Yrkeskriminell palestinier har rymt från Migrationsverkets förvar

INVANDRARBROTT. Palestiniern är välkänd hos polisen och har ett välfyllt belastningsregister i södra Sverige som inkluderar rån, misshandel och övergrepp i rättssak. Han har fått kontaktförbud utfärdat mot flera personer. 2008 fick han sitt första. Han pekas ut som ledande i det kompisgäng som under många år utpressat och vandaliserat näringsidkare och privatpersoner i Ronneby. Vi skrev om de palestinska bröderna och deras morsa HÄR. 

Den yrkeskriminelle araben sökte asyl 2006, och fick avslag då, i tioårs tid har han lyckats klamra sig kvar och härjat i vårt land, tillsammans med bror, mor och andra invandrare.

Nu har han rymt från Migrationsverkets förvar där han satt i väntan på att utvisas till Libanon, det är andra gången han rymmer från samma ställe. – De åtgärder som vidtagits för att helt förhindra det har inte varit tillräckliga, säger förvarets enhetschef Helena Blessenius.

–Vi var väl medvetna om att personen tidigare tagit sig ut från förvaret, men han lyckades trots det att med att rymma igen. Det är givetvis beklagligt och vi utvärderar händelserna för att se om vi kan förbättra säkerheten och de rutiner som finns, säger Helena Blessenius som är enhetschef vid Migrationsverkets förvar i Åstorp.

 • I november 2016 skrev vi och andra om hur mannen och hans bror under många år hotat butiksägare i Ronneby med att slå sönder deras lokaler om de vägrar att betala för beskydd.
 • Hans första utvisningsbeslut hade då vunnit laga kraft 2009.
 • Den 14 december hölls en presskonferens i Ronneby där polischefen i region syd, Annika Stenberg, tillsammans med lokala politiker lovade fler poliser till Ronnebys särskilt brottsutsatta centrum. På presskonferensen berättades att den 26-åriga mannen förts till förvar i förberedelse för utvisning och att han anses tillhöra en grupp av 8 kärnindivider som kommun och polis anser står bakom Ronnebys brottsvåg.
 • Under tiden i förvaret har mannen inte haft några restriktioner. Han har fritt kunnat använda till exempel telefon. – Han har kunnat ringa och fortsatt hota inifrån förvaret.
 • Mannen har genom åren överklagat samtliga sina beslut och hans fall har flera gånger prövats i flera instanser.
 • I detta fallet har vi inte gjort bedömningen att han skulle säkerhetsplaceras på häkte eftersom vi ansåg att det inte fanns någon laglig grund för detta, säger Helena Blessenius, enhetschef vid Migrationsverkets förvar i Åstorp.

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Tio år av grov kriminalitet och bidragsutnyttjande och myndigheterna placerar araben där han kan fortsätta sin kriminella bana för att det inte finns laglig grund för att låsa in gangstern på säker plats…

Jag är övertygad om att det finns lagar som räcker men tydligen finns det inte tjänstemän och jurister som kan upprätthålla lag och ordning i vårt land.

Ronneby på bloggen

20 thoughts on “Yrkeskriminell palestinier har rymt från Migrationsverkets förvar

 1. Denna uppseendeväckande omdömesbrist utgör snarare regel än undantag. Man placerar helt enkelt inte en återfallsförbrytare av den kalibern inom ett ur säkerhetsaspekt undermåligt förvaringsutrymme. Denna bristfälliga lösning har säkert roat brottslingen omåttligt, men vi som begåvats med åtminstone en normal dos av sunt och rationellt sinnat förnuft, inser självfallet att svenskt rättsväsende av i dag uppvisar en historisk inkompetens och viljelöshet, vilken har sitt ursprung i regimens totalt ryggradslösa och nonchalanta agenda.
  Andreas.

 2. ”Förvaren” verkar vara utrustade med svängdörrar! Frågan, till de styrande, är varför!?? Är vi för ”stygga” annars??

 3. Det här är rent kriminell försummelse av Helena Blessenius. Det borde vara möjligt att åtala henne för detta släpphänta beteende.

 4. Han är en stor idiot, men överträffas med råge av alla
  Mähän bland Svenska Myndigheter som inte har kurage
  och mod att få fanskapet ut ur landet!

 5. ”Nu har han rymt från Migrationsverkets förvar där han satt i väntan på att utvisas till Libanon, det är andra gången han rymmer från samma ställe. – De åtgärder som vidtagits för att helt förhindra det har inte varit tillräckliga, säger förvarets enhetschef Helena Blessenius.”

  Vilken idiot. Ett extremt taffligt försvar för att inte göra sitt jobb. Helt förhindra det?
  Går det att halvt förhindra araben från att rymma?

  • Finns det inte celler utan fönster och dörrar? Finns bevarade i gamla slott i alla fall. Fången hissades ned genom ett hål i taket. Garanterat rymningssäkert.

 6. Fega jurister styr landet. Politikerna är tacksamma för att slippa, bara de får sina extravaganta förmåner.

 7. Vi kan – och vi måste – organisera oss ( kanske under täcknamnet ”grannsamverkan”?) för att bemöta och ta hand om våra intressen innan det är för sent!
  Vi får inget stöd av polisen, vi får inget stöd av kommunen, vi får inget stöd av invasionsverket och vi kan bara agera med egen styrka.
  Samlas och diskutera! Det är snart för sent!

 8. Såg en gång en film där fångarna hade ett halsband runt halsen, utanför fängelse sa det bom och huvud va borta. Här kan de väl ha sånt för att börja med runt foten. Gör han fuffens sätt det runt familje lyckan. Och i sista skedet runt halsen. Vi är ju humana!

 9. Länderna som de kriminella kommer ifrån , vill absolut INTE ta emot drägget som de blivit av med.

 10. Löjligt inkompetent att dom inte kan hålla slöddret inlåst tills han slängs ur landet vilket han borde gjort för länge sen.

 11. Ta ifrån jurister och advokater legitimationen om de inte förmår att verka för ett rättvist samhälle! Som de arbetar gynnar deras insatser inte samhället, inte heller alla som lever ett hederligt liv. Grovt kriminella med dubbla medborgarskap eller PUT måste kunna utvisas i mycket större utsträckning än idag.Det ska inte vara möjligt att en rymningsbenägen person i förvar ska ha tillgång till telefon och fritt kunna ströva runt på anläggningen.Vill ni fortfarande kallas för svenska jurister och advokater med hedern i behåll, öppna båda ögonen och alla sinnen, gå utanför era vänsterflummiga åsikter och numera välfyllda plånböcker!! Det är dags att ni genererar resultat till svenska skattebetalare som betalar era löner. Den biten tycks ni helt ha glömt!!

Kommentera