Polischef får sparken för att rädda rikspolischefen Dan Eliasson


POLISEN. Annika Stenberg, den hårt kritiserade polischefen för Region Syd, meddelade på måndagen att hon avgår med omedelbar verkan. Beslutet fattades efter samtal med rikspolischef Dan Eliasson: – Det har varit två år fyllda med utmaningar och glädje, men de har också varit oerhört slitsamma. Därför har jag nu kommit till en punkt där jag väljer att lämna över det pågående förnyelsearbetet i regionen för att istället ägna mig åt det område som ligger mig närmast om hjärtat – service till medborgarna, säger Stenberg enligt ett pressmeddelande.

Annika Stenberg har ingen polisiär bakgrund över huvudtaget. Hon har under de här två åren inte visat någon som helst förståelse för hur komplext uppdraget är. Hennes ledarskap har förvärrat för personalen. Man har slagit sönder grupper på ett hänsynslöst sätt. Man har inte varit lyhörd mot alla de svårigheter som vi går igenom i Syd, säger Sophia Willander, ordförande i Polisförbundet region Syd.

Enligt facket, som JO-anmält Annika Stenberg, ska hon ha toppstyrt organisationen, handplockat tidigare nära medarbetare på Skatteverket och gett dem topplöner, och även ha tillsatt personal utan poliserfarenhet på tjänster som annars tidigare bemannats av poliser och jurister.

-Pettersson är inte förvånat över att det går åt pipan för polisen, även högste chefen, Dan Eliasson, saknar erfarenhet av polisarbete utan fick jobbet för att han är socialdemokrat.

Jag tror att Eliasson sparkade Stenberg för att rädda sig själv en stund till. Vad som är bäst för landet och polisen struntar S-politruken i…


16 responses to “Polischef får sparken för att rädda rikspolischefen Dan Eliasson

 • Katarina

  Här sparkas det vilt och ingen går lottlös som sparkats.
  Polisen verkar vara något som vi snart kan lägga ned och istället får var man försvara sig och sina anhöriga och egendom bäst vi kan.
  Polismyndigheten verkar helt överflödig då Skatteverket och försäkringskassan konstant måste skicka över sina bästa mannar.
  Dan Eliasson kommer att sparkas och få äran att ta över nästa myndighet som behöver hjälp Skatteverket.
  Sverige är förlorat och måste genomgå mer än ett stålbad.
  Upp till kamp i mot … sista striden är snart här…

  Gilla

 • Albert

  En av hennes allra första åtgärder som nytillträdd chef var att stänga polisens alla kaféer eftersom fikat var för billigt! Hon höjde även lunchpriserna med över 30 kronor !! Efter det blev hon säkert mycket populär… http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/polisen-kartlagger-frallpriser
  Hennes utseende kan vara bra att lägga på minnet. Förmodligen dyker hon snart upp som GD på någon statlig myndighet e.dy… https://www.advokatsamfundet.se/globalassets/hilda/hilda-annika-stenberg-375.jpg

  Gilla

 • Ulf

  Ett bondeoffer för att rädda den efterblivne kungen.

  Gilla

 • GO

  ”Sparken”
  Man lär väl inte se henne på AF imorgon?

  Gillad av 1 person

 • Kurt

  Eliasson dyker väl snart nog upp som Länshövding långt ifrån Stockholm.

  Gilla

 • Ullabella

  Vad är det för fel på att tillsätta yrkesutbildade kompetenta personer på viktiga poster? Om man tidigare presterat uselt på både Arbetsförmedlingen och Migrationsverket, hur i Herrans namn kan man då få en tjänst som chef för Polisen??!! Utan att ens vara utbildad polis med polisiär erfarenhet! Polisen är en av de viktigaste samhällsbärande funktionerna. Att tillsätta en amatör, vars enda merit är att han är lämplig som politruk överträffar allt.
  Då han har viss erfarenhet av dåligt ledarskap på tidigare poster kan man verkligen fråga sig om det rentav är kaos och massavhopp inom Polisen som önskas! Löfven är tydligen en sneaky och mycket udda ledare för Världens Mest Katastrofala Humanitära Stormakt. Vet inte om han är smart nog att ha en egen agenda eller vilkas trådar han dinglar i, men det går käpprätt åt h-e om inte något radikalt görs!

  Gilla

  • Tussilago

   Eliasson var verksam inom SÄPO vid ett tillfälle i historien, kanske har lite ”gött i påsen” att dra fram, om han inte får som han vill….

   Gilla

   • Ullabella

    Mycket intressant, låter som en förklaring lika god som någon!
    Vad är det för oduglingar vi fått att förvalta landet. Suck.

    Gilla

 • Swedish psycho

  Man tar sig för pannan! Vilken socialdemokrat kommer ersätta imbecillen Stenberg?

  Gillad av 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Frågan torde väl närmast vara vilket annat fruntimmer som kommer att positioneras på denna intressanta post! Kjolregementet har blivit en veritabel och allestädes närvarande plåga. Besynnerligt att denna specifika makthierarki inte beslutar sig för att gå steget längre än de evinnerliga könskvoteringarna, i akt och mening att utse en hövding på basis av vederbörandes etnicitet och sexuella läggning. HBTQ-maffian har sina infekterade tentakler slingrade runt luftstruparna inom samtliga samhällsinstitutioner. Bara en tidsfråga innan någon färgad transvestit får äran att axla detta ämbete. Vore sedan fjollan utrustad med benprotes och medlemskort i AFA, skulle manegen vara krattad…
   Andreas.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Det saknas tydligen 35 poliser till nåt projekt i en besvärlig zon i Södertälje.

  Vad blir politikernas lösning? Trycka mer pengar? Elda granar? Ordna toppmöten? Utbilda lokala oförmågor? Bjuda på pizza och rödvin? Ordna guidade studieresr med livvakt för internationell media? Öppna nya flyktingläger och göra områdena ännu värre?

  Vilken jävla soppa det här är? Det finns en anledning att de som kommit hit inte deltog i att skapa fred i sina hemländer?

  Måtte nåt klokt komma ut av Brexit, Trump och andra skiftningar som kan avläsas i vår omvärld. Acceptansen för hur de ankommande bär sig åt har nått vägs ände?

  Gilla

 • Galten

  Moderatledaren har krävt eliassons avgång. Mycket talar för att ”knulla i Bangkok” chefen och politruken inom kort går samma öde till mötes som annika stenberg.

  Gilla

 • sven

  Det vore bättre om tanten gick på akassa än en ny tjänst.

  Gilla

 • Nils Dacke

  När politiker och myndighetspersoner säger vi har utmaningar så menar de egentligen vi har olösliga problem som vi inte vet hur vi skall hantera.

  Gilla

 • Falköga

  Hon säger, att hon ska ägnas sig åt att ge service åt medborgarna. Jag vill inte ha någon service av henne!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: