Hovrätten dömer algerier till sluten vård för mordförsök


INVANDRARVÅLD. Svea hovrätt fastställer domen mot den 35-årige man som knuffade en 23-årig man framför ett tunnelbanetåg. Det innebär att mannen döms till sluten rättspsykiatrisk vård för mordförsök. Rättsmedicinalverket kom tidigare fram till att 35-åringen lider av en allvarlig psykisk störning.


23-åringen överlevde med svåra skador.

-Pettersson ser inget om utvisning, trots att mannen har dubbelt medborgarskap och det svenska borde gå att dras in…

Pressmeddelandet från Svea hovrätt

TIDIGARE 2016-06-29. ”Tunnelbanemannen” aggressiv i häktet

Enligt den personutredning som Kriminalvården gjort om den 34-årige algerier som misstänks ha knuffat ner en ung man framför ett framrusande tunnelbanetåg. Där framgår bland annat att mannen vid ett tillfälle har uppträtt aggressivt i häktet.

Mannen har inte velat medverka i utredningen så därför har det inte gått att genomföra någon bedömning om det finns ett övervakarbehov eller inte, skriver Frivårdsenheten i rapporten. Slutsatsen är att det ”kan misstänkas att mannen lider av en allvarlig psykisk störning”. 

-Pettersson tycker att mannen, givetvis av humanitära skäl, ska skickas hem till Algeriet för att utredas om han lider av någon sjukdom…

Man kan också undra om inte Expressens redaktion ska utredas för psykisk störning, de andas inte med ett ord om mannens etnicitet eller bakgrund och ”hjälper” till med nedanstående bild.

Expressen_tunnelbanemannen

TIDIGARE 2016-06-02. Algerier misstänkt för mordförsök i tunnelbanan

Den 34-årige man som strax efter klockan tio i tisdagskväll knuffade en annan man framför ett tåg på T-centralen i Stockholm är medborgare i Algeriet. Han invandrade till Sverige som barn 1987 tillsammans med mamma, pappa och fem syskon och blev svensk medborgare 2008, han behöll dock sitt algeriska medborgarskap och har alltså dubbelt. 

Algeriern är tidigare åtalad för våldsbrott i Stockholms tunnelbana. Den gången släpptes han fri efter 45 minuter och är nu misstänkt för mordförsök. Myndigheterna säger inget om offrets hälsotillstånd men vi kan utgår från att det är mycket allvarligt.

TIDIGARE 2016-06-01. Polisen går ut med bild på misstänkt gärningsman

I går kväll kördes en man i 25-årsåldern på av ett tunnelbanetåg och skadades svårt. Vittnesuppgifter från platsen tyder på att han kan ha knuffats ner på spåret och brottsrubriceringen är försök till mord.

Nu går polisen ut med en övervakningsbild på en misstänkt man och vädjar om hjälp att identifiera honom. ”Mannen kan misstänkas för brottet”, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Polisen kan tipsas på telefonnummer 114 14.

-Pettersson tycker den misstänkte gärningsmannen ser ut som en typisk pensionsräddare som vi har många tusen av i landet…

Uppdaterat: Mannen har gripits i Rinkeby, efter tips från allmänheten.

Mena_mördare


3 responses to “Hovrätten dömer algerier till sluten vård för mordförsök

 • Levande tro

  För lindrigt straff för mordförsöket ingen som tänker på offret som är invalid för resten av livet, hur tänker dom som dömer aldrig någon som ger en tanke åt offret

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Allvarlig psykisk störning? Det verkar ju nästan hela importen lida av. Och vi som stängt ned så gott som alla dårhus.

  Gilla

 • Lena

  En amerikansk kvinna som inte håller tyst längre.

  Hon är definitivt inte ensam om sina erfarenheter av denna grupp.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: