75 000 äldre svälter: ”Tusentals ropar på hjälp”

ÄLDREVÅRD. Drygt 75 000 äldre i Sverige är allvarligt undernärda, rapporterar Aftonbladet som hänvisar till en studie från Umeå universitet gjord 2014. Yngve Gustafson, professor i geriatrik, säger att debatten kring undernäring i äldrevården har intensifierats efter SVT:s program ”Sveriges bästa hemtjänst”, i vilket han själv medverkar.

aftonbladet_svalt

– Tusentals människor ropar på hjälp. Många ringer mig om att deras anhöriga svälter ihjäl.
För att bryta trenden pekar har ut tre problem där det måste till åtgärder: Kompetensbrist, för lång nattfasta samt för många eller fel mediciner. Även munhälsan är viktig.
– Sverige är fortfarande ett klassamhälle. Det är skrämmande hur många som har så dålig munhälsa att de inte kan tugga och äta.

Dessutom har vi i Sverige 250000 fattigpensionärer som inte har råd att äta sig mätta eller gå till tandläkaren.

-Pettersson säger att det inte är så konstigt. Svenska folket har valt politiker som satsar på unga starka ljugande män som har deserterat från sina egna länder i stället för på våra egna äldre…

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?

Minns ni Sverigedemokraternas valfilm 2010

11 thoughts on “75 000 äldre svälter: ”Tusentals ropar på hjälp”

  1. Allt i samhället som har en skattefinansierad budget påverkas av de demokratiska politikernas invandringsprojekt!

  2. Vad fan gör inte politikerna något åt de gamlas situation, jo de skiter i det oavsett parti så är de samma slags svin som bara tänker på att sitta i riksdagen i 5 år för att sedan lyfta skyhöga pensioner

  3. Fick efter min Bypass operation mat hem, jag tro det kostade
    60kronor/dag.Hade man serverad detta till blattarna på Hotel Ankaret hade de slagit ihjäl personalen med de frysta matpaketen.
    Jag hade gärna bytt ut det mot de mat paket man få i lumpen. (C-rations)

    • När jag kom hem efter min höftoperation tackade jag nej till att få mat levererad. Ingen kan bli glad åt sådan mat. Tack och lov kan jag laga mat, det går bra på kryckor också. Jag ringde en butik som hade hemleverans.

      Har sett många gamla, t ex min mamma, önska sig potatis men fick oftast överkokt pasta (billigare än potatis).

  4. Jodå, jag har sett hur min egen svärmor serverats en vattnig champinjonsoppa som söndagsmiddag. Uppslevat av en huckletjej anställd med lönesubvention från skattebetalarna. Hucklet var väl en säkerhetsåtgärd för att Ragnar, 87 år, inte skulle bli för upphettad. Och naturligtvis kunde ju hucklets pappa, bröder och farbröder få för sig att besökare som jag skulle ge mig på hucklet om det var utan huckle.

    • Nja, bäste medkommentator, SÅ utpräglat dålig och perverterad smak kan ingen ens fantisera om att Du skulle ha. Pittfall och ridå, kan man tänka sig. ”Krimmelmössa” och ohyra kan väl inte ens den mest inbitne heteronormative charmören roas av.
      Andreas 🙂

    • Om professor Mikael Hjerm har några äldre anhöriga så bryr han sig sannolikt INTE ett skvatt varken om dom eller några andra människors äldre anhöriga.

      Mer i ämnet

      Delcitat

      ”Pengar, pengar!!!

      Man måste förstå att när politiker använder uttrycket ”nedskärning” menar de inte verkliga minskningar. När amerikanska kongressen hävdar att den har skurit i budgeten, betyder det inte att den planerar att spendera mindre än föregående år. Vad man menar med en budgetnedskärning är en minskning av den beräknade ökningen.

      Med andra ord kommer de fortfarande att öka de offentliga utgifterna men inte riktigt så mycket som ursprungligen planerats. Om kongressen planerar att öka budgeten med 10 procent, men sedan ökar den med ”bara” 5 procent, gratulerar de sig själva för att ha skurit ner budgeten med 5 procent.

      Det är inte bara i USA som man panikartat ser sig om efter vad man kan beskatta ytterligare.
      Desperata försök ser vi också i Storbritannien där en organisation som kallar sig Intergenerational Foundation (IF), har ”inrättats för att skapa rättvisa mellan generationerna”.

      De gör oss uppmärksamma på att samhällets nya fiende #1 är farmor/mormor och alla andra i deras generation, som sitter ensamma i ett stort hus med extra sovrum. Det är ren själviskhet från dessa äldre människors sida, när de behövs bostäder för de unga.
      I en rapport har IF föreslagit en skattehöjning för att tvinga dessa ”sovrumsblockerare” att lämna sina hem för att ”frigöra utrymme” för den yngre generationen …. ”

      Slut delcitat

      Hela reportaget kan läsas på länken nedan:

      Det börjar bli panik överallt
      (Publicerat redan 10 november 2011)

      http://everykindapeople.blogspot.se/2011/11/det-borjar-bli-panik-overallt.html

Kommentera