Syriska regeringen till rebellerna i Aleppo: Lämna staden eller dö


SYRIEN. Den syriska regimens styrkor strider med rebeller i utkanten av östra Aleppo. Det uppger Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, enligt AFP. Rebellerna kontrollerar den östra delen och har gång på gång attackerats av armén som i september inledde en offensiv för att återta staden.

Regimen skickade i samband med striderna sms till invånarna där det stod att rebeller i östra Aleppo hade 24 timmar på sig att lämna staden. ”De som vill leva måste lägga ned sina vapen, deras säkerhet kommer att garanteras”, stod det bland annat.

TIDIGARE 2016-11-12. Rysk stridsgrupp framme vid Syriens kust

I mars beordrade Rysslands president Vladimir Putin att merparten av de ryska trupperna skulle lämna Syrien. Möjligen gjorde de det men då ersattes de med nya utvilade trupper. 

Idag anlände en flottilj med åtta ryska krigsfartyg till Syriens medelhavskust. Flottan ska förstärka den ryska militären i området, uppger befälhavaren Sergej Artamonov till rysk statlig tv.

Artamonov styr hangarfartyget Amiral Kuznetsov som nu ”manövrerar väster om den syriska kusten”. Han bekräftar att flygplan redan lyfter från fartyget för att övervaka konfliktzonen.

-Pettersson misstänker att de ska utöka bombningarna mot Syriens president Assads motståndare och att svenska politiker och journalister kommer att uppmana ryssarna att sluta bomba. Det vore bättre att Assads motståndare och dem som stödjer dem lade ner vapnen och att Vladimir och Donald gemensamt rensar upp bland IS och de andra kriminella muslimska mördargängen…

TIDIGARE 2016-03-14. Putin beordrar ryska trupper ut ur Syrien

SYRIEN. Rysslands Vladimir Putin har beordrat ”merparten” av de ryska trupperna att lämna Syrien, rapporterar flera internationella medier. Vid ett möte i Kreml sa han att tillbakadragandet bör inledas redan under tisdagen.
”Målen är i stort sett uppnådda” menar han enligt Reuters.

– Vi har åstadkommit en total vändning i kampen mot internationell terrorism, sa han, enligt Reuters,
Putin säger också att Ryssland nu ska ”intensifiera” sitt arbete med fredsprocessen i Syrien. Däremot angav han inget datum för när samtliga trupper ska ha lämnat landet.

– Det tror inte Pettersson på, ryssarna har inte så mycket trupper i Syrien och de kommer inte att lämna flygfältet och hamnen i Latakia.


4 responses to “Syriska regeringen till rebellerna i Aleppo: Lämna staden eller dö

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: