Moderatledaren: SD och alternativmedia hade rätt om invandringen

INVANDRING. ”För femton år sedan skrev jag under en riksdagsmotion med rubriken Fri invandring. Mitt motiv var ideologiskt (…) I dag tänker jag annorlunda.” Så inleder M-ledaren Anna Kinberg Batra en debattartikel i Aftonbladet.

aftonbladet_batra

Som skäl nämner hon en misslyckad integration, som hon medger att även den tidigare alliansregeringen bidragit till, och ett oproportionerligt stort mottagande jämfört med de nordiska grannarna och andra länder. Lösningen är skärpta gränskontroller, tillfälliga uppehållstillstånd och tydligare krav på egen försörjning, argumenterar Kinberg Batra.

”Jag har drivit på så att dessa förslag har blivit verklighet. Ett anständigt samhälle ska hjälpa människor på flykt – men inget land kan hjälpa alla. De som kommit till Sverige måste också komma in i samhället, på riktigt.” Det har till och med blivit kallade rasister säger Batra i en uppföljande intervju med Aftonbladet.

Batra tillägger att hon aldrig vill tillbaka till partiets gamla migrationspolitik. Det finns de som tror att jag har omprövat av taktiska skäl. Andra tror att jag har ändrat mig tillfälligt. Båda har fel. Jag vill inte tillbaka till den gamla politiken. Den var inte hållbar”.

”Samtidigt finns det människor som på seriös grund har varnat för en ohållbar situation, men som inte har blivit lyssnade till, ibland rent av motarbetade eller utfrysta. Jag förstår att de känner ilska eller besvikelse.”

”En långsiktigt hållbar och ansvarsfull migrationspolitik innebär att tillfälliga uppehållstillstånd är huvudregel, att det är tydliga krav på att försörja sig själv och sina anhöriga, och tydliga krav för att bli svensk medborgare.”

-Pettersson är lite förvånad över Anna Kinberg Batra debattartikel. Moderatledaren säger så när som på några detaljer att SD och vi andra har haft rätt hela tiden men ändå vill hon inte samarbeta med SD på grund av deras människosyn som i princip är likadan som hennes egen…Men någon ursäkt är nog inte att tänka på från damen eller någon annan som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra.

46 thoughts on “Moderatledaren: SD och alternativmedia hade rätt om invandringen

 1. Är du stolt nu, Lars-Ingvar Ljungman valberedningens ordförande från Vellinge, som trumfade igenom valet av Batra?

 2. En stor egoist har talat.

  Anna Kinberg Batra heter hon och är moderat partiledare.

  Hela hennes debattinlägg utgår från sitt eget ”JAG”.

  Vilket är fruktansvärt oroväckande. Hon är lika farlig som sin föregångare ”psykopaten”.

  Jag trodde hon företrädde moderaterna och då pratar man naturligtvis i termen vi, om man respekterar sina partikamrater och väljare.

  Så trovärdigheten är noll på den storstadsbruden, som inte är lika smart som en lantis.

 3. ”Jag har drivit på så att dessa förslag har blivit verklighet”….?
  Det är ju för f-n precis tvärtom!!
  Hon borde säga att ”jag har äntligen fattat att SD haft rätt hela tiden, och vill därför stödja deras utmärkta förslag.”

  Men, det kommer aldrig en orm med kluven tunga att säga…

 4. Annie snackar skit tills skiten fastnar i gluggen mellan tänderna ….
  (Motsvarande rumänskt uttryck: man äter skit med sleven).

  • Ett par exempel på Centerpartiets tidigare stolligheter:

   Delcitat

   Centern vill se stadsdelar som Chinatown och Little Italy växa fram i Sverige. Segregation behöver inte vara negativ, menar partistyrelsen
   Slut delcitat
   (Publicerad 2011-08-23)

   Hela DN-reportaget kan läsas på länken nedan:

   https://unvis.it/dn.se/nyheter/politik/c-vill-ha-svenska-chinatowns

   Delcitat

   Alexander Bard försvarar Annie Lööf
   ”Jag stöttar henne till 100 procent”
   Annie Lööf har har haft ett tufft första år som partiledare.

   Alexander Bard menar att flera av förslagen i idéprogrammet har missförståtts – bland annat det om fri invandring.
   – Om man säger det får man alla möjliga associationer i huvudet. Det måste förtydligas vad man menar. Man kan tillåta fri invandring utan att en enda invandrare får fri tillgång till det svenska välfärdssystemet. Det är något helt annat än en fri invandring där man får tillgång till välfärdssystemet. Fri invandring måste kopplas till en kontext.

   Nu får hon helhjärtat stöd av artisten och C-sympatisören Alexander Bard. Jag tror stenhårt på henne, säger han.
   Slut delcitat
   (Publicerat 9 jan 2013)

   Hela AB-reportaget kan läsas på länken nedan:

   https://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/article16045549.ab

 5. OBS !!!
  Alternativmedia ni är i goda händer från USA,s valda 2016 president, gratulerar det var på tiden och vilken kalabalik från massmedia, äntligen !

 6. Nej någon mer röst på moderaterna blir det inte från mig. Tack vare Batra tanten så har vi en s o mp v regering i dag. Nu har man insett som dom flesta andra partier att vi måste stoppa den katastrofala invandringen. Det enda partiet som kanske kan rädda Sverige från en total ekonomisk katastrof SD. Googlade just på vad kostar invandringen en ekonom kom fram till ca 600 milijarder bara 2015.Men i Stefans Sverige där svälter pensionärerna döm själva sossar och alla andra landsförädare…………

 7. Många goa kommentarer om kappvänderskan. Av betydelse när hon tar bladet från mun är att det är i Aftonbladet. Märkligt att PW blir nobbad och AL släpper in henne i sitt S-PK forum, men den ogudaktige, Anders som endast tjänar Mammon ser sin chans.

  Från nya moderaterna tar nu AKB steget till Sverige Moderaterna. Kommer ett närmande att ske, kanske – ”Det är inte försent för synderskan att ändra sig under galgen”, när det är rösterna som räknas.

  Får vi nu se Diamarca i riksdagen med en ny toppig t-shirt ”AKB inte min Svensk”?

  Intressant är också tidningen röstbarometer. 89 % instämmer i AKB’s åsiktsbyte, vilket inte kan tolkas annorlunda än att Svensson inte är så allmänt naiva som politiker är i synnerhet. Är de upplysta väljarna trogna sina partier? Med spänning väntar jag på nästa partiundersökning. Och var så säkert. Det kommer mer. I motsats till vad ”några” tycker ska AKB sitta kvar, ty det är något över henne som visar på en ny Mrs Thatcher.

  Här får jag själv pudla om min positiva upplevelse om Ebba B T. Hellre en komikers hustru än en som tror på skapelseberättelsen. Nålsögat är om Anna röstar mot nästa budget och gillar SD, vilket inte Ebba gör. Mycket spännande – ja och säkert försöker SD förföra de nya Sverige Moderaterna, inte med järnrör (Den historien är passe) utan med sikesvantar

 8. Så sent som i december 2014 sa AKB i TV 4 följande, ” Om dagens stora invandring MINSKAR så är det skadligt för Sverige”.

 9. Falsk som vatten! Dom allra nyaste moderaterna måste göra sig av med AKB och hennes anhang. Reinfeldts vidriga politik har förstört Sverige för all framtid. Den destruktiva politik som Batra, Tobé och dom andra med sån iver slogs för. I mina ögon är detta inget man kan få ogjort med att göra en patetisk avbön i Aftonbladet.

 10. Om 7-klövern istället för att frysa ut SD, hade lyssnat på vad dom har sagt sedan dom bildades så hade Sverige fortfarande varit en suverän stat i dag istället för en lydstat under IS. Sverigedemokraterna är det ända partiet i Sverige som talat om en invandrarpolitik. 7-Klövern har aldrig gjort det utan har bara genomfört något som dom TRODDE var invandrarpolitik, men som visat sig vara något av det mest inhumana som någonsin gjorts på jorden.

 11. Här kommer mer info om S & MP-regeringens + V:s nära förestående ekonomiska haveri.

  Nuvarande statsbudget har redan nu visat sig vara ett falsarium. Regeringen får skarp kritik från Riksrevisionen.

  Myndigheten anser att regeringen underskattar de offentliga utgifterna fram till år 2020. Uppskattar att skattehöjningar på c:a 50 miljarder kr kommer att bli nödvändiga.

  https://i1.wp.com/dise01.cached-images.bonnier.news/cms30/UploadedImages/2016/9/28/78911537-db1a-4acc-9cab-c83d368892ab/bigOriginal.jpg

  Det finns mycket finansminister Magdalena Andersson (S) & hela regeringen behöver förklara om de ”tomma ladorna”, den snabbt växande statsskulden, hur stora de framtida kostnaderna blir för ”den lilla tillfälliga ekonomiska puckeln” som rekordinvandringen år 2015 benämns … mm mm.

  Varifrån skall då Sverige få pengar att täcka alla övriga angelägna behov … samt bygga nya städer (enligt ett MP-förslag) när Sverige redan nu och i närtid med dagens underfinansierade budget riskerar att få mycket grava ekonomiska problem?

  Källa:

  https://unvis.it/di.se/nyheter/riksrevisionen-ger-budgeten-skarp-kritik/

  • Håller med helt och fullt, tänk bara vad som behöver göras inom polis/rättsväsende och försvaret. Därtill tänker de bygga en snabbjärnväg som ingen vet vad den kostar, ca 200-320 miljarder?. Skall människan ovan använda monopolpengar eller kommer pensionsräddarna utöver pensionen även hjälpa till med ovan utgifter?

   • Ja, det där med snabbjärnvägen är så dumt så man inte finner ord!

    Ska man satsa på järnvägen så ska det i så fall vara på den vanliga, med fler dubbelspår och fler planfria korsningar.
    Då kan man få kortare restider och mindre störningar.

    Men, MP (som vanligt…) har totalt snöat in på en idé utan att förstå helheten. De vill ha bort flyget mellan Stockholm och Malmö/Köpenhamn.

   • Eftersom du ifrågasätter kritiken föreslår jag att du själv lyssnar på intervjuerna i slutet på SVT-videon med klickbar länk nedan.

    Robert Boije, chefsekonom Riksrevisionen,
    Magdalena Andersson (S) finansminister och
    Ulf Kristersson (M), ekonomiskpolitisk talesperson

    … utfrågas i tur och ordning av SVT-journalisten Kerstin Holm.

    Baserat på innehållet får du själv bedöma trovärdigheten i kritiken från Riksrevisionens chefsekonom. Bedöm också trovärdigheten av finansminister Magdalena Anderssons och ekonomiskpolitisk talespersonen Ulf Kristerssons respektive uttalanden.

    Efter Rapport & Väder kl 16:00 börjar inslaget c:a 7 tim. och 04 min. in i videon. Inslaget är c:a 9 minuter långt. Snabbspola eller hoppa med muspekaren direkt på tidsaxeln längst ned och mycket långt till höger i video-bilden.

    http://www.svtplay.se/video/11152845/svt-forum/svt-forum-22-nov-09-00?tab=senast

    Lycka Till!

 12. Är nog bara ett trick för att locka tillbaka flyktade moderatväljare, annars så kan det ju inte vara något problem att börja samarbeta med SD och sopa Svetsarn och MP till historiens sophög.

 13. Vad har det här hon att säga till alla svenska flickor som har blivit våldtagna? Vad har hon att säga till alla de svenska familjer till de som mördats? Vad har hon att säga till alla de unga svenskar som vuxit upp i ett helvete? Vad har hon att säga till alla de svenskar som blivit förödmjukade och sönderslagna och rånade? Vad har hon att säga till alla de svenskar som blivit bestulna och fått sin egendom förstörd?

  Det finns ingen väg tillbaka. Det finns ingen förlåtelse. Det finns inget sätt att läka det hon har förstört. Det finns bara krig.

 14. Jojo nu närmar vi oss riksdagsvalet 2018 och nu börjar AKB fila på sin valplattform! AKB startar med en avbön om hur fel hen och Moderaterna haft avseende migration och integration!

  Tyvärr det är bara att beklaga det sena uppvaknandet!

  Sverige kommer att ha mycket svårt att återgå till normala förhållanden om det någonsin går!

  Vi Sverigevänner glömmer aldrig det svek som alliansen och den nu sittande regeringen genomfört mot svenska folket!

  Moderaterna tillsammans med alliansen var de som med Fredrik Reinfeldt i spetsen genom en stenhård retorik som gjorde varje sunt tänkande människa till främlingsfientlig, rasist, fachist och till och med nazist!

  Varje enskild individ som vågade uttrycka sin tanke och känsla i socialamedier och allternativmedia sågades omgående och stämplades av etablisemanget som rasister, främlingsfientliga, fachistiska och nazistiska!

  Låt oss aldrig glömma hur sjuklövern med varje tillbuds stående medel förhindra att Sverigedemokraterna aldrig någonsin skulle få inflytande i svensk politik! Det har genomförts mycket, mycket medvetet i det dagliga politiska arbetet i regering och riksdag!

  Vi ska heller aldrig glömma tillfället när Sverigedemokraternas invandringspolitik blev fullständigt rumsren. Tillfället när den blev rumsren går att härleda till det tillfälle där Socialdemokraterna, moderaterna och Kristdemokraterna på allvar kopierade i princip hela det Sverigedemokratiska partiprogrammet avseende den främlingsfientliga, rasistiska, fachistiska och nazistiska migrations och integrationspolitiken!

  Nu väntar vi bara på Stefan Löfvens, Gustav Fridolins och Isabella Lövins avbön för att försöka rädda sig från det obenhörliga politiska självmord som de påbörjade vid valet 2010!

  Fy fan för PK patraskfeminister som inte har förmågan att förstå och tolka sin samtid!

  En röst på något av de partier som ingår i sjuklövern är en fullständigt bortkastad röst om du med din röst avser att rösta för Sverige och Sveriges befolknings framtid!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna SWEXIT omröstning!

 15. Om hon först nu ändrar sin uppfattning om den förödande invandringen från dysfunktionella länder,så är hon inget att lita !
  Kanske att hon känner någon äldre svensk skattebetalare som blir vanvårdad och svälter .
  Verkar mer som att ändra sig ”under galgen”.

 16. När ska hon be om ursäkt? När ska hon säga, att nu tar jag konsekvenserna och avgår? Jag kommer aldrig att lita på henne.

 17. https://2.bp.blogspot.com/-sX7GN8e60Qo/V4OGGOdWlEI/AAAAAAAAFAw/z6kZ46AFkXc8xBr9-H5TGnBdME6oN7NogCLcB/s1600/Leif%2BGWLOWNY.jpg
  Från Jeanders bildblogg

  SD-ledningen med Jimmie Åkesson i spetsen kommer inom kort sannolikt få rätt i ytterligare en viktig fråga . Nämligen att den oduglige rikspolischefen Dan Eliasson tvingas avgå vid årsskiftet.

  Av bilden ovan framgår att även Leif GW Persson bidragit till att dra ner brallorna på Eliasson.

  Källa:

  https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/48362-vid-arsskiftet-byts-rikspolischefen-ut/

   • Vilka genomruttna korruptionshärvor det finns att rensa upp i i den multikriminella (S)ossesekten med tydliga förgreningar långt ut det offentliga svenska samhället … d v s regeringen och dess departement, riksdag, många myndigheter, t ex RPS = Rikspolisstyrelsen, Migrationsverket, Försäkringskassan, AMS & Arbetsförmedling mm mm.

    Det stinker lång väg!

  • Tycker att GW är en av dom värsta kappvändarna i den svenska ofentliga debatten.Han kunde sänkt Eliasson från dag 1 när han blev inbjuden till Veckans Brott. Alla viste att det var en politiskt tillsatt politruk med ett uselt CV, så även GW.

  • Rumänskt slagord:
   En del individer HAR korruptionen i sitt DNA (deoxyribonucleic acid).
   Vi TAR korruptionen till DNA (Directia Nationala Anticoruptie)

 18. Kommer i framtiden betecknas som ”Åkessoneffekten” när alla partier utom F¡, MP(K) och V(PK) snodde SD:s linje.

 19. Hon är en hycklare och kappvändare som inte står för någonting. Det enda som hon bryr sig om är möjligheten att manövrera sig sjäv till maktposition.

Kommentera