Stäng

Den 45:e presidenten

USA. Idag avlägger USA:s 45:e president Donald Trump presidenteden. ”Jag, Donald Trump, lovar att jag troget skall utöva Förenta staternas presidentämbete och efter bästa förmåga upprätthålla, värna och försvara Förenta staternas konstitution.”

När man tar del av svenska mediers rapportering om Trump kan man tro att amerikanarna valt en fullständigt galen envåldshärskare till president, men då glömmer de bort att presidenten i USA visserligen har stor makt men han måste handskas med kongressen och högsta domstolen eftersom den federala makten i USA är tredelad.

 • Presidenten och hans administration (kabinetten)
 • Kongressen (senat och representanthus)
 • Högsta domstolen

Kongressen är USA:s högsta lagstiftande församling och har sitt säte i Capitolium i Washington DC. Den består av två kammare; senaten och representanthuset. Dessa två kammare styrs av ett regelverk med anor från 1700-talet som skrevs av kloka människor just för att förhindra att galningar får för stor makt, minns att det inleddes riksrättsförhandlingar mot president Nixon och att kongressen tvingade honom att avgå 1974.

Så Donald Trumps eventuella framgångar beror på hur väl han lyckas handskas med kongressledamöterna.

Klockan 18-20 sänder SVT2 direkt från Donald Trumps presidentinstallation i Washington DC.

På filmen nedan anländer Trump med familj till dagens festligheter, så nu får vi se om SVT och andras rapporter stämmer när de säger att ”galningen” knappt har några anhängare, men jag är övertygad om att svenska hatmedier kommer att lägga fokus på eventuella protester mot Trump.

 

24 reaktioner på “Den 45:e presidenten

 1. Nu har vi då två Patrioter som är Ledare för sina länder.
  Putin och Trump.
  Hoppas det blir fler.

 2. Ja du Truthfighter the Native Americans var bara 15000 år före de vita så de har väl störst rätt till landet precis som vi svenskar har levt här i tusentals år

  1. Ja, allt är ju relativt! Men man måste vara realist, och leva i nuet också. Och det är bra soffigt, att ta upp indianerna i Amerika nu. Än har vi europe’er en chans, här i Europa, och i Amerika, och det måste vi kämpa för! Det är det som gäller nu. Man kan inte kämpa för saker som är totalt hopplösa. Det går bara inte. Man måste strida, när det gäller. NU!!! Inte flera århundranden senare. I så fall måste man ha en egen konkurrerande struktur, som fungerar, så att man inte försämrar och förstör allt. Som det gjordes i Syd-Afrika, när de svarta tog över. Eller här nu, när allt vårt slås sönder. Fast här är det som i Amerika för 500 år sen förståss. Men principen är densamma, och förrödande. Man måste vara varsam med kultur och struktur, för de som lever i den.

   Och det finns ju nivåer i invandring också. Invandring förstör också kultur och struktur lika mycket, som att värna alltför mycket om en gammal folkspillra, som saknar relevans i nuets verklighet, med allt som där är. Man måste vara realist, och värna det vettiga och godtagbara. Och då är Trump, det bästa alternativet, för ALLA där, och oss i Europa.

 3. Apropå SVT2:s direktsändning och efterrapportering av presidentinvigningen:

  Sällan tidigare har jag sett så många blondiner, unga och gamla, i SVT:s direktsändningar med så många djupa rynkor i pannan…
  Stackars människor! Vad är det de egentligen måste förklara, analysera och förkasta? Allt direktsänt. Jag tror inte att de mår så bra..

 4. Trutfighter Trump snackar om Merkels invandringspolitik men det ska han ju prata tyst om. Eftersom Trump med alla anhängare är invandrar jävlar allihopa, de har stulit landet från the realist Americans The Native Americans så de ska ju snacka tyst om invandrare

  1. Det finns inga ursprungsinnevånare i USA. ALLA, precis ALLA, är invandrare där. Det handlar vilket perspektiv man lägger, och vilken kultur man väljer. Det är skillnad på invandrare och invandrare.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Paleoindianer

   Paleoindianerna, var från Asien. Föredrar du asiater, framför Europe’er, som styr USA? Det gör då inte jag!

   1. Jo, alla är ju invandrare, om man ser det så. Men vi var ju offantligt mycket tidigare till Europa, än indianerna till Amerika. Så vi har ju mycket äldre rot, än indianerna Och nutida Amerika är ju uppbyggt av europe’er, och idag bara en förlängning av Europa. Och de som har en kontinutet av ett samhälle, har också mer rätt till det, en de som tillhör en avsomnad kultur, som inte ingår i det organiskt, med allt vad de är. Det gör ju indianerna i vissa Syd -och mellanamerikanska länder. Så där finns ett berättigande. Men i USA? Nej! Inte som styrande maktfaktor i alla fall.

    När ett folk byggt upp en långvarig struktur över århundraden, som fungerar, har man också rätt till den, och det land man bebor, om ingen konkurrerande struktur finns. Det vi kallar civilisation.

    Vad jag endast påpekade för ”levande tro”, när han klankade på att Trump för att han var invandrare, att även indianerna är det. Och därför håller inte det som argument för indianerna contra Trump.

  2. Vilken oresonlig inställning! Hade Du verkligen föredragit denna gigantiska världsdel uteslutande befolkad av olika indianstammar och naturfolk? Vilken utvecklingsstagnation! Hela den amerikanska kontinenten som ett enda naturreservat med inslag av tältläger och totempålar.
   För övrigt torde det förevara en väsentlig skillnad mellan invandrare som anlänt i övertygelsen om att via hederligt arbete och strävsamhet ernå en drägligare tillvaro, och de illegala horder av kriminella knogstödjare som har en remarkabel förmåga att sprida våld och förstörelse var de drar fram. Trump må i flera avseenden vara en plump och icke salongsmässig karaktär, men att han besitter de kvalifikationer som nu erfordras för att rädda the United States of America, betvivlar jag icke en sekund. Rätt man på rätt plats!
   Andreas 🙂

 5. Yeah!!! Make world great again! It’s begin with America! Congratualation Trump!!! Welcome to begin the beginning of futuredevelopement of the good forces of the world to a better place to live in, for all of us peaple, who are the worlds peoples in every singal country, and not the elite, ore the foreigners. Make the true peoples rights great again. And let all the countries rise of that, by thereselfes incorporative force. So the nation first, and the nationcitises, for a great world for us all.

 6. Dom byter ut en skojare mot en annan skojare och skurk det är många som gått i konkurs på grund av Trump vilket skitland det består bara av en massa jävla invandrare spaggar och irländare och andra knepiga folkslag. Snart är vi också i Sverige en majoritet av invandrare vi går i USAs fotspår

  1. Sant!!! Tyvärr!!! Att vi går i USA:s fotspår i detta. Därför att vi glömmer vår kärna, som inte USA har. Vi har ett äktsvenskt folk. I USA, är precis ALLA invandrare. Vi tar efter nåt, som inte är sant för oss i Europa. Men i USA handlar det om den västerländska kulturen, som måste värnas. Det är skillnad på invandrare och invandrare. Och Trump är den absolut bästa USA kan ha som president, för att värna just detta. Och världens stora chans till en bättre kurs och framtid. Utan Trump, och med Hillery, vore världen dömd till total undergång.

 7. GRATTIS Trump!! Dagens stora nyhet!!! Trots den sorgliga beträffande Sveriges ”befolkning”.

  En ide till Trump, erbjud en fristad i USA för alla vita i Afrika, som mördas och förföljs i flera Afrikanska länder!!! (Detta tystas ned, eller nedvärderas av PK-media,)samtidigt som alla Negrer från USA flyttar till Afrika, då slipper de all ”hemska vita” och deras rasism!! Och kan göra sig lyckliga i Afrika!! Och ”bygga upp det” på traditionellt Negervis!!!
  Hoppas du får veta detta Trump!!!

 8. Ja, fy vad jäviga vänster de är. Tänk bara hur de nu porträtterar ”Obamas sista dagar vid makten.” Och hans tid där. Bara i positiv överdådig glamour. Och Trump, vill man inte ens ta i med tång. Det är samma behandling av Trump, som Jimmy Åkesson i början. Men provänstermedia, lär väl sig med tiden, att det inte går att fortsätta skymfa en demokratiskt vald person. Det blir ohållbart i längden.

  Men nu är det party!!! Och ikväll ska vi fira att världen förhoppningsvis tar en ny positiv vändning, bort från allt vad vänsterristiskt är, med nya utvecklande framtidsvisioner för västs alla folk. 🙂 🙂 🙂

 9. Media har ”frossa” och ”noja”, man letar febrilt efter ”kalla” – dåliga nyheter om Trump. Allt ifrån hotellrummet i Moskva där ”galanta damer” kissar i sängen som Obama sovit i och Trump tittar på när han ”mastuberar” till
  spektaklet.
  Svensk media och SVT har med detta agerande passerat en gräns där
  de inte ens är värda att vara toapapper!

 10. Helt rätt att hatmedia kommer att fokusera på protesterna, men bara tills dess att dessa urartar i upplopp! Då vänds fokus till Trumps anhängare, där dessa får skulden!

 11. Har just sett på TVR ett vackert ärligt tal som Jon Voight (Angelina Jolies far) höll till Trumps ära. Några Hollywood gamla stjärnor (Robert de Niro, Cher, Julianne Moore, Michael Moore) höll egna möten och spydde galla över presidenten.
  Om en halvtimme sänder TVR live från Washington. Kan inte vänta, sitter på nålar ….

  1. Ja, det här är väl världens hopp och sista chans som görs idag.Jag hoppas att det första han gör nu är att tala om(helst ge dom en rejäl åthutning) för Löfven och Merkel
   att dom har varit grovt oaktsamma,grovt kriminella och riskerat hela Europas framtid p.g.a deras beteende.Löfvens jobb skulle inte en oskyldig författarinna som Katerina Janouch behöva göra.Och likadant är det säkert i Tyskland att oskyldiga måste in och försöka lindra skadan som Merkel orsakat.

   1. Merkel, har han redan gett sig på, för hennes invandrarmiljonprogram. Så det blir nog TOPPEN med Trump. 🙂 🙂 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: