Mulla Krekar gripen – ska utlämnas till Italien

ISLAM. Den terrormisstänkte islamisten Mulla Krekar har gripits av norska säkerhetspolisen PST och väntas bli utlämnad till Italien, skriver norska medier. Gripandet skedde efter att Norges högsta domstol avslagit en begäran om omprövning av en hovrättsdom som slog fast att 60-åringen kan lämnas ut. Italienska myndigheter anklagar Krekar för att ha planerat terrorattentat i flera europeiska länder.

Den extrema muslimska predikanten mulla Krekar är en gammal bekant på bloggen och har bland annat sagt att de som tecknar profeten Muhammed förtjänar att dö. Han uttryckte också sitt stöd för terrordåden i Paris.

Krekar frigavs ur fängelse i slutet av januari och den norska regeringen försöker nu få honom utvisad till Irak.

VG.no

Den norska humorn är bra, men i Sverige kallas det hets mot folkgrupp…

10 thoughts on “Mulla Krekar gripen – ska utlämnas till Italien

  1. Vad är det för fel på italienarna? Att frivilligt importera islamister som är svåra att bli av är väl ingen framgångssaga. Fast de kanske har en kontingent i Irak och tänkte smyga in honom bakvägen?

  2. I ett Europa som värnat om nationernas befolkningar och deras säkerhet, skulle rätten nu ha fastställt ett datum för exekution. Lägg snaran om halsen på antropoiden och ta bort honom ur världens åsyn. Punkt slut.
    Andreas.

  3. Som had-prædikant skal han naturligvis udleveres til Italien til den straf for de handlinger han har begået i Italien. I hans øjne er han en forfulgt uskyldighed som alle muslimer er når de bliver taget i ulovligheder

Kommentera