Malmö i mitt hjärta, men det var då….inte nu


I förrgår begav jag mig ut i det vackra vintervädret, jag slängde kameran över axeln och begav mig ut i lördagsvimlet i min födelsestad och hemstad Malmö. Jag känner vemodigheten gripa tag i mig.

I lagom promenadtakt gick jag genom en liten del av staden, den del av staden där jag oftast rör mig men som jag mer och mer känner mindre och mindre för. Min promenad blev till ett sorts avslut, en början på ett avsked.

Det är mycket känslosamt att inför sig själv konstatera att man inte passar in, och att man inte är viktig och förmodligen inte heller önskvärd att vara malmöbo, nytt folk ska in, du som föddes här för längesedan ska ersättas,så fort som det bara går och är möjligt.

Jag är endast en av många som bevisar att man varken vill, önskar, och ej heller kan integreras i den förändrade staden Malmö. Jag är för gammal för att kunna kännas vid och ha ett neutralt förhållningssätt med att inte längre känna igen mig. Jag är på väg bort.

Detta bildspel kräver JavaScript.


11 responses to “Malmö i mitt hjärta, men det var då….inte nu

 • Truthfighter

  Bra Eva-Marie, du fångar verkligen känslan vi alla sanna svenskar har i VÅRT land. Ett påtvingat utanförskap, för att man vill vara till, som den äktsvensk man verkligen är. Då är man inte längre till, i det som är. För där har inte längre VI nån plats, som OSS. VÅRT land är tagit ifrån oss. Och så är det nog tyvärr i ALLA VÅRA städer idag. SUCK!!!

  Gilla

 • PG Eriksson

  Har sommarviste i Skåne sedan 24 år, skyr (tyvärr) Malmö som pesten, gör allt för att undvika ärenden i staden.

  Gilla

 • Dagge

  Räcker 2 ord : Fy Fan

  Gilla

 • Ullabella

  Inte min stad heller längre. Var på Mobilia igår. Svenskar gick att räkna på ena handens fingrar, något överdrivet men inte långt ifrån. Kände mig ensam och som i främmande land. Alla de här främlingarna är mer önskvärda och känner sig förmodligen mer hemma än vi gör nuförtiden.

  Gilla

  • Eva-Marie

   En av bilderna är från Mobilias södra entré, den bilden där en ”EU-migrant” sitter på sin feta r*v, för övrigt hon som slog mig.
   Jo det är så som du skriver, man känner sig rätt ensam på Mobilia fast det finns gott om folk.

   Gilla

 • Pettersson

  Eva-Marie, ni verkar ha fint väder. Det är många solbrända på bilderna…

  Gilla

 • Pekka

  Sossarnas oansvariga politik har satt sina spår, Ilmar Reepalu måste vara nöjd med utvecklingen för han bär stort ansvar över hur det blivit.

  Han borde få stå till svars!

  Gilla

  • jr

   Han smet väl tillbaka till sitt hemland med full betalning från svenska skattebetalare resten av sitt liv? Så han bryr sig nog föga om vad han ställt till med, tjänstemannaansvaret existerar ju inte…
   Så han sitter väl på hotell Viru och smörjer kråset med Beluga-kaviar och en liiiten hutt vodka till.

   Gilla

  • Erika

   Förlåt en oinvigd, men vad har Reepalu med flyktingkrisen i sig att göra egentligen? Det är väl regeringens ansvar?! Reepalu ville att flyktingarna skulle stanna i de kommuner dit de slussades, inte komma o belasta Malmö, alla. Men det gick inte igenom. F ö: besöker f n en halländsk stad. Märkligt, inga svartmuskiga på gatorna, inga tiggare! STOR kontrast gentemot Malmö, får jag säga.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: