En ny Allians

Centerpartiet går nu i bräschen för att återinföra samma generösa asylregler som försatt Sverige i den situation vi nu ser.

Detta gamla landsbygdsparti har inte bara bytt fokus från Stureplan. Nu byter man fokus igen och strävar efter att hitta nya väljare bland alla muslimer som väljer att bosätta sig i Sverige. Därmed tar C upp kampen med V och Mp i strävan att bli mest generös och locka väljare bland de nyanlända grupperna. Fast så mycket kamp kanske det inte blir. Inom socialdemokratin finns starka krafter som också de vill återinföra samma generösa regler som innan regeringens åtstramningar.

Om dessa krafter tillåts påverka partiledningen i sån grad att de släpper kraven på stramare asylregler vid partikongressen i april, kan vi få se en framtida koalition mellan S, Mp, C och V.

Ska man gå efter Sifos senaste väljarbarometer, skulle den koalitionen samla 50,3% av väljarna och därmed skulle de få majoritet i riksdagen. Nu tror jag i.o.f.s. att både Center- och sosseväljare skulle hoppa av om Vänsterpartiet bjuds in i finrummet och därmed skulle en helt annan koalition vara aktuell. Om nu Moderaterna menar allvar och inte bara spelar för galleriet.

Annie Lööf solar sig nu i bra väljarsiffror (ungefär hälften av SD:s), men när 2015 års asylkaos drabbar kommunerna och därmed kommuninvånarna närmare in på skinnet, kanske hon får svårare att förklara sig för väljarna. Jag tänker åtminstone se till att de lokala centerförmågorna tvingas förklara hur de tänker lösa framtida problem när man inte ens kan lösa dagens. Väl mött i valstugorna centerpartister.

SvD

14 thoughts on “En ny Allians

  1. Vad spelar det för roll hur opinionssiffrorna ser ut för pajaspartierna när det ändå inte är regering och riksdag som i praktiken styr Sverige. Det är helt andra krafter som fattar besluten och infilterar (Rotschild, Bliderberg, Open Society osv). Jag är övertygad om att vad vi har är en marionettregering.

  2. Just nu sa någon i radions nyheter ungefär:
    Man kan inte få bidrag om man vill begränsa invandring!

    Regeringen tvingar svenskar att tycka om invandring genom att straffa den som inte gör det, med att inte ge bidrag som organisationer får som vill ha obegränsad invandring.

  3. Har det gamla Bondepartiet så svårt att få fram ledargestalter
    idag att man låter denna verklighets frånvarande yrhätta
    fortsätta på den katastrofkurs som MP tillsammans Med
    M som fått det resultat vi ser på alla samhällsområden idag?
    Jag vägrar att tro att bönder som i andra sammanhang tänker
    långsiktigt låter denna Stureplansdonna göra ett nytt MP
    av C ? För Svensken i allmänhet är in i märgen trött på
    att försörja all världens lycksökare som vill åt arbetsbefriade
    inkomster, eller är ni bönder beredda att ta emot och försörja
    vars en 10 personers familj för gott??

    • Medvetslösa och de lever helt i en egen bubbla, hon är snygg och pratar på bra därför väljer de henne….Ett klart bevis på en totalt brist på verklighetskontakt och intresse för politik och samhällsutvecklingen. Denna Annie är farlig, hon har bland annat sagt att det finns plats för 40,000,000 till i Sverige, – detta politikerfrälse saknar helt ansvarskänsla och de som röstar på dem lever gott i sina små privata världar och vaknar nog inte upp förens Sverige har ett inbördeskrig på halsen…

  4. Tokcentern närmar sig Fälldins och Olof Johanssons dårskaper fast då var det kamp mot broar ock kärnkraft och i bägge fallen gick centern på pumpen och kommer att göra det igen.

  5. Skall vi fylla vårt land med människor utan kunskap och funktion? Hur länge skall vi orka försörja dessa meningslösa?

    • I partiprogrammet finns ett löfte om alla människors lika värde, därmed är partiet inget för mig eller någon annan som tror på att alla människor är födda med lika värdighet och att de sedan värderas efter hur de lever. Människor har i vuxen ålder alldeles otroligt olika värden.

      • Håller fullständigt med men jag kan även acceptera felöversättningen om den läses rätt; ”Alla människor äro födda fria och med lika värde och rättigheter”.

        Det de icke-läskunniga missat att innebörden är födda med lika värde. Inte att alla har lika värde. Så mantrat ”Människors lika värde” borde vara ”Människors lika värde vid födsel”.

    • Bönderna är kanske oroliga för att så många flyr landsbygden. Tyvärr så tror jag inte att utlänningarna heller vill bo där bland granar och kor.

Kommentera