Aftonbladet och Sydsvenskan spred falsk nyhet

HATMEDIA. I helgen spreds en nyhet om en invandrare i Malmö som lyckades ta ut nära 600 000 kronor under Swedbanks datahaveri. Bland annat skrev Aftonbladet och Sydsvenskan om Ahmed i Malmö som berättade att han hade tagit 590.000 och skickat hem till Jemen. I Aftonbladets webb-tv-klipp berättade mannen själv att han skänkt alla pengar till fattiga människor i hemlandet. 

-Pettersson skrev också om tjuven Ahmed och nu visar det sig att hatmedia trots sin trovärdighetskampanj spridet falska nyheter. Snart kom det dock fram uppgifter som verkade visa att nyheten inte stämde, något som gjorde att artiklarna avpublicerades. -Vi ber om ursäkt för att vi litade på Aftonbladet.

aftonbladet_lurad

falsk-nyhet

TIDIGARE 2017-02-04. Tjuven Ahmed tog ut 590.000 kronor

INVANDRARBROTT. I onsdags spred sig nyheten att Swedbanks bankomater hade drabbats av ett haveri – och bankens kunder hade möjlighet att göra uttag på summor som inte fanns på deras konton. En av de som nåddes av rapporterna var Ahmed i Malmö. En kompis ringde honom på kvällen.

– När han sa att det gick att ta ut massa pengar gick jag direkt till en bankomat och började, säger Ahmed.
Han matade på med uttag efter uttag. Varje gång slog han in maxsumman 10 000 kronor.
– Den accepterade det varje gång, det var riktigt bra.

Ahmed hade valt en bankomat i ett område där det inte var särskilt mycket folk ute. Så han kunde fortsätta med sin ritual i flera timmar. Malmökillen tröttnade inte förrän han tagit ut över en halv miljon kronor. Pengarna tryckte han ned i sin träningsväska och sedan begav han sig hemåt. – Jag kände mig mycket tung, jag bara fyllde väskan. Jag har flera kompisar som tog ut, men jag tror jag har rekordet. Jag har inte sett någon som tagit ut så mycket som jag, säger Ahmed.

-Pettersson ser att Ahmed Thari påstår att han tagit ut 590.000 som han skickat till fattiga i Jemen, om det är sant. tänk på att nyheten kommer från hatmedia så är mitt förslag att skicka Ahmed till Jemen, men visitera honom noga så att han inte får med sig de pengar han ljuger om att ha skickat till fattiga. En lögnare, tjuv och bedragare har vi ingen användning för i vårt land…

Troligen så lever karl dessutom på bidrag så någon återbetalning kommer aldrig att ske. UUUUUTTTTT!!!!! och indraget medborgarskap om han har ett svenskt för han säger att Jemen är hans hemland.

Läs mer…

aftonbladet_ahmed

4 thoughts on “Aftonbladet och Sydsvenskan spred falsk nyhet

Kommentera