Varför stökar de afghanska barnen?

Migrationsverkets hemsida kan vi läsa att hela 23 480 ensamkommande afghaner sökte asyl i Sverige 2015.

Det finns många som undrar över varför Sverige var slutmål för så många ensamkommande, varför lilla Sverige tog emot överlägset flest, både i antal och per capita. Många undrar också varför dessa afghanska barn är så frekvent förekommande när det gäller bråk, stök och brottslighet?

I Sverige har vi vår beskärda del av ungdomar som stökar och leker rövare. Dessa har myndigheterna många gånger svårt att hantera och deras agerande är inget vi ska titta på med blida ögon.

När det gäller afghanska ungdomar som förekommer i brottsstatistiken är det en annan sak. Här har vi unga killar som säger sig fly från diverse otrevliga situationer, som betalar flyktingsmugglare tiotusentals kronor i svensk valuta räknat, som beger sig hundratals mil där man passerar land efter land, för att slutligen hamna i detta lilla land längst uppe i norra Europa. Här möts de med öppna armar och tas om hand på ett sätt många svenska ungdomar bara kan önska. Sin eviga tacksamhet visar många av dessa afghaner genom att råna, bruka droger, våldta och t.o.m. mörda.

De pinsamt låga straffen för de grova brott som begås av de unga afghanerna och vetskapen om att de inte utvisas, spelar självklart in. Frågan många ställer är om de svenska myndigheterna verkligen vet vilka ungdomar de släppt in över gränsen, vad deras egentliga syfte med resan till Sverige är och hur de haft råd att betala dessa summor, eller rättare sagt, vilka som betalat dessa summor?

Nedan följer ett axplock av de brott ensamkommande afghaner varit involverade i.

 • Ensamkommande från Afghanistan knivmördar en landsman i Ljusne och döms till fängelse i 3 år och 9 månader. Fallet tillhör också de få där unga gärningsmän ska utvisas efter fängelsevistelsen. SR
 • Fem ensamkommande från Afghanistan gruppvåldtar en minderårig pojke i Uppsala. Straffet blir sluten ungdomsvård, men ingen utvisning. Expressen
 • Tiotals unga ensamkommande från Afghanistan är inblandade i ett storbråk efter en skolavslutning i Ronneby. Bråket har pågått i flera år och eskalerade nu. Expressen
 • Tre ensamkommande från Afghanistan mördar en 16-årig landsman på en kyrkogård i Malmö. Sydsvenskan
 • Fyra ensamkommande från Afghanistan rånar flera personer i Uppsala under påverkan av berusningsmedel. UNT
 • Många ensamkommande från Afghanistan sextrakasserar unga flickor på festivalen We Are Stockholm. Nyheter Idag
 • Tre ensamkommande från Afghanistan gruppvåldtar en 12-årig flicka i Östersund. SR och Östersunds Tingsrätt
 • Fem ensamkommande från Afghanistan knivhugger en tonåring på en buss i Malmö. Petterssons med målnummer
 • Ensamkommande 18-åring från Afghanistan är inblandad i mord på äldre kvinnas anhöriga. Petterssons
 • Tre ensamkommande från Afghanistan gruppvåldtar en yngre landsman i Skåne. DN
 • Tre ensamkommande från Afghanistan knivhugger tre personer vid en pendelstation i Solna. Expressen

Sedan har vi en rad fall med trakasserier på badhus, festivaler och andra offentliga platser där ensamkommande rapporterats vara inblandade. Ganska säkert är att flertalet av dessa har sitt ursprung i Afghanistan. Utöver detta florerar rykten, så också i vår lilla stad. Dessa tar jag inte med så länge de stannar vid just rykten, men stämmer de är situationen värre än många anar.

Till sist ett citat från en bekant som jobbar på ett av stadens HVB-hem där nästan samtliga är afghaner. “Många är bra grabbar, men många är riktiga rötägg”.

Nu är ju inte äldre invandrare från Afghanistan oskyldiga de heller.

 • Två nyligen invandrade afghaner mördar två unga personer på ett bestialiskt sätt i Södertälje. Expressen
 • Sex asylsökande afghaner gruppvåldtar en ensam kvinna på ett asylboende i Mariannelund. Aftonbladet
 • Afghansk medborgare våldtar två kvinnor. Petterssons

Om de journalister och intressegrupper vi vet besöker Petterssons anser att exemplen ovan är ett inslag i “den rasistiska våg som drar genom Sverige” eller en beskrivning av en verklighet våra politiker och myndigheter har att handskas med, är upp till dem själva. Sanningen är inte alltid trevlig, hur man än beslutar sig för att beskriva den.

24 thoughts on “Varför stökar de afghanska barnen?

 1. Rullstolsövergreppett på Gotland har jag fortfarande inte förstått , det borde varit våldtäkt. Kan ni förklara?

 2. Ja det är egentligen väldigt underligt hur olika man kan se på och beskriva samma situation.
  Tyvärr verkar bara den ena beskrivningen vara sann och den andra falsk enligt de som eventuellt bestämmer.

 3. […] Stannar vi kvar på denna grundläggande förståelsenivå så är det givetvis så att nyhetsrapporteringen inte kan undvika att rapportera, men i den politiska debatten och i opinionsbildningen finns ingen djupare krismedvetenhet. Här dominerar uppfattningen att alla som kommer är flyktingar och att medborgarna ”måste ta sitt ansvar”, öppna sina plånböcker och hjälpa nykomlingarna. Dessutom måste alla goda och ansvarskännande svenskar ställa upp och på hemmaplan bekämpa den rasism som riskerar att bli konsekvensen av ”ansvarstagandet”. Inte minst viktigt är det att lyfta fram allt positivt som invandringen för med sig, främst inom välfärdssamhällets äldrevård. Den problematiska verklighet som är konsekvensen av att majoriteten av nykomlingarna består av unga muslimska män från MENA-länder, underkommuniceras. Följande axplock är hämtad från Petterssons blogg: […]

 4. […] Stannar vi kvar på denna grundläggande förståelsenivå så är det givetvis så att nyhetsrapporteringen inte kan undvika att rapportera, men i den politiska debatten och i opinionsbildningen finns ingen djupare krismedvetenhet. Här dominerar uppfattningen att alla som kommer är flyktingar och att medborgarna ”måste ta sitt ansvar”, öppna sina plånböcker och hjälpa nykomlingarna. Dessutom måste alla goda och ansvarskännande svenskar ställa upp och på hemmaplan bekämpa den rasism som riskerar att bli konsekvensen av ”ansvarstagandet”. Inte minst viktigt är det att lyfta fram allt positivt som invandringen för med sig, främst inom välfärdssamhällets äldrevård. Den problematiska verklighet som är konsekvensen av att majoriteten av nykomlingarna består av unga muslimska män från MENA-länder, underkommuniceras. Följande axplock är hämtad från Petterssons blogg: […]

 5. Löfvéns specialimport av lågintelligenta, aggressionspräglade och socialt vanföra trupper, fortsätter utöva sin vardagsterror. Fruntimmersbyxornas diktaturregemente vet förmodligen inte till sig av förtjusning över de fina framgångar som fört svensk brottsstatistik till oanade höjder. Tydligen leder vi nu våldtäktsligan och förväntas vara stolta över den humanistiska stormaktens imponerande resultat. Sverige – vansinnets absoluta mecka, där feminazisternas förbrytarorganisationer och deras gemensamma intersektionalitetskonspiration lyckats nedbryta moralen och självbevarelsedriften hos en hel nation.
  Andreas.

 6. Hur många av dessa ankommande vill anpassa sig till det kristna/sekulära samhället? En av tio, en av etthundra, en av ettusen? Som utvecklingen har blivit ser det ut som om det finns 2 sorter av ankommande: de som är kriminellt belastade och har utfört brottsliga gärningar här samt de som ännu inte har gjort det.

 7. Familjerna skickar iväg den stökigaste medlemmen som ankare, händer det något med honom undervägs, ingen skada skett. Finns 9 till hemma kanske inte så stökiga.

 8. En förtrupp som ska skapa oreda innan det bryter ut på allvar? Eller en liten armé som har dålig disciplin innan det bryter ut på allvar?

 9. Många som undrar hur de har råd att ta sig hit. Mycket enkelt de pantsätter framtida bidrag.

 10. Min fråga är varför fortsätter man att importera detta skit?
  Dom har fan inga flyktingskäl, det är enbart fluffiga förmåner
  och vetskap om att dit man kommer kan dom bete sig hur
  dom behagar, straffen är urbota löjliga för grova brott som
  mord och gängvåldtäkter. Om bidragen minskade och
  utvisning blir obligatorisk för grova brott kommer också
  lusten att åka över halva jordklotet att minska!
  Att fly till ett förmånligare liv på andras bekostnad, och löna
  dom som föder dem, med rena nidingsdåd är ingen mänsklig
  rättighet!

 11. Min fråga är varför du fortfarande har kvar en HVB-hemsjobbande individ i din bekantskapskrets?

  Jävla landsförrädande paria är vad dylika individer är!

  • För att slå fienden måste vi lära av fienden. 68-vänstern som är en skapelse av kulturmarxisterna och finansierad av globalisterna har framgångsrikt infiltrerat i snart femtio år. Om all personal på HVB-hem var som genomsnittet här hos Petterssons skulle andra regler gälla och som en följd av det skulle färre komma.

   För det första så ska ingen släppas in i landet utan inresetillstånd och giltiga resehandlingar. De som redan slunkit in skall nagelfaras miniriöst och vi minsta oklarhet eller lögn förpassas ur landet. Ingen migrant ska beredas högre standard än någon svensk och vad “barnen” beträffar skulle jag sluta avtal med Gekås i Ullared om att leverera kläder och annat åt dem.

   • Lär känna din fiende är naturligtvis en grundläggande fas i krigföringen emot densamme! Dock tror jag ytterst få har den tanken i sitt umgänge med HVB-personal!
    Att lära ut om Frankfurtskolan och Kalergiplanen är av yttersta vikt!

    De hade väl kläder på sig när de kom?

 12. Hade dom inte erbjudits bidrag,bostäder,utbildning,anhöriginvandring,sjukvård med mera, och att det varit ett stort motstånd från svenskarna så hade dom inte sökt sig hit.

  • glöm inte senaste iphone, ipad, naiva unga svenskor som ställer upp, slott o herrgårdar, högt socbidrag, vapen, fria hemresor, e.t.c.

  • Det är få Pursvenskar som har det så väl ordnat att de öppet kan protestera mot förd invandringspolitik eller neka ett jobb som är invandringsrelaterat utan att det påverkar dem.. De flesta svenskar sitter idag så pass hårt fast i låne och konsumtions fällan att de varken vågar vill eller kan öppet vara kritiska till invandringen eller förd politik. Risken att bli utfryst på jobbet eller i bekantskapskretsen är ytterst få villiga att ta.

Kommentera