Stäng

Det går bra för Putin nu

RYSSLAND. I skuggan av Trumps seger är det forna Östeuropa åter på väg att orientera sig mot Moskva. I helgen vann två ryssvänliga ledare val i Bulgarien och Moldavien, tillsammans med Trumps valseger är det mycket goda nyheter för Ryssland. 

Utanför den syriska kusten har den ryska stridsgruppen kommit igång och genomfört bombräder med hjälp av stridsplan som lyft från hangarfartyget Admiral Kuznetsov, säger försvarsministern Sergej Shoigu.

Enligt försvarsministern har bombräderna riktats mot Islamiska staten och Jabhat Fatah al-Sham (tidigare Nusrafronten) i provinserna Idlib och Homs i norra Syrien.

De rebellkontrollerade delarna av storstaden Aleppo utsätts för de värsta bombningarna på flera veckor, enligt en person från frivilligkåren Vita hjälmarna och det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.

Stridsplanen klyver luften ovanför det belägrade området, som är avskuret från resten av det krigshärjade landet.

– I dag är bombningarna våldsamma. Den här typen av attacker har inte förekommit på över 15 dagar, säger Ibrahim Abu al-Laith från Vita hjälmarna till nyhetsbyrån Reuters.

Regimens stridsflyg har bombat de gamla delarna av Aleppo, enligt syrisk stats-tv som beskriver det som attackerats som fästen för terrorister.

I helgen fick boende i östra Aleppo textmeddelanden som uppmanade dem att fly inför ett omfattande angrepp på området.

-Pettersson menar att det enda Putin kanske önskar just nu är att oljepriset går upp och det är inte omöjligt och de som tycker att ryssarna ska sluta bomba kan säga åt islamister och de andra att kapitulera i stället…

21 reaktioner på “Det går bra för Putin nu

 1. Ryssarnas kärnvapenberedskap gick ner till den lägsta graden nu när Trump vann, detta bådar gott för freden. dagens nationalister skapar inte krig, det gör globalister som Clinton, Soros et al.

  Globalisterna/västoligarkerna finansierade de ”nationalistiska” världskrigen på 1900-talet och mycket mera. De finansierade bl.a Karl Marx och Hitler.

  Spår att ”svenska” globalister som Bildt, Reinfeldt, lövet etc kommer att stå vid skampålen framöver när allt uppdagas hur välden styrts.

  An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur? (Vet du inte, min son, med hur litet förstånd världen styrs?)
  Axel Oxenstierna 1583 – 1654

 2. Man ska ge fan i att försöka att stänga in Ryssland,
  vi ska heller inte gå med i Nato, att hela tiden utöka
  Nato kommer ju att få Ryssarna till att upprusta ännu
  mer. Likaså att tro att mer sanktioner kan få Ryssarna
  ner på knä, det är ett land som är vant vid umbäranden,
  att tro att dom kan tvingas ner på knä är korkat, därför
  tycker jag att det är helt rätt när Donald Trump tar kontakt
  med Putin istället för att utöka sanktionerna.
  Sen ska nog alla ha klart för sig att Ryssarna har betydligt
  bättre material när det handlar om vapensystem, än dom
  hade på Sovjet tiden.
  Har man levt under det kommunistiska systemet i 75 år
  så går det inte över något år att få ett modernt land
  av Europa snitt!

  1. NATO är ett försvarsförbund, Ryssland en diktatur som angripit två vänligt sinnade grannstater.
   Ryssland är varken vänligt, fredligt eller beundransvärt. Dags att de till att Putler och hans tjuvaktiga anhang plockas bort.

   1. Vilken värdelös PK-skadad kommentar! Ta reda på vad som händer i verkligheten i stället för att läsa ljugmedia som DN och AB.

 3. Tänk tanken att Ryssland kollapsar, det vore inte bra. Starka ledare behövs alltid, se hur Arabiska våren” slutade, verkar som vår räddning är Trump, Putin och inte Merkel o Svetsarn.

 4. Tragiskt nog verkar SD, som jag röstar på, ha dragits med i den galna hetsen mot Ryssland. Man svamlar om att ”Putin upprustar”. Rysslands försvarsbudget ligger på ca en tiondel av USAs. Nato har utökats med 10-talet länder sedan Warszawapakten upplöstes.
  ÖB anser att Gotland ska skyddas p g a invasionshot från ”Putin”. Anledningen är bl. a. annekteringen av KRIM????
  Vad har det att göra med ett ökat hot mot Sverige?
  Trump anses som en galning som omedelbart avser att starta ett världskrig. Mot vem? Han avser undanröja den farliga, av USA underblåsta, konflikten med Ryssland.

  1. Och så verkar de inte gilla Le Pen och Farage heller. Kanske dags att kalibrera kompassen? Det gäller att bilda allians med alla som är emot globaliseringen som är det största hotet mot det fria, öppna samhället. Man får inte vara så sparsmakad när det gäller att hitta vänner ibland fiendens fiende.

  2. Gå med i Nordiska motståndsrörelsen i stället!
   Har själv hoppat SD. De är till största sannolikhet inte det partiet vi tror. Synd.

   1. Nordiska motståndsrörelsen gillar Hitler och hans ” lyckade” politik. Större samling idioter får man leta efter. Passar med diktatorn Putler och hans anhang.

  3. Det är ju heller inte Putins fel att två huvudlösa Regeringar
   här i Sverige har rustat ner ett av Europas bästa försvar till
   stort sett inget alls? Vi behöver bara gå tillbaks några årtionden
   för att förstå hur korkat Sverige uppträtt med slopad
   värnplikt och så vidare, vi hade väl ingen anledning att
   gå före alla andra länder, vi som haft fred i över 200 år?

   1. Moder Svea (som sluppit krig i 200år) ville med högburet huvud och näsan i vädret visa världen vägen hur man nedrustar. Nu efter 20 år vägrar man ta till sig att ingen följt efter. Och under tiden spelar man rysk roulette med befolkningens säkerhet. Det skiter man i och ägnar sig istället åt att feminisera världen. Blir nog en succe.

 5. Ryssarna skulle behöva några fler hangarfartyg för att mäta sig med USA. Fast idag finns det vapen som slår ut sådana också. Dagens kryssningsmissiler slår hål på det mesta.

 6. Och dåliga nyheter för kulturmarxisterna,radikalfeminizterna, globalisterna och jihadisterna. Yippikayey motherf*ckers!

 7. Denna video visar tydligt skillnaden mellan det ryska och det amerikanska tänket. Amerikanerna kör med katapult, de nya elektriska har orsakat stora utvecklingsproblem, medan ryssarna kör med stoppklossar och liten böj på startbanan på slutet. Fram till startposition, upp med stoppklossar och blast fence, full gas + EBK och iväg.

  1. Ryssarna kör med ett gammalt 80 tals fartyg, de har inte råd med mer.
   Ett av deras stridsflyg störtade dessutom i havet igår.👍

   1. Du verkar vilsen i bloggosfären. EXPO, som du nog sökte efter, börjar på E.

    Kelly Johnson, den framgångsrikaste flygplanskonstruktören genom tiderna med skapelser som U2 och SR71, hade en levnadsregel; KISS, Keep IT Simpel Stupid. Ryssarna verkar leva efter leva efter den och är kanske därför den enda nation som med regelbundenhet kan sända upp människor i rymden och har gjort det sedan 1961.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: