Ekeroth och ansvaret

Kanske det ändå var en tidsfråga? Kanske det är nödvändigt?

Kent Ekeroth har åtalats för den händelse som åter satte honom och Sverigedemokraterna under lupp. Det är inte första och hade förmodligen inte varit den sista om detta åtal inte hade försatt honom själv i denna situation.

Få politiker på riksdagsnivå har haft det engagemang, den kunskap och det intresse Kent Ekeroth besuttit. Hur många gånger har han inte klivit upp i riksdagens talarstol och närmast pulvriserat motståndarna med fakta och påpekanden. Det har varit en fröjd av beskåda.

Kent Ekeroth har dock haft ett problem. Han har inte riktigt insett att en politiker har ett ansvar, inte bara mot partiet och sin egen roll, utan också mot väljarna. Tyvärr kan Ekeroth inte skylla på någon annan och de incidenter han de facto varit inblandad i har media kunnat gotta sig åt i flera år. Misstagen har lyfts fram i varje valrörelse och varje gång SD haft chansen att få lite uppmärksamhet för den politik man verkligen står för och inte bara den media ständigt fokuserar på.

Ekeroth har varit något av en Dr Jekyll & Mr Hyde, både en tillgång och en belastning för partiet.

Att en politiker, oavsett om man representerar ett parti på riks- eller lokal nivå, ska ha rätten att leva som andra, borde vara en självklarhet. Varför ska inte en politiker kunna ta ett par öl på en krog, bjuda upp till dans på en nattklubb eller umgås med kompisar på en grillkväll? Naturligtvis ska de få det, allt annat vore absurt och skulle få många att tveka över nuvarande och kommande engagemang inom politiken. Dock borde varje politisk företrädare veta att media är som gamar och dräglar över varje incident som kan leda fram till rubriker. Att Sverigedemokrater röner extra stort intresse är känt sedan länge.

Det här borde Kent Ekeroth känt till när han befann sig ute på Stureplan sent en natt i november.

Att Kent Ekeroth är en kontroversiell person råder inget tvivel om. Han ses inte med blida ögon utanför den Sverigedemokratiska sfären och en person som han får inte sällan möta ilska och provokationer från omgivningen. I det nu aktuella fallet har han blivit provocerad av en person i krogkön, något en politiker i hans position tyvärr måste finna sig i. Hans agerande kan förstås, för vem skulle inte reagera på en provokation? Hans reaktion kan dock inte ursäktas, i synnerhet inte när han har de politiska motståndarnas och medias ständigt vakande ögon på sig.

Att händelsen på Stureplan skulle vevas i media, borde Ekeroth därför ha insett.

Jag gillar Kent Ekeroth, men sympatiserar inte alltid med hans sätt att framföra sina åsikter och nu känns det som att han fått tillräckligt många chanser utan att ta dem. Han har tyvärr blivit mer av en belastning än en tillgång och någon gång måste partiet som sådant få chansen att förklara sin politik i direktsändning, utan att först behöva försvara partiföreträdares ageranden. Låt den här händelsen därför bli vändningen och låt inte media få chansen att ta fokus på den politik som åter ska sätta landet Sverige och svenska medborgare i fokus.

Jag vet att Ekeroth är populär och att en del i denna stund hävdar att ni tänker lämna SD tillsammans med honom, om det nu blir så. Ni bör förklara vilket parti ni då tänker vända er till, eller om soffan blir ert val 2018? Väljer ni att lämna p.g.a. att ni gillar Kent, förutsätter jag att inget av partierna i 7-klövern lockar ert intresse.

Om Kent Ekeroth är fågel eller fisk, en belastning eller en tillgång, återstår att se. Sanningen är hursomhelst den, att om SD blir ett parti som nosar på högre positioner än den man besitter nu, kan man inte ha företrädare som inte inser vad politikers roll medför.

13 thoughts on “Ekeroth och ansvaret

 1. Pettersson har rätt som vanligt!

  Jag håller med till 100%

  Nu räcker det med dålig publicitet, nu gäller det att se framåt och fokusera på framtiden och att få Sverige på fötter..

  Jag hoppas innerligt att Moderaterna byter ut AKB till en partiledare som helhjärtat går in för ett samarbete med SD.

  Först då kan det bli bra, då får vi ett block där alla vill ha en minskad invandring, innan har det blivit ökad invandring oavsett vilket block man röstat på.

 2. Jag är inte medlem i SD så jag behöver inte lämna partiet. SD har nu blivit så stora att man måste tillåta ett visst svängrum för olika åsikter och beteenden. Men partiledningen agerar ibland som om man fortfarande var ett litet parti som kämpar för att komma in i riksdagen.
  Sluta fjäska för moderaterna och tillåt människor att ibland ge utlopp för sin frustration och besvikelse över vad som sker med VÅRT land. SD:s väljare är folk med ryggrad och hos oss är anpasslingar inte populära.
  Stefan K. anser sig tydligen veta vad som har hänt så egentligen behövs kanske ingen rättegång?

 3. Ekeroth åtalas ju för misshandel efter att ha slagit till en person med öppen hand. Om han hade haft knuten hand så hade väl åtalspunkten varit mordförsök.

 4. att det är ett politiskt åtal råder det ingen tvekan om, åklagaren är väl Sosse och har då tryck på sig att åtala för vad som helst om föremålet råkar att vara Sverigedemokrat, detta är säkert också ett samarbete
  med dom kriminella Expo och Researchgruppen, samt AB och Expressen
  just för att blåsa upp händelsen.

  det som jag inte kan förstå är att varför Kent Ekeroth går ut
  för att roa sig bland Inaveln på Stureplan, det är att besöka fiendeland,
  Kent som är en intelligent person borde förstå detta, att han är intelligent
  förstår även motståndarna och vill med alla medel bli av med honom,
  Men SD kan ju inte göra sig av med alla duktiga personer, det är
  alldeles för många duktiga personer som är ute i kylan idag till ex.
  Thoralf Alfsson som gör ett hästjobb för SD, Björn Söder, det
  gamla Ungdomsförbundet som hade flera bra personer till en tryggad
  återväxt, man kan inte göra av med allt kompetent folk, och jag hoppas
  att man inte tar steget att utesluter Kent Ekerots, då blir i så fall partiet
  betydligt mer färglöst!

 5. Absolut. Däremot undrar jag om det är en tillfällighet att åtal utannonseras just nu när det blivit känt med ett närmande M och SD.

 6. Inte sjutton lämnar man ett parti pga att någon part uppträtt obalanserat. Det är ju det som partiet står för som är det väsentliga. Tack och lov så verkar SD ha de trognaste anhängarna av alla partierna.

  • Dom frågade på nyheterna om detta hade skadat partiet och svaret blev att SD:s väljare inte tog så hårt på det inträffade.
   Jag skulle tro att det är så att SD:s väljare inte bryr sig så mycket om alla lögner och felaktiga påhopp som drabbar SD.
   Järnrörsangreppet har aldrig förekommit utan det var en helt påhittad grej av 7-klövern.
   Nu påstår media att den film som visar en person som ryggar undan för någonting är ett bevis för att Ekeroht slagit någon på käften. Även detta är en konstruktion av en desperat 7-klöver.

 7. Att röstskolka är inte att slippa ta ansvar, det innebär att man de facto har lagt sin röst på de som får majoritet. Som jag ser det är det inte frågan om att välja bästa parti utan i många fall att välja det minst sämsta alternativet. Bara av hotet att SD blir största parti i nästa val har fått M och i viss utsträckning KD att styra upp sin politik. Men är det så att ni vill ha den rödgröna röran som traneeregering och Löfven som statsminister så stanna för all del hemma den där söndagen i september nästa år.

Kommentera