Santa Cruz, Bolivia

-Petterssons har en läsare och flitig kommenterande som sedan många år bor i Bolivia. Han önskar oss välkomna till Santa Cruz som är den största staden. Administrativ huvudstad är La Paz, medan Sucre är den formella huvudstaden.

Bolivia är mer än dubbelt så stort som Sverige och har 11 miljoner invånare. Det ligger i den västra delen av Sydamerikas inland. Peru och Chile skiljer landet från Stilla havet i väster. I nord och nordöst har Bolivia en 340 mil lång gräns mot Brasilien, i sydöst ligger Paraguay och i söder Argentina.

Klimatet är tropiskt men varierar starkt på grund av höjdskillnaderna. På den nästan ökenartade högplatån altiplano, där det bara regnar under högsommaren i januari och februari, råder ett kärvt klimat med kalla nätter. I Oriente i östra och nordöstra Bolivia är det varmt och fuktigt.

Mer fakta här…helt klart ett alternativ när Sverige blivit muslimskt…

Santa Cruz 2016

5 thoughts on “Santa Cruz, Bolivia

 1. Har varit dar. Mkt trevligt men maten ar godare och det ar renare har i asien. Sverige ar kul pa sommaren som i ar var pa fredag. Robin

 2. Det finns ett alternativ på närmre håll.
  Det nya fria demokratiska Polen, kommunisterna har hamnat i opposition.
  Och är vansinnigt upprörda, skriker och gapar som en stucken gris.
  Babbefritt, kostnadsläget ca 60% av Sverige.
  Mercedes lägger sin nya motorfabrik i Polen.
  Volkswagen, Opel, Philips plattskärmar, Husqvarna trädgårdmaskiner, finns redan där,
  Vänlig hjälpsam högutbildad befolkning.
  Jag trillade ned från en stege och behövde åka till akuten, en patient före mig, Jag blev röntgad mitt i natten och två återbesök, har inte betalat en Zloty. Blå kortet gäller för sjukvård. Service på bilen i nybyggd märkesverkstad kostar en tredjedel av Svenska priset, inklusive tvättning.
  Jag gick till tandläkaren och fick tid tre timmar senare, kostade 80 zloty för en reparation. Köpte nya glasögon, för halva priset inklusive ögonundersökning.
  Nya motorvägar i hela landet, nästan färdiga. En nybyggd villa halva priset. Fastighetsskatt ett par hundralappar. Skatten på arbete, 13 och 19%. Tillbringar mellan 5 och 6 mån/år där.

 3. Instämmer till 100% med Petterssons beskrivning i inlägget ovan. Jag själv känner till en hel del om Bolivia, dess kultur och landets fantastiska människor och deras levnadsvillkor. Karnevalerna är helt fantastiska. Avnjut gärna ett smakprov på YT-videon nedan.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=skdoqGcScns&w=560&h=315%5D

  Kemiskt befriat från både radikaliserade muslimer och vansinniga islamska koran-restriktioner vad gäller musik, klädsel, glädje mm. Finns inget muslimskt inom hör- eller synhåll på 100-tals … Ja kanske t o m inom 1000-tals mils avstånd.

  Att besöka Bolivia och t o m bosätta sig i landet kan därför varmt rekommenderas.

 4. Visst är Sydamerika intressant,dock inte Venezuela i nuläget som socialisterna har lyckats att förstöra.
  Personligen är jag för gammal men unga människor, ge Sydamerika en chans, övertygad att ni inte ångrar er !

Kommentera