Arab häktad misstänkt för mordet på 16-årige afghanen Ali Jafari


INVANDRARVÅLD. En 17-åring har häktats misstänkt för mordet på en pojke i Gävle. 16-åringen hittades död vid en cykelbana på torsdagsmorgonen, 17-åringen anhölls samma kväll. Han kom självmant in till polisstationen. – Han har egentligen inte medgett någon inblandning eller att han vet något om det här brottet, säger åklagaren Therese Stensson. 

Åklagaren har varit fåordig med detaljer om fallet. 17-åringen har sagt att han visste vem dödsoffret var. Han häktades på den starkare misstankegraden.

-Pettersson säger att den häktade är en statslös arab…

Tidigare 2017-02-10. Ali Jafari mördat på väg till skolan

Afghanen Ali Jafari, 16, gav sig ut på resa från Iran och genom en mängd fredliga länder hamnade han i Sverige för drygt två år sedan. I går mördades Ali Jafari på väg till skolan i Sätra, Gävle, berättar familjehemspappan Hasan Tercan.

Ali Jafari, mördad i Sverige

Ali Jafari, mördad i otrygga och farliga Sverige

Ali Jafari var elev på Stora Sätraskolan i Gävle. Han var ett så kallat ”ensamkommande flyktingbarn” från Afghanistan men verkar ha bott i Iran. Ali bodde inledningsvis i Stockholm, men fick sedan en permanent familjehemsplacering i Gävle.

Ali var mycket duktig i skolan  och älskad av alla säger familjehemspappan Hasan Tercan.

En 17-årig pojke har anhållits som misstänkt för mordet.

-Pettersson säger att det är bättre att de ensamkommande barnen stannar hemma. Det är alldeles för farligt i Sverige så de som lockar hit ”barnen” är medansvariga till mord och elände som följer i deras spår…


6 responses to “Arab häktad misstänkt för mordet på 16-årige afghanen Ali Jafari

 • Gamen 86

  Han är varken 16år eller oskyldig Han är över 20 år en våldtäktsman

  Gilla

 • Hönsmamman

  Afg-hanen?
  Alla får gratis? Allt fritt gratis? Andra får gneta?

  Läste att Pakistan under ca 40 år tagit emot migranter/flyktingar från Afghanistan och nu vill de skicka tillbaks dem. Det låter ju inte direkt som att de gör succé i de länder de kommer till?

  I migrations-industrin/asyl-formuleringen/flykting-berättelsen ligger tanken att människor bara ”drabbas” av det de själva deltar i att skapa i sin omgivning. Drabbas/oskyldiga offer osv? Kan vi inte snart ha lärt oss att det blir inte bättre än vi gör det. Många individer har denna insikt men ett gruppmedvetande när kan det etableras? När tillräckligt många individer inser? Och gör man det dåligt så blir det dåligt. Oavsett om man flyttar jorden runt. Det blir bara dåligt på lite fler platser i stället för bara där man var från början? Så lösningen ligger inte i att hålla på att ta emot människor som flyttar på sig för att de organiserar sitt liv på ett sätt som upprepat styr rakt in i samhällsdestruktion? Undantag naturkatastrofer där de geografiska förutsättningarna förändrat överlevnadsvillkoren för befolkningen?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Du behöver inte vara ledsen Hasan, du får snart ett nytt ”barn” så att du kan fortsätta att tälja guld på dom svenska skattebetalarnas bekostnad!

  Gilla

  • Sven-Erik

   Någon som vet, hur stor är ersättningen för ett, två etc. ensamkommande barnens familjehemsplacering? Hur mycket blir det i regeringen budget. Den som vi ALLA betalar till.

   Var inte orolig Petterssons läsare. Har nog av egna barn och barnbarn. Så andras ungar ska deras föräldrar betala för. Basta!

   Min tanke är istället; Hur många barns munnar kan den ersättningen mätta? Hur många skolor ……kan byggas? Och så vidare för de ersättningar som Hasan lever av, inte bara han, utan hela asylindustrin.

   Nu, när den svenska feminismens självbild krackelerat, är det tid att skapa en arme (‘) 😑 av alla ensamkommande, barn som män, att utan vapen resa hem och bygga upp sina hemländer till det de vill få gratis i Sverige. Något som för övrigt kommer att skapa arbete för det lilla exportberoende nationen Sverige.

   Gratis är av nåd givet. Gärna med hjärtat på Alla Hjärtans Dag. Dock finns bakom varje handling mellan hjärta och hjärna ett moment av tanke som är mänsklig. Den, den fria gåvan är bara gratis, när den kostar varken eget arbete eller egna medel.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: