Stäng

Terrorattack i Ohio?

I skrivandets stund har ingen av de skadade eleverna vid vansinnesdådet på Ohio State University avlidit.

Elva studenter uppges ha skadats, ett par av dem allvarligt, när en 18-åring körde in i en folkmassa med bil för att därefter börja jaga ungdomar med en stor kniv.

”Attentatsmannen hade en galen blick”, uppger en student på universitetet. 18-åringen sköts ihjäl av polis innan han lyckades åstadkomma större skada.

Svensk media är ganska knapphändig med uppgifter, men meddelar att polisen i USA undersöker om det rör sig om en terrorattack. Mannen var aktiv muslim.

SVT

…och varför inte. Rossana Dinamarca (V) anser att Anton Lundin Petterssons vansinnesdåd i Trollhättan är den värsta terrorattack Sverige upplevt sedan 1940…

Expressen

…så även om ingen avlidit i skrivandets stund var gärningsmannens syfte uppenbar. Han ville döda och detta urskillningslöst. Av den anledningen skiljer sig inte attentatsmannen från Lundin Pettersson, inte heller det egentliga upphovet som är lika svårt att begripa som skolmorden i Trollhättan. Bägge gick dessutom samma öde tillmötes, så av den anledningen lär vi aldrig få veta motiven.

Vill man veta något mer om attentatet på Ohio State University får man vända sig till utländska medier.

BBC och flera medier uppger att attentatsmannen hette Abdul Razak Ali Artan och var en flykting från Somalia. Han kom till USA 2014 efter att ha levt några år med familjen i Pakistan efter flykten från Somalia 2007.

BBC

CNN berättar lite mer ingående om händelseförloppet.

CNN

Ali Artan var själv student på skolan och på deras webbsida kan man få del av dessa uppgifter.

skarmklipp

På den alternativa nyhetssidan The Right Scoop får vi mer kött på benen. Bl.a. denna bild och text där han berättar att muslimer måste be fem gånger varje dag, att han kände ett obehag över hur andra skulle bemöta hans tro och att det är medias fel att en viss bild målas upp om muslimer. (klicka för större bild)

skarmklipp

The Right Scoop

 

 

 

4 reaktioner på “Terrorattack i Ohio?

  1. ”Svensk politi ønsker så langt ikke å gå ut med noe signalement av gjerningsmennene”

   -Svensk polis skyddar inte allmänheten, de skyddar brottsligar. Tänk om man möter dessa när man är ute med barnen?!

 1. Vilken ful fisk ! Ful som stryk, hur och varför är sådana monster tillåtna att existera ? Man borde avliva dem innan de börjar mörda. Han fick möjligheten att plugga och ha en karriär, men islams mordiska ideologi tog över han sjuka hjärna.

  1. Alla muslimer har samma mål: Att uppfylla koranens krav.
   Metoderna kan variera, men;
   Alla muslimer är muslimer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: