Läkaren Khalid Hasouna skrev ut knark och doping för elva miljoner

INVANDRARBROTT. Läkaren Khalid Hasouna, 46, utreds av åklagare efter att ha utfärdat recept för enorma mängder narkotika, doping och botox. Landstinget har betalat minst 11 miljoner kronor för läkemedlen – som sedan befaras ha gått rakt ut i den illegala droghandeln.

expressen_logo

expressen_knarklakare

Beslutet som kan sätta stopp för knarkflödet väntas tidigast nästa år. – Det är helt fruktansvärt. Man måste sätta stopp för det här. Det kan inte få fortsätta, säger Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening.

Läkare som missbrukar sin förskrivningsrätt är ett orosmoment. När Stockholms läns landsting i somras gjorde en rutinkontroll av länets läkare upptäckte man ett extremfall.

Läkaren Khalid Hasouna, 46, har polisanmälts av landstinget efter att ha skrivit ut alarmerande mängder av bland annat narkotiska läkemedel, läkemedel som kan användas som doping och botox som har kostat landstinget minst elva miljoner kronor. SLL:s utredning ger en detaljerad bild av misstankarna mot Khalid Hasouna.

Vid sidan av rollen som stafettläkare har 46-åringen drivit en egen mottagning. Det är inom ramen för den verksamheten de ifrågasatta recepten har utfärdats, med start i januari förra året.

Den största utgiften för skattebetalarna – fem miljoner kronor – rör ett tillväxthormon, Genotropin. I medicinskt syfte kan det ges till patienter som lider av hormonbrist. Men det är även ett eftertraktat dopingmedel på svarta marknaden, bland kroppsbyggare.

Omfattningen är enorm. Över 30 000 dagsdoser av möjlig doping har hämtats ut på apotek med hjälp av Khalid Hasounas recept. Om en enda patient hade tagit rekommenderad dos hade de uthämtade preparaten räckt i 108 år.

Polisen misstänker kopplingar till kriminella nätverk i Rinkeby och Tensta som sedan sålt drogerna vidare.

Läs mer…

-Pettersson säger mer knark är precis vad Rinkeby och Tensta behöver, men vi får lita på statsministern som säger att det blir lönsamt på sikt…

14 thoughts on “Läkaren Khalid Hasouna skrev ut knark och doping för elva miljoner

 1. Pettersson läsare har kommenterat. Bra, när ska regeringen begripa? Nu törs inte myndighetschefer ingripa i fruktan att bli av med jobben.

  Expressen ska ha cred för detta undersökande scoop. Fortsätt och gräv!

 2. Sedan många år tillbaka är jag säker på att det är den här typen av läkare som förstört försäkringskassans förtroende för läkarkåren!!

 3. Tja, det vimlar ju av läkare bland ”flyktingarna”, så nåt litet rötägg får vi väl ha överseende med?
  Jag skulle behöva träffa en doktor, ang mina hjärtproblem, men det verkar inte finnas tid för en vanlig svensk, kanske inte så konstigt egentligen när dom verkar vara upptagna i väsentligt viktigare affärer?…

 4. Tänk om det bara är ”toppen på isberget” ……………..
  De svenska systemen var byggda för ett ”homogent” samhälle med liknande värderingar och kultur, ser annorlunda ut nu……..dags att tänka och handla efter de förändringar som har skett !
  Vilken pinsam tröghet och okunnighet i den politiska ”eliten” !

 5. Fina, ärliga skötsamma invällar läkare reinfeldt importerat, samma nivå som de politiker vi har att tillgå i sverige.

  • Hahaha!
   Ja, Du Dave. Det kulturella tillskottets härskaror upphör aldrig att fascinera oss djärva läsare av Petterssons, och varje dag har vi förmånen att ta del av något nytt, välkryddat skälmstycke iscensatt av de som skapar det nya Sverige som aldrig varit tryggare.
   Ack, ja! Vad skall väl komma härnäst? Man vågar knappt spekulera.
   Andreas 🙂

 6. Vi kräver fler av dessa entreprenörer eftersom vi hatar allt Svenskt och bara älskar muslimer, hälsar ”Feministregeringen”, FI, Jonas, Mona, Birgitta o Maria, PK hakar på och fattar ingenting

Kommentera