Förläng skolplikten i hemlandet

INVANDRING. De fyra borgerliga partierna föreslår att skolplikten för nyanlända förlängs bortom 16 år för att fler ska ha chans att klara kunskapskraven. Alliansen vill också satsa på 1 500 förstelärartjänster i utsatta områden, med 10 000 kronor i påslag på månadslönen.

– Vi var i Husby för ett drygt halvt år sedan och presenterade reformer inom brottsbekämpning och i dag är det skolan, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf på en pressträff tillsammans med Moderatledaren Anna Kinberg Batra, Kristdemokraternas Ebba Busch Thor samt Liberalernas ledare Jan Björklund.

På pressträffen i Uppsala, på Internationella Engelska skolan, en av de två skolkoncerner som har börsnoterats, föreslår de åtgärder och förslag på skolområdet som de är överens om. Det finns ännu klara skiljelinjer, till exempel när det gäller Liberalernas krav på att förstatliga skolan.

Elever i samtliga kommuner i Sverige bör också få göra ett aktivt skolval, framhåller de. Enligt Alliansledarna måste alla föräldrar och elever hjälpas att välja skola, det ska inte bara vara förunnat de som känner till att möjligheten finns, de som har engagerade och etablerade föräldrar, att göra det. – Ett aktivt skolval måste kombineras med informationsinsatser, på flera språk, säger Annie Lööf.

-Pettersson håller med Alliansen om förlängd skolplikt, men eftersom vi är en humanitär stormakt borde vi ordna så ”barnen” får åka hem till sina föräldrar och gå i skola där, vi kan inte vara egoister och dränera Mellanöstern på all kompetens…

Läs mer…

Filmen är från juli 2016. När talibanerna störtades 2001 gick färre än 900.000 barn i skolan, alla var pojkar. Nu är de mer än tio gånger så många. Knappt tio miljoner och 38 procent, mer än 3,5 miljoner är flickor så det är obegripligt att vi ska ta hand om de unga ljugande afghanska männen i vårt land.

13 thoughts on “Förläng skolplikten i hemlandet

  1. Var ska pengarna till denna förlängda skolgång för blattar tas? Är det ett sätt att hjälpa dem med ännu mer bidrag så de kan gå direkt från skolan till pension? Åldersmässigt verkar det bli så med ”baaarnen”.

  2. Mååånga, måånga flickor i afghanska skolor och alla med trasor på huvuden. Emancipation som alltid varit ett mål för kvinnorörelsen: rösträtten och rätten till förvärvsarbete – tolkar man frigörelsen på det sättet i Afghanistan ? Ja tvivlar ….

  3. Hur kan det finnas outömliga resurser till migranterna på flera fronter. Pengar som indirekt tas från Svenskarnas Sjuk-, Åldringsvård och Hemtjänsten samt Pensionerna, Vägunderhåll, Försvaret mm mm

    Innan vansinnesinvandringen började ansågs de få Svenskar som endast hade Grundskola som ”körda” på arbetsmarknaden oavsett kunskapsnivå därifrån. Nu går det bra att ordna BIDRAGSJOBB åt analfabeter bara för att det är utlänningar!! Som då får halka in på ett bananskal vid sidan av!!! Alltså ren diskriminering och ” rasism” mot URSVENSKAR!!!!! Samma sak då det gäller bostäder!!
    Alla friska vuxna ska söka jobb, Lägenhet mm på lika villkor vilket betyder att migrationen måste i princip STOPPAS!!!!
    Swexit och Stäng gränsen!!

  4. Eftersom många av dessa ensamkommande ljuger om sin ålder så kommer de efter 16 år i skolsystemet plötsligt hävda sin rätta sin rätta ålder.

    På det viset kan de mer eller mindre gå direkt från skolan till att bli pensionärer!

    Vänta o se!

    • Precis. Lex Saro Dursun från Västerås, Sverige och världens äldsta, nu levande människa. Imponerande 117 år gammal, enligt Skatteverket. Tjena!

      • Mr Jordan
        En av alla uppenbara skandaler i landet ”förlorat” för etniska svenskar !

  5. Stod utanför en gymnasie skola i Lomdom. Förvånades över måmgfalden. Alla i enkla, billiga skoluniformr, dock inga kvinnliga hucklen. Visst finns där fler elitskolor än i Sverige (Lundsberg, Gränna och Sigtuna m.fl.).
    När det finns pengar finns det möjligheter. Vart skickar Saudis prinsar och princessor och eliten sina barn? Just till västerlandet. Inte undra på att de blir högutbildade att, om än inte bokstsvligen, ta livet av sina gamla skolkompisar, när de inte delar samma k(l)ass(a) religion.

  6. Håller med. Med dubbla medborgarskap går det ändå att åka till hemlandet på semester och leva som en kung. Svarta pengar, drogförsäljning och allsköns bidrag kommer stimulera Afghanistan i åratal framöver. För övrigt tycker jag att skoluniform borde införas i Sverige med.
    Det blir så orättvist när en elev i förorten har en jacka för 10 000 kronor och en annan elev har en för 20 000.

  7. Märkligt allt det illa som sker i Sverige, jag har barnbarn i andra länder ( västerländska men) utanför Europa, där de bor så fungerar skolan strålande både för barnen, lärarna och föräldrarna, ingen av grupperna skulle någonsin acceptera något annat !
    Dessutom pojkar är pojkar och flickor är flickor, finns inget annat alternativ för det behövs inte.
    Vilken skola de än skulle välja i sin kommun, så gäller alltid samma regler.

Kommentera