Fem pojkar misstänkta för skolbrand

BROTTSLIGHET. Fem 13-åriga pojkar misstänks ha orsakat skolbranden i Växjö. När räddningstjänsten efter flera timmar fick kontroll över branden var stora delar av skolan totalförstörda. Polisen misstänker att smällare ligger bakom branden på Sandsbro skola i Växjö. De fem pojkarna misstänks ha använt smällare uppe på skolans tak. De har inte gripits, men deras vårdnadshavare är informerade, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet gick vid 21.30-tiden på skolan på Fyllerydsvägen i Växjö. Det som då misstänktes vara en liten rökutveckling på taket utvecklades snabbt till en kraftig brand. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.
Tidigare under kvällen observerades barn på skolans tak.

– Enligt uppgift från allmänheten ska ett antal barn ha setts leka uppe på skolans tak, strax innan det började brinna, säger Alexander Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare på Växjöpolisen till Smålandsposten.

För att kunna rädda skolan har en grävmaskin rivit en del av skolan och grävt sönder två passager för att hindra brandens spridning. Metoden visade sig vara framgångsrik och efter klockan 02 fick räddningstjänsten branden under kontroll.

Då hade dock gymnastiksalen, musiksalen, expeditionen, biblioteket och slöjdsalarna på låg- och mellanstadieskolan förstörts helt.

16 thoughts on “Fem pojkar misstänkta för skolbrand

  1. När jag var 13 (länge sedan) år så existerade inte problematiken med smällare och raketer. Det som i stället existerade var en mentalitet som gjorde att Sverige fungerade med högtidlig glädje under Nyåret.

  2. Att ”vårdnadshavare” av denna antagliga kaliber informerats, säger allt om den mycket sannolika icke existerande påföljden och ingenting annat. Hur skulle föräldrar till denna typ av avkommor kunna uppfostra och införliva dem i det sociala regelverk de själva förmodligen inte har några större begrepp om???
    Andreas.

  3. Det är en Svensk tradition att bränna ner skolor o allt annat och DET HAR INGENTING MED INVANDRINGEN ATT GÖRA!. Hälsar Feministregeringen.

  4. ”Love goes toward love, as schoolboys from
    their books,
    But love from love, toward school with heavy looks”.

    (W.Shakespeare: Romeo and Juliet, act II, scene 2)

  5. En kvinna i trettioårsåldern ertappades med att ha pepparsprej när hon rörde sig i centrala Landskrona i november. Hon erkände inför polis och åtalades för ringa vapenbrott. 2 000 kronor får kvinnan böta till Lunds tingsrätt och sprejen får hon inte tillbaka, helt enligt åklagarens förslag.

    OCH, hon är i straffregistret för ”olaga vapeninnehav”.

      • kAN det vara möjligt att , dessa ca 13 åringar är svenskar ? vårdnads havarna är kontaktade . Är det isåfall natt öppet på HVB hem ?

  6. Undra vad det ger för signaler och konsekvenser när de inte ens grips!!?? Vem vet säkert att de bara är 13 år, utan ålderstest?? Eftersom inget annat anges så antar jag att det är barn av utländsk börd.

  7. Läs ledaren…

    ” Det är något galet med ett samhälle som kastar ut hårt arbetande människor för att de tjänar några kronor för lite, men samtidigt beslutar att inte utvisa män som har våldtagit ett barn eftersom de ”skulle drabbas mycket hårt” av utvisning. Är det någon som inte tycker att våldtäktsmännen faktiskt förtjänar det? ”

    http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/ska-valdtaktsman-verkligen-fa-stanna-nar-skotsamma-manniskor-skickas-hem/

    • Det är naturligtvis galet och självklart skall grova brottslingar alltid utvisas.

      Men debatten om arbetande immigranter har hamnat snett. Det är inte arbetsgivare och lönenivåer som skall styra hur stor arbetskraftsinvandringen skall vara. Det skall vara en del av immigrationspolitiken och nivåerna skall anpassas efter samhället. Inte minst skall inte sektorer där det finns inhemsk arbetskraft belastas med invandrare som riskerar dumpa lönenivåer och tränga och göra det egna folket arbetslöst. Skenanställningar för att få PUT är också en risk i sammanhanget. Efter fyra år får väl normalt en arbetskraftsinvandrare PUT automatiskt. Det är fel.

  8. Tragiskt när de inte förstår vad ”leken” kan åstadkomma. 13 år och redan mordbrännare?!

    • I de flesta fall skulle det räcka med att ändra i Brottsbalken så att de med enbart uppgiven ålder skulle räknas som 25 år straffmässigt.

Kommentera