P-vakt attackerad med sprängladdning i Göteborg


Polisen

2017-01-25 11:22, Farligt föremål, misstänkt, Göteborg
Detonation i samband med händelse vid Lövgärdet. P-vakt hotad.

En parkeringsvakt larmar från Paprikagatan. I samband med någon typ av bråk så har en man uppgivit att han innehar/har ett vapen, samtidigt har samma man kastat ifrån sig ett föremål som ska ha detonerat/exploderat.

Den misstänkta mannen uppges vara i en grupp av tre till fyra män. Ytterligare p-vakter har även anlänt till platsen.

Ingen person har enligt de uppgifter polisen fått in blivit fysisk skadad.

Polis kommer till platsen och vad man i första läget kan se så är det föremål som detonerat av typ egentillverkat/hemmagjort föremål. Bedömning av rester på platsen. Ambulans har även tillkallats.

Polisen inleder förundersökning med rubricering allmänfarlig ödeläggelse. Det genomförs av säkerhetsskäl en evakuering av två närliggande hus. Räddningstjänsten informeras. Nationella bombskyddet har informerats/tillkallats.

Avspärrningar har upprättats på platsen. Ingen person har gripits.

Kl 12.25 har de närliggande fastighetern evakuerats. Totalt ca 60 personer.

Kl 12.30 en första bedömning av nationella bombskyddet pekar på att det föremål som detonerat inte var en handgranat. Ett sök i närområdet genomförs av polisens hundförare. De föremål som kunnat säkras dvs rester av föremålet som detoneras beslagtogs för teknisk undersökning.

Kl 12.40 de personer som evakuerats kommer inom kort att få återgå till sina bostäder. Insatsen i stort kommer att avecklas efter hand. Den information som inkommit under insatsen leder fram till att rubriceringen av händelsen/brottet ändras till hot/våld mot tjänsteman.

Kl 13.00 insatsen i stort avvecklad/avspärrningarna hävs. Polisen lämnar platsen för avrapportering.

Polisen

Om Lövgärdet på bloggen


4 responses to “P-vakt attackerad med sprängladdning i Göteborg

 • Ullabella

  Inbördeskrig pågår. De är här för att ta över vårt land. De får bidrag för att göra det. Vi betalar dem för att ta vårt enda land.

  https://ledarsidorna.se/2017/01/helene-bergman-wahhabismen-flyttar-fram-sina-positioner-i-sverige/

  Gilla

 • Peter Kostin

  Sverige har aldrig varit säkrare säger clownerna Magnus Betnér och Jerzy Sarnecki. Ändå skjuts det och sprängs. Människor dödas snart sagt dagligen. Normala kvinnor vägar sig inte ut på kvällarna, och vår jämo tog bort tejtaxin för det var inte jämligt. Men det är säkrare i alla fall enligt clownerna.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Visserligen har undertecknad föga sympatier för yrkeskategorin parkeringsvakter. Emellertid finner man det vara enormt överdrivet att ta till sprängmedel för att argumentera mot dem. Det finns ingenting att göra sig lustig över avseende denna destruktiva utveckling, även om man direkt associerar till Magnus Ugglas gamla slagdänga med onämnbar titel.
  Andreas.

  Gillad av 1 person

  • Ingemar

   Att med detsamma, då man inte upplever sig bli struken medhårs, föra sin talan med hjälp av explosiva varor är väl inget traditionellt Svenskt sätt att kommunicera. Personen borde återfinnas i kategorin migranter, nya eller gamla!

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: