Rekordmånga fångöverföringar under 2016


INVANDRARBROTT. 65 utländska fångar sist skickades under 2016 ut ur Norge för att sona sitt straff i hemlandet. Det är ett nytt rekord. – Detta är det högsta antalet någonsin. Vi är mycket nöjda med det, säger justitieminister Per-Willy Amundsen Fremskrittspartiet.

Dessa siffror motsvarar ungefär 100 fängelse platser med 100 procent beläggning på ett år.

– Regeringen har säkerställt att ännu fler utlänningar i norska fängelser kommer zon i sitt hemland. Genom att överföra ännu mer, vi se till att de inte upptar fängelseplatser i Norge, säger Amundsen.

-Pettersson tycker det är alldeles för få, och de flesta har skickats till Europeiska länder. Men Sverige borde ta efter och när vi inte lyckas bli av med fångar så borde vi ta in anbud från andra länder, exempelvis Ryssland, Bulgarien och Rumänien som troligen är intresserade av att ta hand om fångar för en bråkdel av vad de kostar i Sverige…

Läs mer…

 


6 responses to “Rekordmånga fångöverföringar under 2016

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Norge har än en gång bevisat sin absoluta överlägsenhet i fråga om nationellt ansvarstagande, gott omdöme och en rationellt bedriven politik. Sveriges gamla storebrorsfasoner har fått sig rejäla smockor å sistone och man kan bara gratulera den norska självbevarelsedriften och identiteten. Den svenska är det då ta mig tusan inte mycket bevänt med.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Ingemar

  Siffrorna är ändå mycket bättre än Sveriges, särskilt per capita. Eftersom Sveriges regimer släppt in säkert 10-20 gånger så många bedragare och andra kriminella än Norge, och utvisar väl ändå färre i faktiska antal??

  Gilla

  • Argus

   Jo, jag såg statistiken från Eurostar när den kom.

   Kan inte svenska politiker och tjänstemän lyckas med en en sak någongång? Alltid sämst i klassen med de högsta.

   Gilla

 • malmobon

  Borde vara en självklarhet att dömda utländska och de som skall utvisas efter avtjänat straff borde avtjäna straffen i sina hemländer.
  Tror faktiskt Trump kommer göra samma med mexarna.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: