Schweiz: Choklad, Klockor och Jihad


av Judith Bergman  •  8 februari, 2017

 • Schweiziska myndigheter utreder för närvarande 480 misstänkta jihadister i landet.
 • ”Radikala imamer har alltid predikat i An-Nur-moskén… De ansvariga är fanatiker. Det är inget sammanträffande att så många unga människor från Winterthur ville utkämpa ett heligt krig.” – Saïda Keller-Messahl, ordförande i Forum för ett Progressivt Islam.

 • Schweiz är svaret på de som hävdar att islamistisk terrorism är reserverat för de länder som har deltagit i operationer mot ISIS eller andra muslimska terrororganisationer. Schweiz har inte gjort detta, men ändå var landets flagga med bland sextio andra fiendeflaggor som sågs i en propagandafilm från ISIS.
 • ”Enorma summor pengar från Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Qatar, Kuwait och Turkiet strömmar till Schweiz. Den Muslimska Världsligan står bakom det… Nätverket är ett centrum för salafister. De schweiziska myndigheterna begår ett stort misstag genom att inte granska moskéerna.” – Saïda Keller-Messahli.
 • Det finns runt 70 turkiska moskéer som är finansierade direkt från Turkiet genom Diyanetstiftelsen i Schweiz.
 • Den schweiziska regeringen verkar ge Qatar, en av de största förespråkarna av wahhabistisk salafism i världen idag, en extrem specialbehandling.

gatestone_schweiz

I november 2016 arresterade imamen i an’Nur-moskén i Winterthur, i Zürichdistriktet, för att ha uppmanat till mord på muslimer som vägrar delta i gemensam bön. Den unga imamen, som kom från Etiopien, hade bara varit i Schweiz en kort tid. Zürichfederationen för Islamiska Organisationer (Vioz) uttryckte att man var ”chockad”, och an’Nur-moskén stängdes av från federationen tills vidare: ”Vi är chockade över att en imam i ett av våra bönehus uppmanade till våld.”

Det finns ingen anledning att vara ”chockad”. Redan år 2015 skapade Winterthur rubriker i Schweiz som ett framväxande centrum för unga muslimer med jihadistiska ambitioner. Fyra personer från Winterthur lyckades resa till Syrien för att gå med i ISIS, och en femte stoppades på flygplatsen i Zürich.

Läs vidare


2 responses to “Schweiz: Choklad, Klockor och Jihad

 • ulsansblogg

  Att vi har ett gigantiskt problem vad det gäller svenska politikers okunskap borde var och en inse. Att de tar lärdom av övriga länders erfarenheter anser jag inte är möjligt med deras brist på kompetens.
  Ni som vill förkovra er och inte styras av imbecilla svenska politiker bör läsa ULSANS blogg.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Europa hade lika gärna kunnat besluta sig för att öppna gränserna för en gigantisk invasion pestråttor. Detta intrång hade sannolikt varit enklare att hantera än den samhällsinfiltration vi nu fått på halsen. Ordinära pestråttor hade dessutom inte äskat skadestånd för kränkning och hade säkert även avstått från att begå våldtäkter eller anlägga bränder. Dessutom hade de icke krävt att få uppföra några sambandscentraler för statsfinansierad terrorverksamhet, och de hade absolut inte initierat etablissemanget till att konfiskera rikssvenskan som normativt rättesnöre. Ergo, endast fördelar jämfört med nuvarande katastroftillstånd!
  Andreas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: