Syriska regeringen till rebellerna i Aleppo: Lämna staden eller dö

SYRIEN. Den syriska regimens styrkor strider med rebeller i utkanten av östra Aleppo. Det uppger Syriska människorättsobservatoriet, SOHR, enligt AFP. Rebellerna kontrollerar den östra delen och har gång på gång attackerats av armén som i september inledde en offensiv för att återta staden.

Regimen skickade i samband med striderna sms till invånarna där det stod att rebeller i östra Aleppo hade 24 timmar på sig att lämna staden. ”De som vill leva måste lägga ned sina vapen, deras säkerhet kommer att garanteras”, stod det bland annat.

TIDIGARE 2016-11-12. Rysk stridsgrupp framme vid Syriens kust

I mars beordrade Rysslands president Vladimir Putin att merparten av de ryska trupperna skulle lämna Syrien. Möjligen gjorde de det men då ersattes de med nya utvilade trupper. 

Idag anlände en flottilj med åtta ryska krigsfartyg till Syriens medelhavskust. Flottan ska förstärka den ryska militären i området, uppger befälhavaren Sergej Artamonov till rysk statlig tv.

Artamonov styr hangarfartyget Amiral Kuznetsov som nu ”manövrerar väster om den syriska kusten”. Han bekräftar att flygplan redan lyfter från fartyget för att övervaka konfliktzonen.

-Pettersson misstänker att de ska utöka bombningarna mot Syriens president Assads motståndare och att svenska politiker och journalister kommer att uppmana ryssarna att sluta bomba. Det vore bättre att Assads motståndare och dem som stödjer dem lade ner vapnen och att Vladimir och Donald gemensamt rensar upp bland IS och de andra kriminella muslimska mördargängen…

TIDIGARE 2016-03-14. Putin beordrar ryska trupper ut ur Syrien

SYRIEN. Rysslands Vladimir Putin har beordrat ”merparten” av de ryska trupperna att lämna Syrien, rapporterar flera internationella medier. Vid ett möte i Kreml sa han att tillbakadragandet bör inledas redan under tisdagen.
”Målen är i stort sett uppnådda” menar han enligt Reuters.

– Vi har åstadkommit en total vändning i kampen mot internationell terrorism, sa han, enligt Reuters,
Putin säger också att Ryssland nu ska ”intensifiera” sitt arbete med fredsprocessen i Syrien. Däremot angav han inget datum för när samtliga trupper ska ha lämnat landet.

– Det tror inte Pettersson på, ryssarna har inte så mycket trupper i Syrien och de kommer inte att lämna flygfältet och hamnen i Latakia.

4 thoughts on “Syriska regeringen till rebellerna i Aleppo: Lämna staden eller dö

  1. Som tröst. befrielsen kommer vid döden.
    För det lär inte finnas nåt som väntar på oss där.

Kommentera