”Ni kommer sakna oss när vi är borta. Ja, till och med mig.”

MEDIA. Det går att med fog hävda att Aftonbladet skriver orimligt mycket om våldsbrott, fotboll och kändisar – och ibland vinklas det dumt larvigt eller överdrivet. Det skriver tidningens Fredrik Virtanen i en ledarkrönika. Men det handlar inte om ”fejkade nyheter” utan snarare är förklaringarna kommersiella, betonar han och beskriver journalistiken som ”medelklassfixerad”.

Journalistiken har Fredrik Virtanen själv varit med om att fördärva, så skyll inte på någon annan.
Journalistiken har Fredrik Virtanen själv varit med om att fördärva, så skyll inte på någon annan.

Inte heller konspirerar medier för att mörklägga. ”Men det är ett bekvämt påstående för politiker eller opinionsbildare som vill framställa sig som modiga sanningssägare.”

Problemet är att det är svårt att bevisa – alla medborgare måste ta ställning i det här kriget, menar han. ”Journalister är i sanning inga felfria genier […] men ni kommer sakna oss när vi är borta. Ja, till och med mig.”

-Pettersson tror att Fredrik Virtanen överskattar sin och sina kollegors betydelse. Inte en chans att jag kommer sakna er.

Falska och felaktiga nyheter är inte det stora problemet. Problemet med svenska medier är utelämnade nyheter, utelämnade av fakta.

Att inte ljuga direkt, men att bara säga delar av sanningen är medias och de aningslösa medborgarnas problem.

Ett exempel: Aftonbladet ”Svensk terrorist gripen” – i alternativa medier – ”Irakisk terrorist med svenskt medborgarskap gripen”

Aftonbladet

Medias_rapportering

19 thoughts on “”Ni kommer sakna oss när vi är borta. Ja, till och med mig.”

  1. Köper nog en flaska rött (som inte blivit dyrare) och skålar vid julgranen (som inte brunnit!?! Konstigt nog) och hoppas slippa se o höra Fredrik Virtanen någonsin igen!

  2. Ha Ha tror minsann att Fredrik Virtanen har humor, skulle
    vi sakna journalisterna som gör allt för att föra oss bakom
    ljuset? Inte en chanse. Visst finns det några journalister
    som Ingrid Carlqvist Julia Caesar, Jan Sjunnesson och
    några till som förmedlar den sanning som fler och fler själv
    kan se, men att vi skulle sakna sådana som Virtanen
    Anders Lindberg Lena Melin och andra mörkare kan
    han glömma, den bästa renings process som detta
    landet kan genomgå är ifall Aftonbladet Expressen
    Dagens Nyheter försvinner, och att SVT/SR genomgår
    en rejäl sanering på Kommunister!

  3. När Aftonbladet och Fredrik Virtanen försvinner kommer jag att korka upp ett gott rödvin och fira….

  4. Det senaste exemplet på att utlämna fakta är väl den nya ryska lagen om kvinnomisshandel. Fram till nu kunde man få 5 års fängelse utan pardon medan den nya lagen säger att finns det inga märken eller men på kvinnan som kan bedömas som ringa misshandel kan det räcka med böter och kanske bara 1-3 månaders fängelse. Men AB och andra svenska media påstod att det var fritt fram för kvinnomisshandel i Ryssland vilket ju var ”fake news” som MSM i Sverige torgförde som sanning. Att man i Sverige med ”rätt” bakgrund dvs muslim kan misshandla kvinnor utan straff talar man mycket tyst om i media.

    • Det blir inte 3 – 5 månaders fängelse utan enbart böter om mannen ”bara” slår kvinnan gul och blå och hon inte behöver läggas in på sjukhus.
      Det räknas som familjeangelägenheter och att ca 14.000 ryska kvinnor dör varje till följd av våld i hemma bryr man sig inte om.

      Att muslimer i Sverige kan misshandla kvinnor utan straff har du fått helt om bakfoten.

      • det kommer så sällan fram . får inte vistas ute ensam . När kvinnan får gå ut med mannen , är hon i svart tyg säck , Svårt , för andra att se alla blåmärken , som döljs , från vader till topp , om hon kan gå ut , för sveda

  5. Fredrik Virtanen, du behöver inte oroa dig det allra minsta. När hela svenska folket har glömt bort dig så kommer alltid dina ohederliga och hycklande ”vänner” Stefan Löfven , Henrik Schyffert + några till att finnas kvar vid din sida.

    http://sverigesradio.se/sida/images/4250/2341549_1200_675.jpg

    https://pbs.twimg.com/media/CuGrMr8W8AACEA_.jpg

    Ni kommer fortsätta att finna bekräftelse i varandras absurda uppfattningar genom att precis som hittills utbyta förfalskad nonsens-information ända intill död-dagar. Så, Virtanen misströsta inte! Allt kommer att ordna sig … och rödvinet kommer att finnas kvar i mängder … om känslan händelsevis skulle infinna sig att du önskar dränka alla dina sorger från gångna tider i några ordentliga rus.

    Skål ta mig fan, Fredrik!

  6. Fredrik Virtanen är skrämd till politisk korrekthet. Förmodligen för att förstärka känslan av att tillhöra ”den goda sidan” och samtidigt imponera på arbetsgivaren för att få behålla jobbet. Vi som vägrar att läsa smörjan, kommer att sakna honom lika lite som en utebliven höstförkylning.

  7. Sakna åsiktsförtryckarna? Är det någon i Rumänien som
    saknar Ceacescu?
    Visste ni att bland psykopaterna är journalist det tredje
    mest förekommande yrket? Den undersökningen har
    det varit märkligt tyst om inom journalistmedia!

    Googla journalist psychopat och ni hittar undersökningen.

    • Kapten Bölja
      Det finns några senila gummor och gubbbar som saknar Ceausescu och de besöker hans och makas gravar med ojämna mellanrum. För några veckor sedan var de där med blommor, mat och rödvin (de är ju kommunister !) och firade ’den store ledarens’ som – sade de – skulle fylla 105 år ! Stackars skröpliga skrällen glömde att deras idol skulle fyllt 99 eller 95 år – ärligt, jag vet inte. Är jag senil också ?

  8. Lovar han att försvinna eller är det så att Ab går så dåligt att de snart går i konkurs?

    Jag har som tidigare nämnts champagne på kylning för dylika händelser! Något säger mig att jag får skaffa fler flaskor!

  9. ”Facebook-journalister” av den typ Fredrik Virtanen tillhör, kommer inte saknas av någon.

    Tyvärr Fredrik, är det nog hela sanningen. Även om du tror något annat.

    Ser fram emot att det inom svensk media börjas bytas ut ”journalister”, mot journalister, som har ett vidare och mer opartiskt seende på och med det, utövandet av journalistiken.

  10. Blir idioten våldtagen skuren och till sist avrättad så är inte jag den som kommer att fälla en tår.
    Nää då blir det ett fint vin och god middag för att fira.

Kommentera