Salafister predikar i Karlstad

Imorgon lördag arrangeras en föreläsning i Bibliotekshuset Arenan i Karlstad. Föreläsarna är bägge salafister.

Salafismen är den kanske mest bokstavstrogna grenen av islam och kallar sig den gren som står Muhammeds idébild allra närmast. I Frankrike har 20 salafistiska moskéer stängts i år p.g.a. sina radikala tolkningar av islam. I Tyskland uppger säkerhetspolisen att alla hittills identifierade terrorceller kommer från den salafistiska rörelsen. Självmordsbombarna som dödade 56 personer i London 2005, var salafister (Wikipedia). Nu tillåts salafister predika i Karlstad.

Enligt arrangören ska salafisterna argumentera för att islam och terrorism inte är förenliga och hur man ska motarbeta extremism.

Karlstad kommun (jodå, kommunen upplåter sin hemsida till detta)

”Vi undersöker inte personers åsikter innan man får en bokning”, säger Karlstad kommuns verksamhetschef för kultur- och föreningsstöd, Karin Karlsson. Arrangören, Sherko Ahmadi, vill inte ställa upp på en intervju när SR kontaktar honom.

Just nu planeras en ny moské i Karlstad. Fullmäktige röstade nyligen ja till denna tack vare en majoritet från de socialistiska partierna och Centern. Moskén kommer att ha just en salafistisk agenda, vilket terrorforskaren Peder Hyllengren ser som problematiskt. ”Det handlar om att man dras åt det könssegregerande hållet och inte är så bejakande av den moderna kulturen. I dagsläget finns en del frågetecken, i mitt tycke. Föreningen har också bjudit in föreläsare som drar åt det extrema hållet”.

Redan i april 2015 förekom diskussioner om detta moskébygge, inte minst hur den är tänkt att finansieras. Liknande byggen runt om i Europa har finansierats av Saudiarabien, med motkravet att imamerna i dessa måste predika den salafistiska läran.

Om Karin Karlsson på kommunen och fullmäktige gav sig tid att fundera innan de sa ja, skulle de finna saker som borde oroa.

Mohamed Omar skrev om den ena föreläsaren, Moosa Assal, i början av året. Assal delar samma salafistiska tankar som IS och al-Qaida och har studerat vid ett salafistiskt universitet i Saudiarabien. Så här säger Assal i ett uppmärksammat videoklipp:

Låter vettigt i alla öron. Enligt Mohamed Omar finns det dock skäl att ifrågasätta Assal. I Saudiarabien stenas kvinnor, kvinnor saknar egna rättigheter, kvinnor påtvingas kläder som skyler deras kroppar och i moskéerna sitter kvinnorna åtskilda från männen. Frågan är hur måna om kvinnor salafister i Sverige verkligen är?

Den andra föreläsaren är svensk konvertit och heter Frank Abdul Wadod. 2013 förekom han i Uppdrag Gransknings reportage om kvinnosynen i svenska moskéer.

Så här tyckte föreläsaren Abdul Wadod om kvinnor. Nu föreläser han på biblioteket i Karlstad med kommunens goda minne.

Dagen efter togs detta upp i Debatt och här visade muslimerna sitt dubbla budskap.

I början av decenniet visade Uppdrag Granskning ett reportage om moskén på Hisingen och finansieringen av denna.

Del 1

Del 2

17 thoughts on “Salafister predikar i Karlstad

 1. Vad kan ni om Islam? Jag tilltalar Mohamed Omar, vad kan du om Islam, inte folks traditioner och tillvägagång sätt, nej utan ren Islamlära? Vad säger Islam om kvinnan? Hur behandlade Profeten Mohammed sina fruar och döttrar? Vad beodra han angående kvinnan? Hur ska hon behandlas? Vad är salafism för dig? Vad kan du om ordet ” Salaf”, dess betydelse? Hur mycket, och hur många vittnen ska ha närvarat och sett kvinna begå otukt, hur mycket pålitliga ska dessa vara som ska vittna innan en sharia dom fastslås? Tvingas klä på sig täckade kläder? Allvar, tvingas?? Du verka inte veta så mycket om religion när man läser det du skriver. Den typ av klädsel har varit föreskriven ända sen den första människan och profet skapades. Adam och Hawa(Eva). I varje nation som kom efter har samma föreskrift tillämpas. Det kan man ju tydligt se på en trogen kristen kvinna, inte sant? En nunna hur är hon klädd?? Kallas hon för den utsatta och den påtvingade? Så fort en muslim kommer upp på tal så ska väsnas om tvång. Det är ju skrattretande. Hur mycket kunskap har du om den Islamuniversitet i Medina i Saudiarabien? Har du själv varit student där? Har du några verkliga bevis eller efterapar du resten av media? Hur mycket kunskap har kring människor som har en extrem ideologi, som exempel khawaridj? Hur mycket kunskap har du kring sharia? Hur mycket kunskap har du kring Tafsir( Koran tolkning) , vilka är dom man ska ta den kunskapen ifrån, deras namn samt varför man ska ta kunskap ifrån dom i sakfrågan? Innan du börjar skriva artiklar kring Islam och det du kallar för ” Salafism” borde du ha all kunskap om det du skriver om, stödja dig på bevis utemed ren Islam och inte vissa indivder.

  • Vi lever i ett sekulärt land med kristna värderingar och är hjärtligt trötta på er politiska ideologi islam som tar mer och mer plats. Vi vill inte ha er ideologi helt enkelt. Ni ”flyr” era hemländer och tar med era konflikter hit. I era moskéer predikas hat mot oss. I skolorna serveras er religiösa djurplågade mat. Varför skulle vi behöva sätta oss in i ”salafism” för att veta att det inte hör hemma i Sverige? Det räcker att se vad som försiggår i länder som Saudiarabien: kvinnor stenas och människor behandlas på olika vidriga vis så som amputationer och spöstraff. I mina ögon är detta lika med medeltida barbari som absolut inte har någon plats i mitt land.
   Åk hem, tillbaka dit ni kom ifrån. Tack.

   • TACK Ullabella
    de vill alltid tala om va duktiga de är men om man är kvinna så behöver man inte ens fundera.
    Jag har varit på semester i ”islam” länder där jag träffat kopter som varit rädda för att bli UPPTÄCKTA.
    Det är de FREDSÄLSKANDE islam tillbedjande som skrämmer dom.

  • mohamed…Om du anser att du är muslim, flytta ifrån mitt fosterland Sverige till ett muslimskt land, ex Saudi-Arabia, vi vill inte ha dig här….! Vad vet du om din förebild Muhammed som mördade i Medina år 600 och som var gift med en 6 årig flicka, Aisha ? Är det en bra förebild ? Varför har dina kompisar försökt mörda Lars Vilks flera gånger för en löjlig teckning ?
   Alla muslimer är muslimer och de hör INTE hemma i Sverige eller inom EU….UUUUUUUUT!!!
   Jag är mer påläst på koranen och sharia än de flesta av er s.k. ”muslimer” som tagit sig till Sverige för att leva på socialen. Ni kan ingenting och ni skyller era misslyckanden på vårt samhälle, här blir man framgångsrik om man har en utbildning och ett arbete! Vem uppfann hjulet ? Cykeln ? Dynamiten ? Bilen ? Flygplanet ? Precis, det var definitivt INTE en muslim….Ni kommer ALDRIG lyckas införa islam i Sverige, ni kan hota, terrorisera, kräva, tom mörda…..Reaktionen kommer så småningom att bli tydlig för Er muslimer att vi inte vill ha er och att ni bör lämna Sverige och INTE komma tillbaka….Ni är ett HELVETSFOLK och ni ska bo i era egna länder och hantera era egna problem lång från mitt land som aldrig haft moskeer eller muslimer. Fuck off!

 2. Tillåter mig upprepa det mycket sorgliga faktum att Moder Svea frivilligt intagit en horisontalposition med skrevande lår, i akt och mening att låta sig skändas av vem som än vill utnyttja och besudla henne. Ett vanligt fnask har i vart fall vett att ta betalt.
  Rasist? Javisst! Med stolthet och rätta!
  Andreas.

 3. Varför allt detta skitsnack slösa tid på insändare, ISLAM skiten hör inte hit.
  Gör livet syr för dem. Islam måste krossas i Europa, inga som helst eftergifter till denna vansinnes ideologi.

 4. FI med Gudrun, Mona, Birgitta o Maria i spetsen är på väg till detta möte för att förkunna sin kärlek till sin Islamistiska bröder och berätta att dom bara hatar vita Svenska skattebetalande medelålders män, lycka till o njut så mycket Ni orkar av mångkulturen Ni älskar mer än era egna barn, nära o kära

 5. Dom är ju ännu mer islamister ”betraktar alla andra muslimer som avgudadyrkare.” Vad tänker dom innerst inne om oss då ????? Då kan man verkligen kalla dom rasister eller varför inte en tickande bomb som
  kommer att explodera när dom tror att dom får chansen att komma till dom 72 jungfruarna.

 6. Det är problematiskt att Sverige såsom sekulärt och demokratiskt (nåja..) land med yttrandefrihet och religionsfrihet tillåter en extrem sekt som islam att breda ut sig. En sekt som förespråkar stening av kvinnor, djurplågeri, könsstympning, dödsstraff för homosexuella och som har benägenhet till terrorangrepp, mord och våldtäkter på de ”otrogna” dvs oss själva!?!
  Galenskapen är fullständig. Har alla i styrande ställning slutat tänka eller är de mutade?? Vad hade våra förfäder som dött i strid för att försvara landet och som kämpat i svält och armod för att bevara vårt land tyckt och sagt om detta?
  De hade smitt stål att användas att köra ut inkräktarna, förmodar jag. Låt oss agera nu innan det är för sent. Med alla demokratiska medel måste vi hindra att de skänker bort vår framtid och vårt land!

   • Undrar om de inte avslutade röstningen illa snabbt för att nej-sidan steg oroväckande. Hur skulle det se ut om det var 95% nej? Det skulle sett mycket illa ut.
    Lustigt att titta på bilden av moskén förresten. Det finns inte en enda beslöjad person eller man i långklänning vad jag kan se, utan bara svenskar. Det skulle förmodligen skrämma de röstande om de hade illustrerat med verklighetens svarta spökplumpar och män i terroristskägg. Det gäller att påverka i ”rätt” riktning.

   • Motstånd
    Ja märkligt sätt att illustrera en miljö som ska verka för islam och muslimer, kanske det är som du skriver, för att inte avskräcka de röstande.

   • Grattis Värmlänningar hoppas att era politiker tänker lyssna till detta resultat !!!
    Hoppas att de inte är lika ”flata” som politikerna i regeringen.
    Det kommer att få ”SKÖRDA” resultatet om de inte lyssnar på majoriteten (tänk på att minst 20% missat eller inte har en dator) !!!
    NU ÄR DET UPP TILL POLITIKERNA I KARLSTAD !!!!

Kommentera