Google startar jättefond som svar på Trumps invandringspolitik


BEDRÄGERI. Google har skapat en fond på motsvarande 35 miljoner svenska kronor för att hjälpa personer som drabbas av Donald Trumps nya invandringspolitik. Google var tidigt ute med att kritisera Donald Trumps order om att förbjuda inresa från sju muslimska länder. Techjätten som anställer personer från ett flertal länder inklusive dessa sju har nu reagerat genom att skapa en humanitär fond, rapporterar Techcrunch

De 4 miljoner dollar som Google har satt av för ändamålet ska distribueras till fyra organisationer som arbetar för migranters rättigheter. Bland dem finns International Rescue Committee (IRC) och FN:s flyktingorgan UNHCR.

Pengarna kommer till hälften från företaget och hälften av Googles anställda. Google har tidigare givit till humanitära ändamål men det här är bolaget största satsning hittills, uppger techjätten.

-Pettersson vill påstå att detta är bedrägeri på hög nivå. Media påstår att det är en ”jättefond” och 35 miljoner är mycket för de flesta privatpersoner och definitivt för mig men för Google är det som att pissa i Mississippi.

Fyra miljoner dollar, hälften från de anställda och således två miljoner dollar från Google ska jämföras med Googles kvartalsvinst som sista kvartalet 2016 var 5,3 miljarder dollar efter skatt. DET ÄR 48.8 MILJARDER SVENSKA KRONOR EFTER SKATT. ALLTSÅ 48800 MILJONER SKATTADE KRONOR och av dessa skänker Google 17-18 miljoner.

Det är bara idiotmedia som kan kalla det en jättefond!!! Det är så lite så om jag skulle ge en femma, vilket jag aldrig skulle göra, till en EU-migrant så vore det mera procentuellt.


5 responses to “Google startar jättefond som svar på Trumps invandringspolitik

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: