tillgå i gamla ordspråk: 1) Försöker man hjälpa HELA världen så stjälper man till sist sig själv. 2) Har man tagit Fan i båten så ”får” man ro.

  • Jag kommer ihåg för något år sen när Försäkringskassan berättade att dom fått 400 hot på ett år. Dom flesta var självmordshot av människor som man tagit av ersättningen och a-kassan som inte visste hur dom skulle försörja sig och sin familj.Då var självmordshoten riktade mot dom ansågs det. Det var ju t.o.m en del fall där dom svårt cancersjuka skulle tala om vilket datum dom skulle dö, annars blev det ingen ersättning. Men i det här fallet så tycker man något annat, nu är självmordshot något reellt när det gäller invandrare. Det är väl kanske 300-400 svenska ungdomar som begår självmord varje år. Men det tycker man inte är något oroväckande. Jag känner personligen sådana som vården skiter i totalt och några har hoppat framför tåget. Helt klart är att den svenska rasen ska utrotas.

 26. Många gruppvåldtagna kvinnor mår dåligt, många som fått sin bil uppeldad mår dåligt, många som blivit rånade mår dåligt, den kvinnan från MP som stod och grät bredvid Stefan Löfven mår dåligt för att hon inte fick trakassera svenskar i så stor grad som hon önskade. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

 27. Skicka hem dem till mamma och pappa och syskonen så mår de bättre. Denne PK barnombudsman kanske skulle bry sig om svenska barn som har det illa.

Kommentera