Holm och traditionerna


Stefan Holm var en mycket duktig och folkkär idrottsman. Han är också socialdemokrat och var tilltänkt som minister i Mona Sahlins tilltänkta regering 2010. Huruvida han skriver nedanstående inlägg som idrottsman, politiker eller vanlig medborgare har jag ingen susning om.

Som kändis är det ganska lätt att få föra fram sina åsikter i etablerade media, hur pinsamma de än är. Värmlands Folkblad (socialdemokratisk) visar prov på detta.

Holms inslag i den mångkulturella debatten går ut på att nedvärdera våra traditioner och inte minst den anstående julen.

Han menar på att den moderna julens traditioner inte funnits till om världen inte moderniserats och förnyats. Egentligen vet jag inte vad Holm menar med denna usla text, för inte kan han väl mena att mångkultur är grundstenen till en väl fungerande värld och där inslag från olika kulturer aldrig skulle omfattas om vi inte hade en massiv migration från världens alla hörn? Eller är det så han menar? Kan det då förklara varför länder i Afrika inte fungerar då avsaknaden av kulturer från hela världen är närmast total och är avsaknaden av västerländska och afrikanska traditioner en av grundorsakerna till de ständiga konflikterna i Mellanöstern?

Nej, Stefan Holms text på VF är självklart ett inslag i debatten om det mångkulturella samhället, ni vet det samhälle som blir allt mer splittrat när kulturer från olika länder inte vill eller kan leva sida vid sida p.g.a. importerade konflikter.

Stefan Holm tillhör den skara som tror att vi inte hade serverats pizza i Sverige utan en massiv migration från Mellanöstern, för det är därifrån de flesta pizzabagare kommer och inte från Italien där maträtten har sitt ursprung. Självklart hade vi aldrig kunnat äta kebab, sushi, ravioli eller hamburgare heller, åtminstone inte om Holms teorier gick ihop. Å tänk alla tv-serier vi gått miste om, tänk alla klädesplagg vi aldrig kunnat bära och tänk de nya mobiltelefoner vi aldrig haft tillgång till om Sverige inte förändrats och bjudit in hela världen till dans?

Stackars oss.

Fast och andra sidan hade män i Somalia, Kina och Australien aldrig kunnat bära byxor med blixtlås eftersom detta är en svensk uppfinning. Man hade naturligtvis använt pinnar och stenar för att få eld i vedspisen såväl i England, Turkiet som Chile, eftersom tändstickan är en svensk uppfinning. Hur man hade räddat livet på hjärtsjuka i Peru, Japan och Jordanien utan en massiv migration från Sverige vet jag inte, eftersom pacemakern är en svensk uppfinning.

Det här är givetvis pinsamma argument, för visst kan män i Somalia gå i byxor med blixtlås utan en massiv migration av svenskar och visst det räddas liv med pacemaker i Peru utan en årlig migration av hundratusentals Européer. Lika pinsam är dock Stefan Holms inslag i den mångkulturella debatten. Skillnaden är att hans text publiceras i etablerad media och hyllas av tusentals på vänsterkanten, medans denna text får hålla till i alternativa medier där den kallas hatisk, rasistisk och främlingsfientlig.

VF

Inte svårt att förstå Stefan Holms intentioner, fast frågan är om han inte hoppade höjd bättre än han skriver krönikor.

skarmklipp

”Eller så accepterar vi att saker och ting utvecklas och förändras. Så som mänskligheten alltid har gjort”

Så avslutar Holm sin krönika och visst kan vi hålla med. Vi hade inga atombomber före 1940. Vi hade inga självmordsbombare i Sverige för 2012. Visst äter vi pizza i Sverige och visst äter man köttbullar i USA. Visst har Stefan Holm rätt i att saker förändras i mänsklighetens namn, men innebär det verkligen att allt förändras till det bättre?


30 responses to “Holm och traditionerna

 • Hanna

  Någon ska vara sist på bollen…. Suck.. Tappar räkningen på alla vuxna karlar i alla färger och former som klätt ut sig till Lucia de senaste veckorna. Vi fattar vad ni tycker- och alla tycker att det från andra kulturer är såå mycket bättre och värdefullare än det svenska!

  Gillad av 1 person

 • G.Englund

  VARFÖR är Stefan Holm överhuvudtaget kvar i vårt land?
  Stefan SLUTA kalla svenskar för rasister.

  ”Vi tar från de som har så slipper vi arbeta”

  Gilla

 • ÅMÅL

  PK-FJANT!
  ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

  Gilla

 • ruben

  Det liknar den stora ilskan mot Jimmie Åkesson för att han älskade Astrid Lindgren.
  http://nyheter24.se/nyheter/politik/870948-camilla-lackberg-jimmie-akesson
  Han besudlar tydligen helig mark enligt vissa bara genom att uttrycka sitt gillande för barnboksförfattaren? På samma sätt är det fel människor, som värnar om kära gamla traditioner och dem kan man håna och visa sitt förakt för. Som om Astrid Lindgren skulle haft ett förbud mot vissa att tycka om hennes böcker. Man hukar sig…

  Gilla

  • Falköga

   Det var Läckberg som blev arg för att Åkesson gillade Astrid Lindgren. Det skulle tydligen Läckberg vara ensam om.

   Men jag undrar om Camilla Läckberg vet om att Astrid Lindgren under VK2 var anställd i brevcensuren. Hon satt således och ångade upp privatbrev och läste för att se om där fanns något av säkerhetsintresse.

   Inget ont i det som regeringen bestämde måste göras. Dock inte i linje med vad många tror om ”sagotanten”.

   För vänstern bör det inte undanhållas, att i öst så fortsatte censuren även efter kriget.

   Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Personligen har jag alltid uppfattat denne tröttsamme Holm som en insmickrande och egocentrisk slusker, med intensiva ambitioner på folklig popularitet. Hans uttalanden har aldrig vittnat om någon högre intelligens, men desto mer om en rent inbilsk, förnumstig läggning, där hans hemsnickrade bildning med flagrans visar de pajaskvaliteter som antas gå hem i stugorna. Ovan vidfogade bild på sagde celebritets talanger som nationaltönt torde icke gå den normalbegåvade förbi. Ännu en transvestit-Lucia att lägga till handlingarna.
  Andreas, suckande.

  Gilla

  • Mia

   Stefan Holm satte på sig en luciakrona som protest över allt ståhej om den lille mörkhyade pojken i Åhléns reklam.

   Gilla

   • Blodsven

    Skulle den så kallade protesten göra någon skillnad, då ändå ingen jävel begriper vad den går ut på?

    Gilla

   • Göran

    Intresseklubben antecknar när du yttrar dig.

    Gilla

   • Mia

    Blodsven

    Stefan K har ju tagit bilden från en plats där Stefan Holm undrar om folk kommer att tillåta att en 40-årig blekfet vit man är lucia.

    Gilla

   • br

    Löjligt att ha en pojke/man svart som vit som lucia.det ska vara en flicka/kvinna och inget annat.

    Gilla

 • Ståfräs

  Passar bra ”på spåret” med Kakan”, som också spårat ur

  Gilla

 • Kattsand

  Jag tror han menar att vi skall ta in allt som är utländskt utan att skilja på vad som är bra eller mindre bra. Vad han inte verkar tänka på här är att när t.ex när pizza och spagetti kom till Sverige så var det bara pizza och spagetti utan att den italienska maffian spred sig här, men det var då det.
  Och om vi tar hit terrorism och annan jihadism och hela mellanösterns konflikter, så skall vi inte bry oss om att det är nytt och farligt enligt samma resonemang.

  Gilla

 • Nisse

  Jag hade respekt tidigare för Stefan Holm. Men det försvann omgående….

  Gilla

 • Ingemar

  Blir besviken på Holms luddiga och konstiga inlägg! Tokigt och fegt att på PK-vis negligera (om det är det han menar) våra tuseåriga traditioner, som inte hette ”Lucia” men likväl firades. Vintersolståndet. Sedan kom julen som faktiskt hette något som liknar ”jul”, då man bl a blotade. En av de senaste Vikingakungarna som blotade var Sven Totilsson, BlotSven, som höll fast vid Asa-tron ända till sin död ca 1087. När de stora Vikingakungarna lät sig kristnas på 1000- talet, var det omöjligt att ändra på tiderna för folkets högtider, men de gavs en annan innebörd (åtminstone utåt sett), en kristen. Julen sattes som Jesus födelse (forskning har dock visat att han inte föddes då). Hur ljusets firande blev Lucia vet jag inte på rak arm. Midsommar (sommarsolståndet) har också firats i tusentals år (även det gavs en annan kristen innebörd).
  Förklaringen till de konstiga texterna på Midsommar och även Julen tror jag kommer av att de texter som sjöngs ursprungligen ansågs olämpliga för barn och ur kristen synvinkel!?

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  Ett årligt lästips för Stefan Holm som definitivt inte tar någon höjd i sitt skrivande. Som han gjorde så bra på friidrottsarenorna.

  För ett år sedan gjorde tidningen Dagens Samhälle ett bra reportage med och om, nationalekonomen Tino Sanandaji.

  Rubriken på artikeln var ”Masspsykosen är snart slut – sedan får vi öppen debatt” .

  Så här en favorit i repris.

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/masspsykosen-aer-snart-slut-sedan-far-vi-oeppen-debatt-21151

  Gilla

 • Hönsmamman

  L’Ego Boy?

  Gilla

 • Android77

  Snart har han rosa mysdress och kryper runt på knäna hemma hos batikhäxorna.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Pengarna från tävlandet börjar kanske att sina och då gäller det att hålla sig på RÄTT sida dvs den PK sidan. Har man en gång solat sig i glansen och frotterat sig med landsförrädare och blivit en hyllad hjälte gäller det att välja den mest guldkantade sidan i samhället där pengarna finns men ej moralen. För mig är han lika mycket värd som en flugskit på väggen.

  Gilla

 • JR

  Undrar vad herr sport mannen då anser om dessa färska och nyimporterade traditioner? http://www.friatider.se/200-i-jatteslagsmal-under-fest-i-gavle
  Och parallellt så kör SVT med sin traditionella hjärntvättning, den här gången använder dom barn i sin fanatiska och falska mångkulturella reklam -och dom har t.o.m. lärt barnen att ”stöna” när dom talar, precis som dom flesta äcklen på SVT gör!
  JR

  Gillad av 1 person

  • Gorby

   Ähh,den gamla fina traditionen det stora julslagsmålet.
   Där 100tals svenskar samlas och boxas har man många fina minnen ifrån 😂

   Gilla

 • huginomunin

  Var var det nu jag läste Stefan Holm…..jo, http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/12/10/11395079-det-goda-hatet-del-2-national-pen/ Fast det kan ju vara en namne…..

  Gilla

 • angelicaplacet

  Han tillhör ju etablissemanget och dom talar ju på det viset.

  Gilla

 • Bajen666

  Han är inte klok idioten, han tror på allvar att hans röst gör skillnad.
  Att man är allmänbildad betyder inte att man kan uttala sig om vad som helst och tro att man har rätt.

  Gilla

 • Argus

  En luciakrona av Lego? Ska det associera till hans mentala ålder?

  Gilla

 • Blodsven

  Vissa väljer att prostituera sig för att inte försvinna från rampljuset. Måste kännas för jävligt att spela den teatern…

  Gilla

 • Swedish psycho

  Sicken tomte! Nu hoppas han väl på en programledare roll i ”oberoende” SVT.

  Gilla

 • Truthfighter

  Det enda Holm duger till idag, är tydligen att hoppa groda. ”Kvack kvack”.

  Gilla

  • Nog Nu

   Det Holm gör är att trycka ner de svenskar som försöker ta sig upp ur den kokande grytan! De som insett vartåt samhället är på väg trycks obönhörligt tillbaka i den kokande grytan medelst diverse socialist/demokrat-kändisar i en flora av tv-program, tidningar, reklam mm med hot om uteslutning ur social gemenskap, från arbeten, fackliga anslutningar/engagemang, där de kritiska individerna kallas rasister, fascister och nazister mm!

   De som trycker ner oss kritiker i den kokande grytan finns överallt i samhället, även i er närhet, låt dessa bli just socialt uteslutna, utan att stigmatiseras kan man vara väldigt upptagen, till slut slutar dylika att höra av sig, uppdraget utfört!

   Gilla

 • Ullabella

  Man ser svenskhatet brinna i ögonen på denna löjliga karl utspökad i luciakrona, stolt och egenkär. Han inbillar sig att han gör något stort och modigt genom att håna oss själva och våra traditioner. Förmodligen tycker han att han är en hjälte. Sanningen är att han går NWO:s ärenden i att utplåna nationerna och göra oss alla till små lagom gråbeige fattiga löneslavar i den globala diktaturen. Skäms på dig Holm! Du är bara en av våra många landsförrädare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: