Stäng

Rysk stridsgrupp framme vid Syriens kust

SYRIEN. I mars beordrade Rysslands president Vladimir Putin att merparten av de ryska trupperna skulle lämna Syrien. Möjligen gjorde de det men då ersattes de med nya utvilade trupper. 

Idag anlände en flottilj med åtta ryska krigsfartyg till Syriens medelhavskust. Flottan ska förstärka den ryska militären i området, uppger befälhavaren Sergej Artamonov till rysk statlig tv.

Artamonov styr hangarfartyget Amiral Kuznetsov som nu ”manövrerar väster om den syriska kusten”. Han bekräftar att flygplan redan lyfter från fartyget för att övervaka konfliktzonen.

-Pettersson misstänker att de ska utöka bombningarna mot Syriens president Assads motståndare och att svenska politiker och journalister kommer att uppmana ryssarna att sluta bomba. Det vore bättre att Assads motståndare och dem som stödjer dem lade ner vapnen och att Vladimir och Donald gemensamt rensar upp bland IS och de andra kriminella muslimska mördargängen…

TIDIGARE 2016-03-14. Putin beordrar ryska trupper ut ur Syrien

SYRIEN. Rysslands Vladimir Putin har beordrat ”merparten” av de ryska trupperna att lämna Syrien, rapporterar flera internationella medier. Vid ett möte i Kreml sa han att tillbakadragandet bör inledas redan under tisdagen.
”Målen är i stort sett uppnådda” menar han enligt Reuters.

– Vi har åstadkommit en total vändning i kampen mot internationell terrorism, sa han, enligt Reuters,
Putin säger också att Ryssland nu ska ”intensifiera” sitt arbete med fredsprocessen i Syrien. Däremot angav han inget datum för när samtliga trupper ska ha lämnat landet.

– Det tror inte Pettersson på, ryssarna har inte så mycket trupper i Syrien och de kommer inte att lämna flygfältet och hamnen i Latakia.

6 reaktioner på “Rysk stridsgrupp framme vid Syriens kust

  1. Med tanke på hur länge Obama har varit och i Syrien och bekämpat IS-jihadisterna utan resultat så blir jag imponerad av Putin. Han får saker gjorda. Dessutom använder han ett språk som dessa extremister förstår.

    När kriget är slut så reser väl de syriska ”flyktingarna” tillbaka? Detta har ju alla sagt att de vill och våra experter har förklarat varför nästan alla är traumatiserade. Nu sist var det ju nästan alla ensamkommande ”barnen” som såg ut att vara från Afghanistan och Somalia.

  2. Som helt okunnig i krig och dess ’rekvisita’ blev jag stum av att se videon. Är det nånting i närheten av det uppvisade materiel som Sverige säljer till Saudiarabien ?!?

    1. Det Sverige säljer till Saudiarabien är ”leksaker” i förhållande till den eldkraft och förstörelseförmåga som den ryska uppladdningen i Medelhavet medför! Bara slagkryssaren ”Peter den Store” har eldkraft nog att radera ut hela länder och jag tror att Ryssland skickade dit dessa fartyg att var förberedd för Killarys ”no fly zone” över Syrien som hon tänkte införa om hon blev president. Nu blir det av allt att döma inget av det utan Ryssland kan lugnt radera ut resterna av IS-terroristerna och deras anhang i Aleppo och i resten av Syrien. En befrielse för oss andra i världen och Trump kommer att applådera när dessa muslimska extremister får möta sin påhittade skapare i helvetet.

  3. Inklusive Monas kriminella muslimmördare som kallar sig ”svenskar” när det passar och tar för sig av vår välfärd när de har fått benet bortsprängt och de är åter för avancerad sjukvård som de aldrig betalat något för, och får vara socialfall resten av livet. Vi får väl hoppas att ryssarna gör jobbet ordentligt så att ”svenskarna” får möta sina jungfrur istället för att leva med normala människor.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: