Utlänningsregister

INVANDRING. I Finland förs ett omfattande register över utlänningar i landet, ett regelrätt utlänningsregister. Ett register där man registrerar utlänningar. Reglerat i lag.

Utlänningsregistret är ett personregister som förs och används som underlag för

•  behandling av, beslut om och övervakning av utlänningars inresa och utresa samt vistelse och arbete i Finland,
•  för tryggande av statens säkerhet och för genomförande av sådana normala säkerhetsutredningar och omfattande säkerhetsutredningar som avses i lagen om säkerhetsutredningar och
•  behandling av och beslut i ärenden som gäller förvärv, behållande och förlust av finskt medborgarskap samt bestämmande av medborgarskapsstatus.

Utlänningsregistrets uppgifter kan användas för att ta fram statistik, och till mycket mer.

Läs mer På Merit Wagers blogg

7 thoughts on “Utlänningsregister

  1. Med dagens sofistikerade och biometriska teknik, finns alla möjligheter för en nation som värnar om rikets säkerhet att införa effektiviserade gräns- och identifikationskontroller samt upprätta register. Ingen nation kan göra anspråk på att identifiera sig som fungerande rättsstat, utan ett funktionellt säkerhetssystem. I nu sedvanlig ordning har våra grannar insett vikten av information och registrering över vilka som befinner sig inom rikets hank och stör. I nationalnarren Löfvéns arma land härskar dock den gränslösa frihet som bringat oss den laglösa anarkins hela repertoar.
    Andreas.

  2. En självklarhet i Finland!

    I Finland är fortfarande ett problem ett problem, inte en utmaning!
    En chef är en chef!
    En order en order!
    Karl en Karl, inte någon feministfjant!

    Tänk vad vi har att lära av Finnarna!

  3. Bra och helt ok Finland! Klokt!! PK -imbeciller verkar vara sällsynta i Finland! Eller också har de en realistisk värdegrund!!

Kommentera