Mera Norge……..

Trodde att jag läst fel……… Stor rubrik i Norska VG – I fjol vann Johaug, i år kan hon inte bli nominerad.  I januari blev Therese Johaug vald till årets kvinnliga idrottare – i Norge. I år kan hon inte bli nominerad. Juryn  har diskuterat detta och kommit fram till att det inte är aktuellt denna gång p.g.a. dopingen???  Var detta något att diskutera?? Hela skidvärlden  väntar och undrar vad som kommer att hända med Norges lilla älskling? Vad händer om Norska förbundet friar henne?  Det kan bli så men det får inte bli så. Då tar de död på sporten fullständigt och det internationella förbundet tvingas till samma åtgärd som de Ryska friidrottarna råkat ut för. Inte mer än rätt!! Nolltolerans är nolltolerans och inget annat – trots att man är årets kvinnliga idrottare.

yg

VG

6 thoughts on “Mera Norge……..

  1. ”Då tar de död på sporten fullständigt och det internationella förbundet tvingas till samma åtgärd som de Ryska friidrottarna råkat ut för. Inte mer än rätt!! ”

    Även de ryska friidrottare som inte var dopade blev ju drabbade,det är ”definitivt” inte ok med kollektiv bestraffning.

    Inte ens rätt överhuvudtaget.

    • Jag tycker inte heller att det är rätt men om de gör det mot ryssarna så måste de göra det mot andra med. Man kan inte särbehandla. Tycker däremot att hela Johaug historien stinker. Hela Norges skidlandslag med sin inställning stinker. De måste rannsaka sitt agerande och jag tror inte ett dugg på att läkaren gett Johaug salvan – den har hon skaffat själv. Det är alltid läkaren som får ta smällen, det ingår liksom…….

  2. Therese Johaug har haft otur, hon talar sanning om orsaken till att hon använde salvan på läpparna men hon har gjort ett misstag att INTE kontrollera medlet, eller rättare Johaugs läkare. Regler är bra men de måste vara rimliga och det är de inte i detta fall, kvinnan har drabbats onödigt hårt!!

  3. Vi har ju något liknande i Sverige. Vi har världens största parodi på galor med prisutdelning FOTBOLLSGALAN !
    Antingen är det så att dom som delar ut priset guldbollen inte vet vad fotboll är eller så är Svensk fotboll så erbarmligt dåligt så en odugling måste få detta pris 11 år i rad.

Kommentera