Därför vägrar regeringen debattera invandrarnas brottslighet med SD


BROTTSLIGHET. I debatten om invandrare och brottslighet i SVT:s ”Agenda” fick SD medverka som enda parti. Justitieminister Morgan Johansson (S) avböjde att delta. Inte heller Vänsterpartiet eller Miljöpartiet har velat medverka i programmet, enligt SVT.

Utredningen börjar bli gammal. Undrar varför regeringen inte vill göra en ny?

Utredningen börjar bli gammal. Undrar varför regeringen inte vill göra en ny?

-Pettersson kan berätta varför.

Tidigare har det presenterats undersökningar 1996 som visade på ett problem i det svenska mångkulturella projektet. Den rapporten undersökte åren 1985-1989 och kom fram till att invandrarnas överrepresentation var 2,1.

2005 kom en uppföljning av rapporten från 1996. Den undersökte åren 1997-2001. Enhetschef Jan Ahlberg på Brå konstaterade att: den nya rapportens resultat i allt väsentligt bekräftade resultaten från den tidigare rapporten.

Rapporten visade också en annan sak. Problemet hade förvärrats. Istället för 110 procent var det nu 150 procent fler brottsmisstänkta per capita bland invandrare jämfört med svenskar. Utvecklingen gick åt fel håll. Om 5 000 personer av 100 000 var brottsmisstänkta bland svenskarna, var motsvarande siffra för invandrare nu 12 500 brottsmisstänkta.

Där har ni svaret mina vänner. Problemet har blivit mycket värre. Att vissa grupper invandrare är överrepresenterade vet vi redan men regeringen vill inte visa att problemen blir värre trots alla dialogpoliser, allt daltande och alla miljarder på utanförskapsområdena.

Regeringen vill heller inte visa att det bara är vissa invandrare som står för överrepresentationen. Exempelvis är thailändare, kineser, vietnameser osv. inte mer brottsbenägna än svenskar. Medan folk från Nordafrika och Mellanöstern inte verkar riktigt kloka och det är just de människorna som ska rädda våra pensioner, de som har brottslighet och våld som kulturarv.

Aftonbladet 13/3 2000

Aftonbladet 13/3 2000


25 responses to “Därför vägrar regeringen debattera invandrarnas brottslighet med SD

 • Truthfighter

  Varför de inte vill redovisa staristiken öppet, är för att de INTE är villiga att göra något åt de fakta som framkommer. De VILL istället hävda sina utanförskapsmyter och ekonomiska orsaker. ALLT för att rättfärdiga socialistisk jämlikhetspolitik. Vilken annars skulle falla som ett korthus i väsentlighetsdignitet, om sanningen kom fram.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vad säger dom invandrargrupper som inte är överrepresenterade i brottsstatistik om att buntas ihop med överrepresenterade invandrargrupper?

  Jag tror att det är intressant även för dom att få veta från vilka länder överrepresentationen i brott kommer ifrån.

  Gilla

 • Fredde

  Var det inte någon i 7-klövern som anklagade SD för att sitta på läktaren och inte delta?

  I detta fallet var det ju precis tvärtom….

  SD var på scenen, de andra var inte ens i samma lokal.

  Gilla

 • Grune

  Varför inte 7-klövern vill diskutera med SD vet vi. Dom vinner ALDRIG en sådan diskussion!!!!!! Vad gäller regeringen så är den det värsta som drabbar Sverige någonsin. Vad Sverige behöver är en regering under ledning av Sveriges ända rikspolitiker JIMMIE ÅKESSON.

  Gilla

  • Grune

   Jag glömde en sak. Orsaken till att inte 7-klövern vill diskutera brottsligheten med SD är att dom vet att 4/5 av brotten begås av 7-klöverns importerade analfabeter.

   Gilla

 • Amatör

  Inte så konstigt. Varför skulle regeringen vilja tala om denna fråga med SD, de vill ju överhuvudtaget inte ha med SD att göra.
  Och i själva sakfrågan vet ju alla att invandrare är mer representerade än infödda i brottsstatistiken.
  Ingen och jag menar ingen tror att det är tvärtom. Så varför fråga, näran redan vet svaret?

  Gilla

 • Peter Andersson

  Enligt Tino finns alla uppgifter redan sparade , det enda som behövs är att en forskare begär att få ta del av uppgifterna , behövs inget politiskt beslut för detta. Det enda som egentligen stoppar en utvärdering är att forskaren förmodligen då begår politiskt självmord.

  Gilla

 • jockfall

  Sossarna borde avlägsnas från planen!

  Gilla

 • Mr Jordan

  De har full koll, givetvis. Förnekelseprocessen är påbörjad, för länge sedan. Vi vet ju alla hur urusla 7-klöverns politiker är; varför skulle någon av de sätta sin karriär på spel?
  Den store ikonen Palmes arv låg som en våt filt, bedövade och dränkte det mesta. Fanns ingen politiker som hade modet att förändra. Eller, undantag fanns men priset blev otroligt högt.
  Ingen större skillnad idag, det har helt enkelt gått för långt. Med SD väcktes ett visst hopp och jag tror knappast att de har nått sin topp. Problemet är bara att övriga partier helt släppt ifrån sig ansvaret och att den parlamentariska demokratin i nuläget är satt ur spel. Så vad fan kan man göra, förutom att rida den här jävla draken, så långt det går. För din, min, våra förfäder, föräldrar och framförallt, våra barns skull.

  Gilla

 • jockfall

  Hur kan svenska folket acceptera sådana fega politiker som leder landet i fördärv?

  Gilla

 • Tony

  Men idag kunde den lille fegisen Morgan Johansson ställa
  upp på en Manifestation mot våld i Malmö, förmodligen
  tvingad dit av den likaledes fege statsministern.
  Det blir märkligt när invandrare manifesterar mot det våld
  dom själva har den absolut största skulden till?
  Det enda blekansiktet som jag kunde skönja i den högen
  tillhörde Morgan Johansson?

  Gilla

 • gamgubben

  Kommentera inte, gå inte in i svaromål led in samtalet på SD och påpeka att SD är rasistiskt. Upprepa, upprepa….. Som alla vet ”alla är lika mycket värda” dock ej de som röstar på SD. Låt tystnaden råda, att tala är silver, att tiga är guld!

  Gillad av 1 person

 • Mimi N.

  Pettersson kommer att presentera för er den senaste artikeln från Gatestone Institute: När ”Fred” innebär kapitulering inför islam. Det är som en tidslinje, en sammanställning av terrordåd i Europa, en exposé över islamisk ‘erövring’ och ockupation, över bristen på engagemang från regeringarnas sida.
  Jag tar mig friheten att reproducera ett fragment ur den långa artikeln.

  ”Bortom valkartan håller jihad redan på att förändra Europas svaga punkter på olika sätt: yttrandefriheten kapitulerar överallt från Berlin till Amsterdam, islamistiska slöjor sprider sig snabbt, shariadomstolar arbetar i snabb takt i många av EUs huvudstäder, och judiska samfund flyr. Muslimska reformatorer tystas ned, assimileringen av muslimer misslyckas och den västerländska intelligentian skriver redan under kapitulationsbrev. De senaste av dessa är den bedrägliga resolutionen vid FN, och UNESCOs deklaration av judiska heliga platser – till och med den gamla staden i Jerusalem, judendomens hjärta i nästan 4000 år och kristendomens heliga plats i nästan 2000 år – som islamiska, trots att islam inte ens historiskt sett existerade förrän det sjätte århundradet, hundratals år senare.”

  Gilla

 • Pica pica

  Hur i all världen ska de kunna stoppa brottsligheten om de vägrar erkänna vilka förövarna är?

  Gilla

 • Ulf

  Vem är förvånad?
  Våra hjärntvättade politiker har inte fattat det ännu.
  SD får fler och fler anhängare varje gång de övriga beter sig som sura barnrumpor.

  Gillad av 1 person

 • Håkan

  Svetsaren skalll ju åka till Iran och lösa Världsproblemen, hur skulle han kunna ha tid att vara med i agenda?

  Gilla

 • Lena

  Vi som är många minns det ”vita priviligerade”, inte har vi glömt………..
  Det finns i vår historia, de finns på foton och i brev !
  Ha RESPEKT !!!

  Gilla

  • Lena

   Så här kunde det så ut,arma barn och det är inte så länge sedan !
   HA respekt för tidigare generationer av vårt folk !

   Gilla

 • ossie

  I sosseriets utbildning av politiker ingår ”Ta aldrig en debatt med SD för den kan Ni inte vinna” Man kan tycka att det är klokt eller fegt att följa detta råd.

  Gilla

  • Tony

   Sossarna har gått ifrån att vara ett normalt parti som
   ser till landets bästa, till att idag vara Sverige och
   Svenskarnas fiende. Det märks när man skickar
   fram en sådan erbarmlig figur för att försvara invandrarnas
   brottslighet som Snickisnacki Zernetsky.
   Man är rent ut sagt dum i huvudet eller desinformatör av
   värsta sort om dom inte kan se att invandrares
   brottslighet vida överstiger Svenskarnas.
   Att då stå och säga att någon ny undersökning inte
   behövs visar bara på att dom är en samling ynkryggar.
   Man vågar helt enkelt inte visa verkligheten

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: