Senare morgontidning och kontantförbud på bussar på grund av hot från invandrare

INVANDARHOT. Från och med onsdag den 18 januari kommer 80 prenumeranter i Tjärna Ängar att få sin morgontidning en timme senare än vanligt. Detta för att tidningsdistributören känner sig otrygg i området och utsatts för verbala hot. Beslutet att senarelägga utdelningen av morgontidningen togs nyligen av Tidningstjänst AB.


Den tidningsdistributör som delar ut morgontidningar i Tjärna Ängar har sedan en tid känt sig otrygg under sina arbetspass i området och har nu också blivit verbalt hotad när hen delat ut tidningarna.

– Våra distributörer har alltid larm på sig som går direkt till våra nattchefer, och sedan en tid har den som delar ut tidningar i Tjärna Ängar även fått ett extra ljudlarm, säger Stefan Åström, regionchef på Tidningstjänst. Men efter hotet tyckte vi inte att det räckte, så därför senarelägger vi tidningsutdelningen med en timme.

Tidningen levereras vanligtvis senast klockan 06, nu skjuts deadline fram till 07. Det är 80 prenumeranter på Kornstigen, Plogstigen och Klöverstigen som drabbas av senareläggningen.

– Det här gäller någon månad framåt eller tills vi ser att det har lugnat ner sig, fortsätter Stefan Åström.

Av kostnadsskäl har Tidningstjänst i nuläget valt att inte plocka in ett extra tidningsbud till området. Däremot finns ett annat alternativ på bordet. – Vi har diskuterat att helt upphöra med utdelning på morgonen och istället skicka ut tidningen med vanliga posten. Men det vore ju drastiskt, så vi vill först se om det blir bättre genom att skjuta på tiden för morgonutdelningen, säger Stefan Åström.

Berörda prenumeranter får imorgon tisdag ett brev från Tidningstjänst och Mittmedia om förändringen. Carl-Johan Bergman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnas Tidningar, tycker det här är allvarligt.

Från och med klockan 04 måndag råder kontantstopp på samtliga Dalatrafiks bussar. Det är kommunals skyddsombud som beslutat att stoppa all kontanthantering på grund av rån och hot.

Läs mer…och här.

10 thoughts on “Senare morgontidning och kontantförbud på bussar på grund av hot från invandrare

  1. Har vi någonsin tidigare erfarit att samhällets ordinära tjänare, som t.ex. postens distributörer, ambulanssjukvårdare eller brandförsvaret, systematiskt hotats och attackerats? Den socialt invalidiserade och debila importens enda osvikliga kännetecken är våld och kriminalitet, och på förekommen anledning den största disrespekt för den desarmerade polismakten.
    Skicka tidningarna med den ordinarie postgången, så länge den utan fara för brevbärarna kan upprätthållas. Då det ställer sig tveksamt, torde den bästa lösningen vara att samtliga inkräktare i dessa zoner själva får hämta sina försändelser å kontoret, poste restante, där personalen befinner sig bakom skottsäkert glas.
    Andreas.

  2. Det måste såklart vara provocerande med tidningsutdelning i ett område, där läskunnigheten är så begränsad. Är det DN som delas ut så struntar jag i och för sig i när skiten landar på hallmattan. Jag ställer mig tveksam till om den överhuvudtaget måste distribueras.

  3. När jag åkte buss i Portugal hade busschauffören pengarna i en typ draglåda för fiske under sätet.
    Här kapitulerar vi inför de kriminella.

  4. Naturligtvis vet PROFESSOR Sanettsky orsaken och åtgärd.
    Det är ju invasionstruppernas bakgrund som är orsaken.
    Åtgärden är väl vård och kaffestunder.

  5. Jag hör nu hur man på nyheter rapporterar och ojar sig att tusental runt om i Sverige nu sitter på flyktingboenden och bara väntar på att få börja etablera sig men de har ingenstans att bo. Eftersom det är de redan ”etablerade” flyktingarna med boenden, som utgör hotet, så kan man inte annat än vänta sig mer hot från tusental på gång. Någon som kan blunda för den verkligheten? Som sagt var, det känns olidligt lång tid till nästa val.

    • Vem säger att ni MÅSTE vänta till nästa val ? Då får ni se och höra bara tomma löften, lögner, bedrägeri och fusk, smutskastning på SD – som om det inte räckte med att hjärntvätta pöbeln ….
      Smid medan järnet är varmt !

Kommentera