Rekordfå brottsutredningar i Sverige i år


POLISEN. Svensk polis har aldrig producerat så få brottsutredningar som i år, visar en granskning från Dagens Nyheter. Hittills i år har polisen lämnat över 120 015 utredningar till åklagare, en minskning med 9 procentenheter jämfört med samma tid förra året. Region Stockholm och region Syd visar upp sämst resultat – där har antalet utredningar backat med 13 procent jämfört med förra året.

Enligt uppgifter under gårdagen så kommer den politiserade socialdemokratiska rikspolischefen Dan Eliasson att bytas ut vid årsskiftet och istället tilldelas ett FN-uppdrag.

Uppgifterna, som påstås härstamma från “tillförlitliga källor”, kommer från Magasinet Paragrafs chefredaktör Dick Sundevall som också skriver att Eliasson formellt inte kommer att avskedas, då det inte är kutym för höga statliga chefer.

“Det var naturligtvis bara en tidsfråga innan det här skulle ske. Den stora och oroande frågan är vem som ska efterträda honom?”, frågar Sundevall och hävdar att man gärna kommer vilja se en kvinna på posten.

I somras vikarierade Götblad som rikspolischef “utan några som helst positiva resultat”, enligt Sundevall som också konstaterar att hon är den enda polischef han under 40 år endast hört dåliga saker om. Hon ska bland annat härska genom att söndra, endast tillsätta närstående ja-sägare och vara ett kontrollfreak. Även Leif GW Persson menar att hon är en “usel” polischef.

-Pettersson tvivlar lite på dessa uppgifter. Dan Eliasson kommer säkert att sparkas uppåt men inte ens regeringen kan tillsätta en chef till som är på samma nivå…någon gång måste de titta  på landets bästa och inte se till partikamraternas inkomster…


6 responses to “Rekordfå brottsutredningar i Sverige i år

 • Nic Hosttrup

  Hvordan stemmer statistikkerne som siger at politiet tilbageholde oplysninger om forbrydelser begået af muslimer med det udsagn at forbrydelsernes antal er forminsket ?

  Gilla

 • Nostradamus_i_norr

  Vid tillsättning av myndighetschefer borde LoA (Lagen om offentlig anställning) 4 § tillämpas. Den fastlägger: ”Vid anställning skall avseende fästas bara vid sakliga grunder, såsom förtjänst och skicklighet”. Denna lag har sin ursprung hos rikskansler Axel Oxenstierna (1583-1684) som skrev: ”Man måste i distribution av alle kall och officier (tjänst, ämbeten) se på var och ens kapacitet och varken på vänskap eller frändskap.”

  Tänk att vi i landet har haft så klarsynta styrande för drygt 300 år sedan, ja även under senare delen av 1200-talet då Magnus Ladulås (Birgersson) utfärdade Alsnö stadga.

  Svetsaren lär inte ha någon pejling på Oxenstierna och Birgersson och det är därför för mycket begärt att han skall kunna följa urgamla visdomsord.

  Gilla

 • Pica pica

  Det minskade antalet brottsutredningar skall visa att brottsligheten minskar och vi har fått ett tryggare Sverige?

  Trots att polisen fått förstärkningar och pengar.

  Gilla

 • age

  Vi måste ju ha förståelse för polis- och rättsväsendet.
  Hela vårt land och hela vår ekonomi och hela vår sociala del i samhället är ju fullt upptagna med att ta hand om alla infödingar från Afrika och alla invaderande muslimer.
  Vi måste också förstå att de måste prioritera invällarna.
  Alla brott som sker i Sverige mot svenskar måste nerprioriteras.
  ”Öppna ERA hjärtan!” gäller så länge vi har FEL regering som styr vårt fosterland mot katastrofen.
  ( ”ERA” hjärtan innebar dessutom att Reinfeldt friskrev sig själv – troligen gällde det hela regeringen!)
  D.v.s. vi skattebetalare ska bära hela tyngden.
  Vive la svenska regeringen! (hoppas att det stavas så)
  Men kom ihåg; Alla muslimer är muslimer!
  – och jag är rädd!

  Gilla

 • Falköga

  Ja, men man har ju suttit i sammanträden. På senaste tiden i krismöten om polischefernas egen förträfflighet och goda löneutveckling utan polisutbildning. Då måste man ju nedprioritera brottsutredningar och stödet åt allmänheten. För brottslingarna finns ju ändå kvar så det kan anstå. Och allmänheten glömmer så fort – hoppas vi.

  Gilla

 • Galten

  Interna käbbel tar fokus från det som är synnerligen akut och behöver göras något åt.
  http://www.sydsvenskan.se/2016-11-22/regionpolischefen-annika-stenberg-anklagar-nara-chef-for-brott

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: