Nyheter24 intervjuar Pettersson


MEDIER. Christian Ploog, Nyheter24, har kontaktat Pettersson och vill göra en serie artiklar om alternativa nyhetsmedier. 

Han vill ha en rak intervju där han i artikeln tar med de svar som han tycker är intressanta och relevanta för artikeln. Han är helt enkelt nyfiken på hur vi resonerar kring de här frågorna.

Frågorna är blandade. Vissa av dem är väldigt öppna, andra är mer kritiska. Svara gärna rakt och sakligt på alla, skriver Christian.

-Pettersson har blivit intervjuad förr och resultatet brukar inte ens påminna om de svar jag givit. Så jag är misstänksam och tror att det kan vara ett försök att smutskasta oss och andra alternativmedia. Intressant är att Ploog är ärlig nog att nämna att han ämnar välja och vraka bland svaren. Ställer han frågor torde väl samtliga vara relevanta för den artikel han tänker publicera, annars ställer man dem inte. Förmodligen är Ploogs tanke att formulera sig  och vinkla efter eget behag.

Men Ploog ska få chansen och jag lägger ordagrant ut Christian Ploogs frågor och mina svar här på bloggen så kan ni sedan jämföra med artikeln om det blir någon.

Då kör vi.

Frågor och svar:

 1. Vem står bakom bloggen? – Huvudman är Tommy Pettersson från Oxelösund, de övriga som skriver är alla etablerade och ansvarstagande medborgare med familj. Bloggen drivs helt ideellt, men Nyheter24 som har kapitalstarka ägare får gärna sponsra oss med en slant. pettersson_lagom
 2. Hur många besökare har bloggen i veckan? – Drygt 60.000 unika besökare och drygt 350.000 besök i veckan.
 3. Det står på bloggen att ni har flera skribenter, vem är det som skriver de flesta inläggen? – Tommy Pettersson.
 4. Ge några exempel på vad du brukar skriva om? Läs själv, det står i överkant på varje inlägg vem som skrivit dem och läs gärna Om bloggen. 
 5. Varför startade du bloggen? – Jag började skriva insändare under år 2003, främst i lokaltidningen Södermanlands Nyheter men även i andra tidningar som Aftonbladet och Expressen med flera. Inför riksdagsvalet 2010 märkte jag att färre och färre invandringskritiska insändare kom in. Jag frågade varför och redaktionerna skyllde på platsbrist och annat, då ledsnade jag eftersom det var uppenbar censur vilket erkändes av journalister på tidningen. Intressant är att en insändare som togs in 2009, idag betraktas som rasism av samma tidningskoncern som 2009 tog in den. Den är baserad på en rapport från FN och media påstår därmed indirekt att FN sprider rasism.
 6. Har bloggen någon politisk tillhörighet? –  Vi är oberoende och inte anslutna till något parti eller organisation.
 7. Vad använder bloggen för källor till sina texter? – De etablerade medierna, utländska medier, offentliga handlingar och egna upplevelser.
 8. Hur viktigt tycker du att det är med källhänvisningar? – Det är viktigt. Vi länkar oftast till källan, vilket etablerade media sällan gör.
 9. På vilket sätt tar du reda på fakta stämmer? – Se svaret på fråga 7. Vi bedömer källans och uppgiftens trovärdighet på samma sätt som jag förmodar att ansvariga utgivare på etablerade medier gör.
 10. På bloggen kallar du bland annat tidningen Expressen för en hatisk organisation. Vad menar du med det? – När Expressen och andra medier kallar oss samhälls- och invandringskritiska bloggar för hatsajter och hatbloggar förbehåller jag mig rätten att svara med samma mynt.
 11. Du har även ett hårt språk emellanåt där du skriver generaliserande om ”araber”, ”invandrargäng” och ”mordlystna muslimer”. Kan du se ett problem i att vara så generaliserande? – Nej, det kan jag inte se. Läsarna är kloka nog att förstå att man inte menar alla araber, invandrare eller muslimer. Det är bättre än att som de etablerade medierna kalla alla ”svenskar” eller ”ungdomar”. Dessutom har var tid sitt språkbruk. Den rådande tonen i samhällsdebatten sätts alltid av makten (politiker, kulturprofiler, media). När makten inkl. statsministern och ledande samhällsdebattörer svepande beskriver SD som ett nazistiskt och rasistiskt parti och nonchalant placerar partiets sympatisörer i samma kategorier är det ingen som pratar om dessa uppenbara generaliseringar som ett problem.
 12. Är det viktigt att nämna var folk kommer från, och i så fall varför? – Det är viktigt att försöka tala om hur asylinvandringen påverkar brottsligheten och inte dölja problemen med asylinvandringen som etablerade medier gör. Vi tar ett exempel med Expressen nedan men vill påpeka att nästan samtliga medier i Sverige kallade de misstänkta brottslingarna svenskar när de var somalier med medborgarskap i Somalia som bodde i Sverige. I Finland skrev media, män boende i Sverige.Bakom rubriken döljer sig somalier som är somaliska medborgare, det tycker Thomas Mattsson är korrekt journalistik medan sanningen avslöjades av alternativ media.
 13. Skulle du beskriva dig själv som rasist eller främlingsfientlig? Varför/varför inte? Nej, jag är varken rasist eller främlingsfientlig. Jag har flera gånger skrivit positivt om invandring och en del invandrare men jag är starkt kritisk till islam och den asylinvandringspolitik som förts de senaste decennierna med undantag för 1989 då socialdemokraterna med hjälp av moderaterna stängde gränsen för all asylinvandring utom  konventionsflyktingar. Sverige var fullt, ingen kallar idag förre statsministern Ingvar Carlsson för rasist trots att han gjorde det många idag vill göra.
 14. Jag tolkar tonen som ganska hård i många av bloggens inlägg, inte sällan mot den svenska invandringspolitiken. Vad säger du till de som beskriver sajten som hatisk? – Jag hatar ingen grupp och ingen människa och vi är definitivt inte mer hatiska än de etablerade medierna som jagar oliktänkande med kriminella metoder eller statsminister Löfven som kallar människor rasister och fascister. Ordet ”hatisk” används mot allt och alla som inte delar vänstersidans syn på verkligheten och är ett enkelt uttryck för att slippa ta debatten med argument. expressen-nej-till-sd
 15. Ponera att påståendet stämmer att det så kallade “vänstermedia” skulle mörka att flyktingar och invandrare begår fler brott och våldtäkter – om alltså detta stämmer – vad tror du att etablerade medier har att vinna på att göra på det sättet? – En otroligt dum fråga,  ”ponera”. Det är inget påstående att invandrare är överrepresenterade. Det är fakta. Hur mycket bevis behöver vänstermedia att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken? Vad de har att vinna på detta är obegripligt.

  Aftonbladet 13/3 2000
  Aftonbladet 13/3 2000. Statistiken som den såg ut innan regeringen år 2002 förbjöd statistik efter etnicitet.
 16. Med samma premiss: Vad skulle samhället vinna på att välja att släppa in invandrade i Sverige om de de facto visste att de allra flesta skulle begå brott? – Jag har aldrig påstått att de flesta invandrare är brottslingar, det får stå för dig, men det finns ingen samhällsvinst i att släppa in kriminella i Sverige? Eller har jag missförstått frågan?
 17. Vad är din bild av falska nyheter, finns det många sådana på nätet? – Det finns många falska och felaktiga nyheter på nätet men inte fler än i etablerade medier inkl. de statliga SVT och SR. Många av de etablerade medierna har för länge sedan övergett sina egna regler om att rapportera sakligt, korrekt och opartiskt.
 18. Varför tror du att de har uppstått? – Vet inte, men jag tror att en anledning är Sverigedemokraternas framgångar och att drygt 80 procent (54 procent på MP) av journalisterna påstår att de röstar röd/grönt och resten borgerligt och enligt undersökningar på SVT och SR så journalisterna representerar knappast svenska folket.

Slut på Christian Ploogs frågor.

Utöver svaren på Christian Ploogs frågor har Pettersson lagt till en text ur en platsannons från Sveriges Radio ”I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund”. Inget om mångfald när det gäller åsikter och det ser tyvärr likadant ut på de flesta redaktioner i landet.

Bilden nedan, är på redaktionen på Nyheter24, de talar som så många andra för mångfald och mot rasism, men jag ser en inte några utom-europiska invandrare på bilden? Ser ni vad jag ser? En helvit jämngammal redaktion utan större erfarenhet av livet, och som troligen tänker och agerar i grupp.

nyheter24

51 thoughts on “Nyheter24 intervjuar Pettersson

 1. Instämmer med alla berömmande kommentarer om Petterssons upplysande blogg.
  Vill starkt rekommendera ”ALLA” läsare; Det goda hatet Del 1 – 4 på Thoralf Alfssons blogg.

  Varför är alla tysta när de är så goda?
  Varför är det så tyst om deras godhet där de sitter i sina dyra fina miljöer med öppna hjärtan och stängda dörrar?

  Signerat av en som tar ställning mot det goda hatet. Det handlar inte varken om SD eller JÅ utan om yttrandefrihet och medmänskligt hyfs.
  Vet och etikett kan ni ha i salongerna och mellan skål och vägg för ni både tycka och tänka vad ni vill. Men tänk inte bara stort utan tänk rätt för era barn och barnbarn.

 2. Pettersson
  Du är fantastisk som orkar att debattera med dessa murvlar !
  De sköter aldrig den uppgift som de borde nämligen att utreda de skamligheter som sker i Sverige med de inbetalade skattemedel som finns, media SKA verka för medborgarnas bästa och upplysa om korruption och annat fuffens som vi alla vet försiggår !
  De har inte många fler uppgifter, är det för mycket begärt ?

  • Tack Pettersson ser att julen närmar sig , de fina julkorten har dykt upp i bloggens ”huvud” så fint !

 3. Du är en hjälte Tommy!

  Fortsätt kämpa, utan sådana som dig vore Sverige hopplöst förlorat till PK-media.

 4. Bra svar på frågorna, PK media tror tydligen att det bara
  är obildade töntar som skriver på alternativ media.
  Dom största töntarna verkar idag att befinna sig på
  gammelmedia, ta SVT till exempel, hur dom håller på att
  käfta om Donald Trump, och vem han utser till ministrar,
  en lätt hånflinande korre som SVT har där nere står ler
  överseende med vilka namn som kommer fram, allt bara
  Negativt?

  Ja vad ska man säga om SVT, tydligen fullständigt
  omedvetna om att det största skämt som sitter på en så
  hög post är den som är statsminister i just Sverige??
  SVT hade verkligen inte behövt ägna all den uppmärksamhet
  mot vem som är President i USA, om man bara brytt sig om
  alla tokigheter som sker i vår egen regering?

 5. Tack, Pettersson, stå på dig! Känner mig lätt paranoid och undrar hur det här kan vridas till och ändras på sämsta möjliga vis. Vi får se, helt enkelt! Hoppas på det bästa, haha, och förväntar mig det värsta, hum. Agenda-journalistik, någon?

 6. Härligt Pettersson!! Firar detta med glädjande besked från Finland: Högsta domstolen där har beslutat att utvisa en familjepappa/sexualbrottsling efter 20 år i Finland! ”HD bedömer att mannen trots långvarig vistelse inte har skapat betydande band till Finland. Han har inget jobb och han pratar dålig finska (…) I tillägg bedöms han vara ett allvarligt hot mot andra människors trygghet och allmän ordning”. (fritt översatt)
  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005003654.html

  • Bra beslut av ett handlingskraftigt land, här i Sverige
   offrar man kvinnors utsatthet, bara inte ett hårstrå
   kröks på ligister, oavsett hur svåra brott dom än
   utfört?

 7. Detta ska bli mycket intressant att följa.

  Eloge till dig Pettersson för mycket bra, uppriktiga och solklara svar på Christian Ploogs frågor.

  Nu när Christian har fått svaren, så ska det bli spännande att se, om hans raka intervju, kryddad med ren nyfikenhet, även resulterar i ett ärligt och uppriktigt reportage.

  Har mina tvivel……….men låter mig gärna överbevisas.

 8. Intressant att ta del av propagandamaskineriets frågor och sedan läsa en äkta journalists objektivt orienterade och sanningsenliga svar.
  Nyheter 24:s redaktion verkar vara en synnerligen slätstruken samling trist klädda, vänsterstyrda och flinande robotskribenter, utan några som helst pretentioner på att leverera sakliga nyheter till svenska folket. Deras verksamhet bygger nämligen på helt andra premisser…

  För övrigt kan bara tilläggas, med avseende på den marxistiska skrämselkonstruktionen ”rasist”, att ett visst mått av främlingsfientlighet finns inbyggt i det mänskliga försvarssystemet – detta utan avseende på ras, hemland och politisk identitet. Vidare kan konstateras att hade gemene man i detta av kriminella parasiter och våldsverkare ockuperade land ådagalagt ett naturligt och berättigat mått av den så sägenomspunna rasismen, hade törhända situationen nu varit en annan.
  Tack för ordet!
  Andreas 🙂

 9. Nyheter24 består i huvudsak av nykläckta journaliststudenter med samma bakgrund och i 25 års åldern, de kan vara glada att de har jobb konkurrensen är tuff….De saknar arbets- och livserfarenhet och jag tycker de borde våga ta litet risker, tom riskera att gå emot den politiskt korrekta linjen inom journalistkåren…. Gör några sanna reportage om islam/koranen/sharia….Tragiskt att intelligenta, kritiskt tänkande individer underordnar sig bara för att kvittera ut lön den 25:e, livet borde vara mer värt i så unga år….

 10. Bra svar, Pettersson. Rekommenderar att Du spelar in hela intervjun OCH kräver att Du ska godkänna den att publicera artikeln. S.a.s. täppa till så många hål som möjligt.
  PS: vänligen ta bort ’snöflingorna’ de förorsakar att bildskärmen spelar ’random’ spratt. Tack på förhand.
  ;vh/TJ

 11. Bra svar. Jag har bara en anmärkning. Det där med höger, vänster, samt röd och grön kan vara vilseledande beroende på från vilket håll man betraktar texten. Även om det är vanliga uttryck så rekommenderar jag att inte använda dem eftersom politiken inte längre motsvarar de färgade grundideologier de en gång representerade. Socialister var röda. ekologiska var gröna, men dessa partier är idag inte längre röda eller gröna, men har tagit stormkliv åt nyliberalism och borgerlighet.

  (Dessutom blinkar er hemsida märkligt med Firefox och NoScript)

   • Jo. Massinvandringen har ju lett till införseln av extrem fascistisk islamism såväl som fascistiska motreaktioner, d.v.s. ”brunt”. Men blandar man rätt kan det kanske bli svensk ekologisk demokratisk socialism som innebär att fascismen i alla dess former får mentalvård samtidigt som vi kan avhjälpa de problem som nyliberalismen och kapitalismen skapat i världen, vilket människor flyr från, ex. militärindustrins krig, tillväxt som utarmar resurser och natur och tokliberal frihandel som slår hårt mot de fattigaste människorna.

 12. Varför alls spela med Kommunisterna Pettersson? Hade jag varit du så hade jag bara nonchalerat dessa, de tror ju att deras ord är lag och att de har tolkningsföreträde i allt…..nä fy fan, vindarna vänder 2018 och då ska deras stora käft tystas för gott.

 13. Pettersson
  Du är en Everest bland bloggarna. Din blogg är en ”raison d’être” för många läsare. Du står med rak rygg i dessa kärva tider då bloggare som uttrycker islam- och regeringskritiska roster tystas allt oftare.
  Jag är stolt och känner mig privilegierad för att få vara med bland dina läsare.

 14. Haha, det blir nog ingen publicering av denna ’intervju’. Såvida de inte hittar på svar på frågorna och lägger ord i din mun som du aldrig sagt. Om det blir något skall det bli intressant att se hur de kommer att vinkla svaren vilket ju blir extra tydligt med Petterssons redovisning här. Vågar de verkligen ta den risken??

 15. OT
  Hurra för Petterssonsblogg! Kollade på TV2 med början kl. 09 i morse ett anförande beträffande yttrandefriheten. – Det förefaller som om man nu försöker lagstifta vad som öht får sägas & avslöjas på webbsidorna och då menar jag inte bara språkbruket, utan mörkandet som Du och andra avslöjar!
  / Grupptänkandet vill man gynna. För det är bra för de maktgalna om folk inte tar reda på hur verkligheten ser ut och tänker själva?

 16. Bra svar Pettersson men jag anar att det blir nåt helt annat i nyheter24 senare, för övrigt är inte den personen uppe till vänster lite mörkare än dom andra.?

 17. Påminner om förundersökning i brottmål, i denna Palmesocialistiska 1984 folkutbytes jurisdiktionen vi skattebönder är livegna i. Medeltidens feodala system där galna härskarens ambitioner (t.ex. Superpervers lyx eller krig) står över allt sunt förnuft. Du som är en vanlig bonde kan halshuggas och rådbråkas och häxbrännas av något som kallas rättsväsendet. Du är bara en obetydlig försökskanin att avskräcka andra att säga sanningen när de tar allt från dig. PalmeSocialism i hela världen och fixa röster på det, och att sossemaffian ska förskingra typ som HVB-oligarker är överordnat det mesta. När åklagaren och grisarna kommer tror du de är vanliga människor men de är fast anställda och får lön för att få svenne dömd att betala fett mycket, och sitta på öppen anstalt som ensam svensk. Deras första fråga i förundersökning kan vara: vems mobilnummer är detta?

 18. Mycket bra gjort, jag brukar använda i princip samma sätt, dvs offentliggöra och därmed omöjliggöra eller försvåra döljande av eller förändringar av fakta/ svaren.

 19. härligt och ärligt svar Tommy, dina svar till Nyheter24.s
  frågor går helt stick i stäv med mina (å gissar minst 98%
  på din Blogg) Va beträffar bilden på ”24 ans redaktionen”,
  så säger den mig…att är man ung och okunnig är det helt
  rätt att fråga, visdom kommer med åren…Bilden säger för-
  övrigt att det rör sig om Glada å Trevliga Ungdommar, så
  länge det varar…allt har sin tid i livet, så ock på jorden
  Det finns ju ingen anledning att ljuga, ej heller skämmas
  över om vilka politiska värderingar (vi som skriver här)
  ”står för”, det sköter andra förträffligt och med blandad
  bravur…må uppvaknandet inte bli en chock för 87% av
  våra antagonister, men risken är mer än kolossal

 20. Jag blev själv intervjuad då en tidning gjorde ett reportage om mig för ett antal år sedan. När jag läste tidningen stod det en hel del som jag aldrig sagt och det var vridet så att det skulle se bra ut i tidningen. Ingen katastrof och jag brydde mig inte, men skulle jag vara med om samma sak igen skulle jag se till att läsa det innan det blev publicerat.

 21. Ska bli intressant att se hur Christian Ploog använder frågor och svar. Jag misstänker att många tror att denna blogg är rasistisk, men då har man inte sett artiklarna om hur fel invandrare blir behandlade ibland. T.ex. blir utkastade efter flera år här, integrerade och i arbete.

  Jag minns ett annat fall för några år sen i Västerås, där en invandrare skulle kastas ut trots att han och hans familj tagit över ett nedkört företag, arbetat upp det så det gock bra, och hans barn gick i skolan, varför skulle inte de skötsamma få stanna?

  Det är ju främst myndigheterna som är skyldiga till detta kaos, brist på en röd tråd, vilket orsakar problem.

  En annan sak som saknar röd tråd är hatet, det verkar vara OK att med alla uttryck hata SD, det ifrågasätts inte alls av media (de ofta själva lika illa).
  Läs gärna Thoralfs inlägg, och förfasas över vad folk skriver:
  http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/12/11/11395711-det-goda-hatet-del-3/

Kommentera