SD till attack mot SMHI: ”Propaganda”


KLIMATET. Sverigedemokraterna anser att SMHI ägnar sig åt tendentiös opinionsbildning och har för stort fokus på de värsta framtidsscenarierna. Därför vill SD reducera anslaget med elva miljoner kronor.

– Delvis handlar det om att renodla verksamheten, säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas miljöpolitiska talesperson, till AltingetKinnunen är kritisk till SMHI:s arbete med att göra regionala framtidsanalyser av klimatförändringarna, samtidigt som det finns stora osäkerheterna om klimateffekterna på global nivå. Enligt Kinnunen lägger SMHI för mycket energi på att opinionsbilda.

– Forskningen används till opinionsbildande verksamhet. Man har ett syfte, inte att ta fram kunskap, utan att skapa opinion, säger Kinnunen.

Även SD-kollegan Thoralf Alfsson i Kalmar är kritisk: ”Länsstyrelsens tjänstemän har svalt SMHI:s propaganda om havsnivåhöjningar med hull och hår”, skrev Thoralf Alfsson, SD-ledamot i Kalmar kommunfullmäktige och tidigare riksdagsledamot, i ett blogginlägg före jul.

Enligt Alfsson hotas en detaljplan på Öland på grund av att – vad han kallar för ”klimatalarmisterna på länsstyrelsen” i Kalmar – lyssnar på ”propagandan” om klimatförändringarna från SMHI.

-Pettersson kan inte annat än hålla med men jag tror inte det är SMHI:s fel utan medias som framför en enda åsikt och påstår att en enig forskarvärld står bakom när sanningen är att många forskare och andra är kritiska.

Klimatupplysningen, Stockholmsinitiativet, finns det många i mina lekmannaögon kloka människor som är klimathotsskeptiker men inte tillåts framföra sina åsikter i de vanliga medierna och taktiken känns igen från invandringspolitiken.

Har man varit med ett tag som Pettersson och har minnet något så när intakt så finns det all anledning att vara kritisk till alla som är tvärsäkra.

1938 kunde man läsa om nedanstående klimatvarningen längst ned, artikel finns på SvD Premium för den som vill leta upp den. Det minns inte jag men jag föddes på 1950-talet och har minnen från den heta sommaren 1957 då kriget om vem som var kung stod mellan Tommy Steel och Elvis sedan kom årtionde efter årtionde med olika larm…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2016. Nu hotas vi av ryssen och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Den närmaste tiden passerar vi 7,5 miljarder invånare på vår arma jord men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

klimatvarning_1938


22 responses to “SD till attack mot SMHI: ”Propaganda”

 • Pter

  Precis Klimatupplysningen, utsedd till ”Årets förvillare” utav Vetenskap och Folkbildning, som annars har gång efter gång fått sina uttalanden dementerade utav forskare. Trovärdig källa? Möjligen av SDs sympatisörer, tyvärr.

  Gilla

 • Algblomning, klimatlarm, befolkningsökning och avsaknaden av journalistik | Petterssons gör skillnad!

  […] För några dagar sedan skrev vi om Sverigedemokraternas attack på SMHI, som SD beskyllde för att bedriva propaganda. Alla medier, SVT, SR, TV4, riks och lokaltidningar […]

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Om nu SMHI enbart har 51% rätt i sina väderleksprognoser.

  Så kan man naturligtvis även undra, hur mycket koll och träffsäkerhet de har i arbetet med att göra regionala framtidsanalyser av klimatförändringarna.

  Först skärper vi upp prognoserna på väderfronten, SMHI. Sedan kan man diskutera forskningspengar till annat klimat betingat arbete.

  Vill även tipsa de som vill ha bättre koll på vädret, att själv följa och se på radarbilder, som då finns på SMHI:s sidor.

  Liked by 1 person

 • Grune

  Jag tycker att dom som tror på de s.k. förståsigpåarna skall ur egen plånbok finansiera vad det kostar att flytta om i universum.
  Fakta är ju att det är universum och inte jordens bilister som bestämmer klimatet på jorden. Detta faktum måste man ha några fler hjärnceller än 2 för att begripa. Samtliga forskare och professorer som påstår att det är människans fel satt klimatet ändras har 100% fel och vet inte vad dom talar om.
  Den som kan förklara för mig vilken bil eller industri som låg bakom senaste värmeböljan med tropisk värme på hela jorden har givetvis nobelpriset i sin hand.

  Gilla

  • Mia

   Inte konstigt att just SD vill att SMHI ska tystas när det gäller information om klimatet eftersom de är det parti som har minst intresse av klimatet och väljer att hellre stoppa huvudet i sanden.

   Och du kallar forskare och vetenskapsmän för förståsigpåare och tycker väl att vi istället ska förlita oss på Thoralf Alfsson.

   Nej det går inte att säga vilken bil eller industri som skapat den senaste värmeböljan.Och det handlar inte om enstaka värmeböljor heller.
   Det är den sammanlagda koldioxidmängden inklusive andra växthusgaser som höjer temperaturen globalt.
   Och det behöver vi inte ”flytta om i universum” för att göra något åt.

   Gilla

   • Tony

    Och då blir miljön bättre att bränna upp tusentals bilar
    och skolor om året?

    Thoralf har med diagram visat att den vattennivå som
    alarmisterna sagt kommer att öka med en och en halv
    meter legat konstant dom senaste 100 åren med små
    skillnader upp och ned !

    Gilla

   • Mia

    Nej, bränna bilar och skolor gynnar inte miljön och är dessutom mycket onödigt.
    Just vattennivåerna vet jag inget om och då har jag för vana att inte uttala mig.

    Gilla

   • Grune

    Om man ser till vad som hänt med klimatet på jorden sedan ”The big bang” så har det varit istid och tropikvärme lite då och då och jag törs hålla en bra slant på att människan och dess utsläpp har INTE varit skuld till en enda av dessa.
    Det är nog så att i dessa dagar då allt går ut på att samla så mycket pengar i sina fickor så finns det en liten skara människor som gör sig en ganska stor förmögenhet på att skrämma slag på så många medsystrar & bröder som möjligt genom att påstå att det är dom som förstör jorden.

    Gilla

   • Grune

    Att vattennivån stiger är inte det minsta konstigt om det nu är sant att temperaturen stiger. Då smälter nämligen isen i norr och i söder och då stiger vattnet överallt.
    Annars är det så att vatten mängden är relativt den samma på jorden nu som den alltid har varit sedan tidernas begynnelse.
    Kort sagt så stiger inte vattennivån särskilt mycket eftersom det blir ungefär lika mycket överallt och så mycket vatten relativt sett finns det inte bundet som is på syd och nordpolerna.

    Gilla

 • ossie

  Trodde det vara bara väderleksrapporten som var propagandafri, fast jag brukar inte lyssna så noga.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag lyssnade på kvart i fem ekot idag, det rapporterades om rekordkyla i Ryssland och östeuropa, senaste helgen var den kallaste i Moskva på 120 år. Har ni hört, det ÄR kallt i Ryssland i Januari!!!!, det måste ju vara klimatförändringarna?, kanske samma klimatförändringar som stoppade Napoleon och Hitler? vi bör omgående kalla in ett nytt klimatmöte och regeringen måste informeras så att MP kan uttala sig.

  Gilla

  • Fredde

   Det är alltid på grund av klimathotet:
   Mycket regn, mycket torka, mycket kallt, mycket varmt, mycket stormar… allt säger att vi måste höja bensinpriset. Och kvällsblaskorna späder på: det är Rysskyla, arktisk kyla, vargavinter, dödsvärmen från Medelhavet, och allt…. Fast, vi andra med bondförnuft vet att det finns en annan förklaring: det kallas väder. Det har alltid varierat. Förresten var vintrarna efter 1938 fruktanvärt kalla, så där ser man. Var samma sak när pajasen Per Holmgren förklarade att nu var det slut på de vita vintrarna (2006), ett par år senare var vintern snörik, kall och väldigt lång! Men, Per vill ju leva på att åka runt och sätta skräck i folk, han har egen firma…

   Liked by 1 person

 • Fredde

  Ja, Thoralf ger ju ett strålande exempel på hur löjligt fel domedagsprofeterna har, däribland finns SMHI.

  Kolla diagrammet här, ser det rimligt ut??
  http://thoralf.bloggplatsen.se/kategori/194333-klimathysteri/

  Men, ifrågasätter man det rimliga, så är man ”foliehatt”, ”förnekare” och jag vet inte allt…

  Gilla

 • Nisse

  Som vanligt SD går från klarhet till klarhet. Tänk om SD fått tagit över redan 2010 Då hade vi sluppit musliminvationen Vi har haft Svenska Försvaret kvar vi hade haft tillräkligt med poliser. Vi pensionärer haft pengar till mat i slutet på månaden. Och framför allt Sveriges skattebetalare har sparat minst 500 milijarder…………….

  Gilla

 • Trynbald

  Den medeltida uppvärmningsperioden som inföll ca: 950 till 1250 då var det varmare än det är nu. Som sen följdes av det man kallar för den lilla istiden som grovt sett varade från 1350 till 1850 då det var extra kallt mellan 1570 till 1710..
  Tåget över Bälten 30 januari 1658 skedde denna kalla period.

  Liked by 1 person

  • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

   God afton, Trynbald!
   Äger inte vetskap om vilken dåre som röstat ned Din sakkunniga kommentar, blott en misstanke, men en rejäl spark i ändalykten är det enda vederbörande bloggtroll gjort sig förtjänt av.
   Andreas 🙂

   Gilla

 • Sidewinder

  Vädret har alltid flukturerat. För 200 miljoner år sedan var det medelhavsklimat i Skåne med dinosaurer och varma fuktiga skogar.

  För 15 000 år sedan var Sverige täckt av is, med kilometertjockt istäcke. Det måste varit ett klimathot av rang som fick det att tina!

  Klimathotet är en konstruktion för att skrämma människor in i diktatur (NWO). Bra att SD tar tag i detta!

  Liked by 1 person

 • Gnist

  Du glömde skogsdöden……

  Gilla

 • Falköga

  Bra SD! Fortsätt så. Det är många fler (nästan alla) myndigheter som ska ha minskade bidrag och som ska återgå till sin kärnverksamhet.

  Det vore intressant med en lista på dem som spårat ur. SD, ta fram den.

  Liked by 1 person

 • Android77

  Etablissemanget försök skapa frågor som håller väljarna borta från väsentligheterna. Klimathotet skapar massor med deprimerade fjortisar.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: