Stäng

Handikappade vräks till förmån för nyanlända pensionsräddare

INVANDRING. Politiken i Sverige lever upp till sitt motto att inte ställa grupp mot grupp. Man ger allt till invällarna och de svaga i samhället får ta smulorna som blir över.  

Nu ska 16 olika handikappföreningar att tvingas flytta från sina lokaler i centrala Piteå. Lokalerna ska i stället bli bostäder till nyanlända.

Elisabeth Eliasson visar upp ett av två våningsplan där olika föreningar samlas under Handikappföreningarnas Samarbetsorgan HSO. Totalt har HSO närmare 3 000 medlemmar i Piteå. HSO har hyrt lokalerna på Strömgården sedan 22 år tillbaka. Då de nu ska omvandlas till bostäder för nyanlända måste föreningarna flytta till en nedlagd skola i Djupviken, några kilometer från nuvarande område.

– Till Strömgården kan många ta sig gående eller med permobiler eller rullatorer. Men att ta sig till Djupviken gör att många måste ta färdtjänst, och det kostar pengar som många kanske inte har, säger Elisabeth Eliasson för Reumatikerföreningen.

På Piteå kommun säger man att lokalerna på Djupviken är det enda man kan erbjuda i nuläget. Lokalen ska även renoveras om så att det passar föreningarnas medlemmar. Det finns även gott om parkeringsplatser och lokaltrafiken passerar en gata bort, säger Ylva Sundkvist, kommunchef på Piteå kommun.

Kommunchef Ylva Sundkvist säger till SVT Norrbotten att det aldrig fanns någon tanke om att ställa två grupper mot varandra. Strömgården är bara mest lämpat som bostäder då det tidigare har varit ett gammalt äldreboende.

-Pettersson undrar stilla om Strömgården varit mest lämpad till bostäder varför har då Piteå kommun hyrt ut den till de handikappade i 22 år…

Förresten styr sossarna i Piteå och de har varit med en hel del på bloggen, i varje fall deras arvtagare…

25 reaktioner på “Handikappade vräks till förmån för nyanlända pensionsräddare

 1. Beslut taget i Stockholm.

  Kommunfullmäktige i Stockholms stad beslutade på måndagen att upphandla hotell och vandrarhem för nyanlända. 

  Kostnaden blir mellan 20 och 40 miljoner kronor.

  Den röd-grön-rosa majoriteten tog beslutet uppbackat av allianspartier.

  Endast Kristdemokraterna motsatte sig beslutet.

  ”Jag tycker att det är olyckligt att man väljer en så dyr boendelösning. Det är dåligt både för skattebetalarna och för integrationen”, säger Erik Slottner, kristdemokraternas gruppledare i Stockholms stad.

  http://www.di.se/nyheter/klart-stockholm-bokar-hotell-for-nyanlanda/

  1. Lena!
   Jag text-sökte ”somali” på den sida din länk pekar. Jag fick 14 träffar vilket inkluderar både textreportaget och efterföljande kommentarer från läsare. Den första träffen i artikeltexten lyder så här:

   ”An 18-year-old Somali man was behind an attack involving a car and butcher knife on the campus of Ohio State University Monday that left nine people injured, law enforcement sources told Fox News.”

   Så du har säkert rätt i din misstanke. Det är högst sannolikt att gärningsmannen är en person med somaliskt ursprung.

  1. De demokratiska partierna kommer aldrig låta Sverige bli svenskt igen, önskar svenskarna ett svenskt Sverige igen kommer detta ske utomparlamentariskt!
   Detta är vad den sk demokratin har åstadkommit, är det någon som vill ha mer demokrati?

 2. I Piteås (S)ossemaffia ingår ju också SSU-bedragare.

  Delcitat

  ”SSU-bedragare straffas med böter

  Idag dömdes två före detta ombudsmän vid SSU Norrbotten för bedrägeri. Ytterligare en ombudsman dömdes för förberedelse till bedrägeri.

  Idag avslutades den rättsprocess som inleddes efter att SSU själv polisanmält att falska deltagarlistor legat till grund för bidrag från Piteå kommun och Landstinget. Totalt handlar det om att 500 000 kronor betalats ut till SSU Norrbotten på felaktiga grunder under åren 2009 och 2010.

  Som mest har 13 personer figurerat i förundersökningen. Men det blev bara tre unga kvinnliga ombudsmän som till slut dömdes för bedrägeri och förberedelse till bedrägeri genom strafförelägganden.”

  Slut delcitat

  Hela nyhetsreportaget kan läsas på denna länk:

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/ssu-bedragare-straffas-med

  Som framgår så har Piteå-(S)ossarnas härjningar drabbat inte bara rörelsehindrade, gamla dementa m fl i kommunen … utan också sjukvården, som bedrivs av Norrbottens läns landsting. Där fifflade SSU-arna till sig c:a 500.000:- under åren 2009 och 2010. SSU-bedrägeriet mot själva Piteå kommun hamnade på c:a 1.000.000:- kronor. Totalt c:a 1.500.000 kronor.

  Citat

  Åklagaren gjorde rätt i SSU-härvan i Piteå

  Det var rätt att låta tre ombudsmän ta hela ansvaret för den så kallade SSU-härvan. Det anser överåklagare Thomas Häggström, Stockholm granskat utredningen.

  Det skriver Piteå Tidningens webbupplaga.

  Överåklagaren har efter anmälan från privatpersoner gått igenom utredningen om hur SSU lurade till sig bidrag på närmare 1,5 miljoner kr från kommun och landsting. Tre tidigare SSU-ombudsmän dömdes senare som skyldiga till bedrägeri och förberedelse till bedrägeri.

  Mot detta reagerade privatpersoner som tyckte att skulden inte bara borde vara de dömda ombudsmännens eftersom brottsutredningen visade på en mentalitet där många varit medvetna om vad som pågick inom föreningen. Från början var tio personer misstänkta för brott.

  Men överåklagaren som granskat utredningen säger att det var rätt av åklagaren i Luleå att lägga ner förundersökningarna mot övriga brottsmisstänkta och att åklagaren därmed handlade rätt.

  Slut citat

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/aklagaren-gjorde-ratt-i-ssu-harvan-i-pitea

 3. Hur mycket mer hjälp måste SD få av alla tilltag man läser om innan dom hamnar på 51+% i undersökningar för det var länge sen vi passera anständighetens gräns.

 4. ÄTTESTUPAN var en skröna en myt. Äldre ville inte ligga till last , de skulle kasta sig ner för ett stup . Nu har vi det bokatavligt o ordagrant Införd av regeringen som bestämmer över kommuner o städer , vi är bara något staten städar undan Än sålände ganska milt Men det kommer att bli MYCKETvärre ” mycket värre `! isis metoder kommer att tillämpas , inom snar framtid FIRA jul , det kan vara den sista 2016

 5. Stockholm vill boka hotell för nyanlända.

  Många kommuner köper bostadsrätter eller bygger baracker. Andra säger blankt nej till fler nyanlända. I Stockholms stad vill man hyra rum på hotell och vandrarhem för att klara bostadsförsörjningen.

  Förra året kom regeringen och alliansen överens om att alla kommuner måste ta emot nyanlända som fått uppehållstillstånd i Sverige, enligt ett särskilt kvotsystem.

  http://www.di.se/nyheter/stockholm-vill-boka-hotell-for-nyanlanda/

  Visst är det konstigt. Det borde ju finnas massor av utrymme hemma hos alla solidariska och öppna hjärtan -politiker i Stockholm.

  Man saknar boende till 800 personer. Hur svårt ska det vara, ni solidariska politiker boendes i Stockholm?

  1. Det är väl bara för de flesta Android att glömma det som kallas pension? De – av vilka jag var en – som jobbade hårt i bullriga, slitsamma industrier och betalade allt högre andel skatt på lönen (1967 17% skatt på lönen, men snart det dubbla på pensionen!) kommer inte att ha mer i motsats till de pappersvändare på onödiga myndigheter som ofta också får betalt som politiker vilka aldrig drabbats av skador, men kunnat höja sina inkomster med hjälp av arbetarnas skattepengar. – För att nu inte nämna alla de insläppta fripassagerare som belastar landet!

   / Snart 73 men som snart inte ens kommer att få den läkarvård jag i 5 decennier betalat för?

 6. Är vi solidariska — med varann — fosterlandet, Sverige?
  Ska vi vara det?
  Vad bör vi göra?
  Vad an vi göra?
  Kanske mitt förslag: Börja med ”Fredagsbön” i svenska kyrkan?
  Vi kan lära av annan religion att skapa gemensam styrka!
  Vi kan lära av annan religion att agitera för en gemensam framtid!
  Vi kan lära av annan religion att försvara det vi äger!
  ”Talk soon”

  1. Age,
   Du har rätt om solidaritet, tro och fosterland.
   Ingen kräver svenskarna att vara bigotter med överdrivet sträng allmän moral. Men svenskarna slarvar med vilka de är som kristen kyrka genom att gömma sig bakom begreppet ’sekularisering’. Detta är ett skadligt argument, det leder till sårbarhet då risken att drabbas är ännu större. Sverige och svenskarna har redan drabbats av islam som ser västerlänningarnas akilleshäl och slår till. Själva makteliten och medierna blåser liv i elden, hetsar upp, ställer grupp mot grupp enligt den kända machiavelliska principen ”divide et impera” (söndra och härska).
   Nej, inga bigotter behövs i dessa kärva tider, utan en smula tro för att föra samman kristna i en hård kamp mot ondskan. Prelaterna är inga att lita på, de gör gemensam front med fienderna.
   Att vända den andra kinden till är fel.
   Att bryta sitt bröd med någon har i alla tider varit uttryck för tillit och gemenskap.

   1. ”Mimmi N!”
    Tack för din fina tolkning av mitt, avsiktligt, kryptiska textstycke!
    Möjligen har du tolkat texten mer positivt än vad som var min avsikt med formuleringen av meningarna.
    Dock härligt med nyanser.
    //age

 7. Piteå kommun är sedan tidigare ökända för sina omänskliga hanteringar av gamlingar, handikappade m fl utsatta grupper.

  Många minns säkert SVT UG:s granskning av kommunens inhumana svek mot de dementa åldringarna, som på nätterna lämnades inlåsta och ensamma utan någon som helst tillsyn från vårdpersonal. De empatilösa och arroganta (S)ocialdemokraterna hade egen majoritet i Piteå kommun när den här skandalen avslöjades.

  Delcitat

  ”Demenssjuka inlåsta – och lämnade ensamma på natten

  När personalen på demensboendet i Piteå går för kvällen låser de dörrarna och aktiverar larmen. Kvar finns åtta svårt sjuka människor, vars rop på hjälp ingen kan höra.”

  Slut delcitat

  Hela SVT-reportaget finns att läsa på denna länk.

  http://www.svt.se/ug/demenssjuka-inlasta-och-lamnade-ensamma-pa-natten

  Efter SVT UG-granskningen hotade Socialstyrelsen Piteå kommun med vite (ett högt bötesbelopp i miljonklassen) om kommunen inte vidtog de åtgärder som Socialstyrelsen krävde. Piteå kommun trotsade Socialstyrelsen och betalade inga böter trots att kommunen EJ genomfört de åtgärder, som krävdes.

  Att omsorgen i det sosse-styrda Piteå kommun åter skämmer ut sig genom att nu vräka handikappade och därmed kraftigt försämra servicen till dom … är därför inte alls förvånande.

 8. Varenda händelse av denna sort gör att Åkesson bara kan luta sig tillbaka och öppna en ny chipspåse.

  Hans valrörelse sköts av andra.

  1. erik . Tror DU inte att 2018 är för långt bort.Vi är nog redan nere i botten av stupet då Tror på SD , men innan dess är det mesta raserat , nu går det fort . Nästa kaus utandesslike anhörig inv i massor , värre än gräshopporna o digerdöden som historien i kristendomen berättat om

Kommentera

%d bloggare gillar detta: