Merkels systerparti vill skicka tillbaka flyktingar

INVANDRING. Flyktingar som räddas ur båtar på Medelhavet ska i framtiden inte längre föras till Europa, utan direkt tillbaka till Afrika, anser det tyska partiet CSU. 

CSU är det djupt konservativa bayerska systerpartiet till förbundskansler Angela Merkels CDU.
Den som tar sig till Tyskland landvägen ska enbart släppas in i landet om personen i fråga kan visa upp tydliga identitetshandlingar, enligt förslaget.

”Den som inte kan visa upp något pass, eller styrka sin identitet på annat sätt, måste hållas kvar vid den tyska gränsen och placeras i transitcentrum till dess att identiteten är klarlagd”, skriver CSU.

Efter förra veckans lastbilsattack i Berlin, som tros ha genomförts av en tunisier som sökt asyl i Tyskland, krävde CSU-ledaren Horst Seehofer en omprövning av den tyska invandringspolitiken, av hänsyn till offren.

-Pettersson tycker det är kloka förslag. Sedan får flyktingarna och de ekonomiska migranterna välja på om de ska återvända hem, söka asyl i något land utanför Europa eller stanna i FN:s läger.

Sedan kan de länder som vill, låta så många och vilka som de tycker är lämpliga söka asyl från FN-lägren eller lämplig ambassad.

Det är många fördelar. Människor slipper drunkna på havet eller göda smugglare och Europa får en ordnad mottagning.

Det är inga nya förslag, de har förekommit från Hans Rosling, Jimmie Åkesson och många fler i åratal. Men sund förnuft fungerar tydligen inte hos alla…

Läs mer…

12 thoughts on “Merkels systerparti vill skicka tillbaka flyktingar

  1. Nu får hålla huvudet kallt. Det är ju valår i Tyskland 2017 och de skall försöka bättra på sina rykten. Det är ju känt att folk har ett politiskt minne som varar max. ett halvt år. Vem tror på riktigt att detta är sant. I artikeln heter det huta om man inte kan visa pass eller på annat sätt styrka sin identitet skall hållas i transitcentrum tills identiteten är klarlagd.
    Vad betyder detta då? Ingenting alls, det innebär att ”refugees” hålls ett tag i förvar och friges sedan.

  2. Inte bara Tyskland … utan ALLA länder i Europa måste snabbt sätta in verksamma åtgärder för att kraftigt bromsa … helst totalt stoppa … inflödet ffa från Afrika men också från andra redan överbefolkade kontinenter / länder i världen.

    Africa’s population growth compared to Europé, Asia, North America and South America

    http://human-stupidity.com/wp-content/uploads/2015/07/populationgrowthcontinents.jpg

    Is Africa the highest contributor to world population growth?

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=35WVpY0iW1E&w=560&h=315%5D

  3. Det kan tolkas som något djupt rasistiskt att anse att de inte kan återvända till sin kontinent? Vad är det som får dem att påstå att de skulle ha det bättre i Europa än i Afrika? Menar de att människorna i Afrika inte kan ta emot sina medmänniskor? Är det bara européer som kan stå för det ansvaret? Varför diskvalificerar de en hel kontinent? Och om det ligger något bakom denna syn så borde de väl i sådana fall verka föronen att tydliggöra varför de ser dem som mindre värda? Varför de misstror deras förmåga att hantera sina egna problem? Det är ju ett delvis skapat politiskt problem och här ligger en djup nivå av känslan som om det är vi och dom?

    Låt dem ta hand om sina rymmare precis som vi förväntas ta hand om våra egna? Ett skepp kommer lastat? Med vadå? Arvssynd?

  4. CSU säger självklarheter redan praxis i Australien men vi har Cecilia Malmström och Bryssel, EU som inte bryr sig om konsekvenserna!!

Kommentera