Turismen i Turkiet tar stryk!!??


Man undrar hur en del journalister tänker.   ”Turismen i Turkiet tar mycket stryk efter bombattackerna”.  Enligt DeseretNews gapar butiker tomma som tidigare sprudlade av liv.  Vem undrar?  Vi har sagt det tidigare men kan säga det igen – Vem vågar åka till Turkiet på semester??  

tur  Denna bild ett minne blott!

Marknadsplatser i Istanbul var tidigare fyllda av turister som spenderade pengar. Badorter som Alanya ovan  hade packade stränder. Inte idag.  2016 var det året som Turkiet förlorade sin turism. Inte helt men så gott som. Jag vet svenskar som åkte dit sommaren 2016 och redan då undrade man om hur det var ställt när de vågade åka dit?

Turkiet kan inte ge upp på turismen. De kommer att göra allt för att återfå de Ryska turisterna och de övriga europeiska. För svenskarna har det varit otroligt populärt att resa till Turkiet de senaste åren. Idag – inte så mycket!

Nu hyser inte jag någon empati för Turkiet som land för detta, då tycker jag att det är mer synd om Grekland och grekerna. De har haft några jobbiga år med ekonomin och så får de ta en fruktansvärd smäll för kaoset från mellan östern. Kaoset som skulle stoppats innan de kom så långt.   Avtalet med Turkiet (som vi kommer att få ångra) skrevs efter det att Grekland blivit invaderat och många semesteranläggningar blivit förstörda. Vem åker på semester till Grekiska Lesbos?

Ukraina är ett av de få länder som fortfarande arrangerar resor till Turkiet. Väl medvetna om riskerna men de anser att det är så lugnt i de områden de reser till så,…….

Det är där vi minst anar det som det smäller. Där vi går och flanerar på marknader och shoppar lite – det är då det smäller.  När vi tar en drink på kvällen med goda vänner i kvarterspuben – det är då det smäller.  Jag är normalt sätt en optimist men IS, flyktingkaoset och dess följder, regeringen, ja, detta får mig till att bli pessimist.

Pessimistisk  att Turkiet någonsin kommer att bli attraktivt igen( vilket jag egentligen inte bryr mig ett dugg om), pessimistisk att Grekland kommer att repa sig, att övriga Europa skall kunna värja sig från strömmen av lycksökare och mest av allt är jag pessimistisk över Sveriges framtid. Om inget görs snart så är pessimismen befogad och fast i mitt huvud.  Jag avskyr denna känsla.

Jag vill fylla mitt huvud med nya glädjeämnen, nya roliga minnen och nya speciella ögonblick. De gamla som finns börjar att glömmas bort mitt i kalabaliken. Denna kalabalik som råder i Sverige, Europa och hela västvärlden. Vem skall kunna ”trolla” bort den?

Tidigare på Petterssons

Terror och asylkaos skrämmer turister.         Hur vågar svenskar åka till Turkiet


11 responses to “Turismen i Turkiet tar stryk!!??

 • jgarn

  Det är inte fråga om våga att åka, det handlar bara om att åka till islam eller inte.

  Gilla

 • Jocke

  Hoppas industrin gör detsamma, flyr landet. Det kommer att innebära att Turkiet blir ett islamistiskt stat.

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Ingen normalbegåvad vuxen kan väl längre komma på tanken att ställa färden till detta islamistpropagandans högkvarter. Turkiet kommer aldrig att tillhöra Europa, vare sig ur ett geografiskt, psykologiskt, kulturellt eller politiskt perspektiv, och den mycket negativa associationskedja man förknippar med denna diktaturstyrda stat kommer förmodligen att förvärras.
  Personligen har jag aldrig haft något ärende dit, och är det sol och bad man eftertraktar torde det vara rekommendabelt att välja en annan destination.
  Andreas.

  Gilla

 • Schweinet

  Jag höll på att få en chock när jag skulle koppla in den nya Siemens-tvättmaskinen. På en skylt stod det ”Assembled in Turkey”. Efter att Cylinda la ner tillverkningen i Sverige gick det märket bort. Tyskarna har av tradition alltid tillverkat sina produkter i Tyskland och samtidigt kunna hålla bra pris och kvalitet. Nu kom denna arabiska tvättmaskinen i mitt hem till min stora besvikelse. Och jag blir inte förvånad om skräpet går sönder dagen efter garantin gått ut.
  En annan gång köptes en TV som det stod ”Made in Turkey” lite smått på baksidan. Den packades genast ner och blev utbytt mot en Philips tillverkad i Kina. Hellre Kina-tillverkat än att terrorister ska få del av mina pengar.
  Själv kommer jag aldrig åka till Turkiet men jag lyckönskar alltid mina kollegor att de ska klara sig från terrordåd när de åker charter till Diktaturer som Turkiet eller Egypten. Brukar också alltid nämna terrordådet i Tunis för att strö lite salt i såren.

  Liked by 1 person

 • Lofas

  Med alla muslimer som flyttat hit så skulle jag minst av allt semestra i ett muslimskt land..

  Liked by 1 person

 • Sara H. från Skåne

  Förr var det billigt i Bulgarien. De goda s-människorna såg plötsligt mellan fingrarna på extrem fattigdom, bara spriten och servicen erbjöds till billig penning. Sen blev det ”ål inkluse” i Turkiet. Nu är de rädda för bomber, trots att risken för en bomb är mindre än att vinna miljoner fem gånger i rad på Triss. Blir väl nåt afrikanskt land härnäst, där inbillade fem-stjärne-hotell billiggörs för vänsterns goda samaritväljare.

  Liked by 1 person

 • Bajen666

  Jag åkte inte till turkiet för 20 år sen och jag åker inte till turkiet idag, varför ska jag åka dit..?

  Liked by 1 person

 • Ståfräs

  Tycker PK skall tvingas semestra hos sina bröder i IS.

  Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Man ska inte semestra i Turkiet.

  Finns så många andra länder att besöka. Portugal t.ex.

  Liked by 1 person

  • realist

   Semestra istället i våra nordiska grannländer NORGE – FINLAND – DANMARK eller om man vill vara exotisk ISLAND.
   Dessa länder har mycket mer att visa !!!

   Gilla

 • Vacation

  Varför åker man på semester till ett muslimskt land,.Det enda argumentet
  Jag hört är,
  Men det är ju så billigt !
  Fy fan typiskt sossar

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: