Rånvåg i Åstorp – åtta unga babbar dömda

INVANDRARVÅLD. I våras skakades Åstorp av en rånvåg. Åtta tonårspojkar har nu dömts för brotten. Men för rånoffren är det inte över. Under april månad förra året begicks ett rån och fem rånförsök i Åstorps kommun. Gärningsmännen var beväpnade och ofta maskerade.

– De har valt sina offer mycket noga, valt ut någon som är ensam eller svag, säger polisens utredare Lotta Ekfält.

Nu har åtta pojkar mellan 15 och 17 år gamla dömts för brotten. Straffen blev ungdomsvård och ungdomstjänst. Dessutom måste de betala skadestånd till offren.

Lokalpolischef Pierre Sinclair betonar att det inte handlar om en liga utan en löst sammansatt grupp unga. Olika personer deltog i olika rånförsök.

Brottsutredningen blev ett nära samarbete mellan polis, åklagare och socialtjänsten. Via mobiltelefoner och internet och god kännedom om traktens unga lyckades man spåra den ena gärningsmannen efter den andra.

– Det var ett polisarbete man verkligen kan vara nöjd med, säger Pierre Sinclair.

För brottsoffren blev det traumatiska ögonblick. I polisförhör och under rättegången berättade de om dödsskräck – och ilska.

En av de drabbade var en äldre dam med rullator som slogs ned.

 

Det hör enligt polisen inte till vanligheterna att man vallar utsatta för rån eller rånförsök.

– Vi kände att vi måste gå till botten med det här. Vi har chansen att få killarna att inse att det här är allvarligt, säger hon och fortsätter: – De här killarna har svårt att förstå det när vi frågar hur det tror att det känns för de utsatta.

Ett av offren för rånförsök var en 80-åring som var på väg hem från affären när fyra av pojkarna kom ikapp honom. Någon pekade mot hans ansikte med en pistol, de skrek och knuffade omkull den gamle mannen. Sedan blev han sparkad på benen. Men det stannade vid ett försök. Pojkarna sprang sin väg utan byte.

-Pettersson läser domen och frånsett att straffen som vanligt blev löjligt låga så vill hatmedia som SVT med fler inte uppge att rånarna lystrar till namn som Mustafa, Ismail, Muhamad och liknande – alla åtta!!!

Mål nr. B 2388-16

 

13 thoughts on “Rånvåg i Åstorp – åtta unga babbar dömda

  1. Varför klagas det?????? 87-klubben har ju fått precis vad dom önskade sig så dom borde väl jubla istället. Terroristorganisationen L&R går ju strålande.

  2. Patetiskt att beskriva antropoidynglen som ”de här killarna”, precis som om det hade gällt vanliga svenska ungdomar som spårat ur! Det kommer an på oss alla, oavsett yrkestillhörighet och position, att sjunga ut och börja uppträda som det anstår en vuxen, ansvarsfull medborgare som äger vilja och förmåga att försvara sin invaderade nation. Så länge dessa högst ofullkomliga och missvisande uttalanden och rapporter florerar, kommer ingen ändring till stånd.
    Sverige – litotesernas, de allestädes närvarande feministernas och eufemismernas förlovade land!
    Andreas 🙁

    • Suveränt Andreas! Instämmer till fullo! Bara just jag slipper delen: ”sjunga ut”… 🙂🙂

      • Haha! Jag avsåg givetvis att uttala sanningen! Vi får således icke avnjuta Din förmodat eufoniska barytonstämma under sjungande former 🙂
        Andreas.

      • Hahaha, nej det är nog bättre, åtminstone för er skull, att jag väljer sanningen, som sagt… 🙂🙂

  3. Ålderstest, DNA, Fingeravtryck, Biometriska uppgifter och Utvisning/Deportation utan pardon!!!! På livstid!!!

  4. Ja islam ska ju ta över världen, ”inte delar av den, utan hela – och om så behövs – med våld”. Koranen.
    Alla muslimer är muslimer.
    Koranens budskap borde klassa som ”stämpling till mord”.
    Känner du dig trygg med alla muslimer omkring dig?
    Är du beredd att göra något åt din situation?
    Jag är rädd!

    • Så länge det finns två muslimer kvar på jorden så kommer dom att slå ihjäl hundratals människor. Utrotning förespråkas!!!!!!!!

  5. Dom där jävla babbarna ska skickas hem till kameler och talibanerna. Dom blir säkert väl omhändertagna.

  6. ”Thieves for their robbery have authority
    When judges steal themselves”.

    (Measure For Measure, act II, scene 2)

  7. Vård, hahahaha.
    Ja i Sverige får brottslingarna vård.
    De kan alltså fortsätta sin rånvåg i morgon om de vill.
    Polisen gjorde nog ett bra arbete, men till vilken nytta?
    Tror ni att det kommer att upphöra? Möjligen tillfälligt.

  8. Off-topic: Det verkar finna en gnutta vett kvar i Sverige: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/soldat-vagrade-prideparad-far-ratt

    ”Den soldat vid Livgardet som vägrade delta som förare i Stockholm Pride får rätt av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd. Mannen anmäldes för arbetsvägran – men nämnden slår fast att deltagande i paraden är frivilligt.”

    Man får vara glad för det lilla som flickan sa. Dags att åtala chefer och FM:s ledning?

Kommentera